2016-2017

Anul școlar 2016-2017

Participanții și premianții olimpiadelor și concursurilor


Concursul internațional ”Bebras
    În data de 10 noiembrie 2016 s-a desfășurat etapa de masă a concursului internațional de informatică și gândire computerizată ”BEBRAS”. Acest concurs își propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computerizate și să îi atragă spre domeniul informatic. Mai multe detalii puteți citi pe bebras.ro.
    Din școala noastră au participat 72 de elevi, alături de alți 2 elevi ai Școlii gimnaziale ”Grigore Moisil”, pregătiți în cadrul Centrului Județean de Excelență. Elevii au concurat la categoriile: Benjamin (clasele V-VI), Cadet (clasele VII-VIII), Junior (clasele IX-X) și Senior (clasele XI-XII). După finalizarea testului elevii pot reaccesa întrebările din competiție, de data aceasta în modul de vizualizare Review, pentru a vedea rezolvarea corectă a întrebărilor.
    S-au remarcat următorii elevi: Primii clasați. Dintre aceștia elevul Coroian David Nicolae, de la Centrul Județean de Excelență s-a calificat în etapa următoare, care va avea loc în februarie 2017. El s-a clasat în primii 340 de concurenți dintr-un total de peste 10000 de participanți.

Competiția ”Începe să programezi cu Alice

    Concursul național ”Începe să programezi cu Alice” a fost inițiat anul trecut de catre ADFABER.org și Oracle Academy cu scopul de a ajuta copiii români să se apropie de tehnologie și să invețe bazele programării Java.
   Concursul se adresează elevilor ce iși doresc să descopere partea practică a informaticii, folosind nu numai cunoștințele de operare a calculatorului, ci și imaginația, creativitatea și abilitatea de a lucra in echipă.
    În acest an tema proiectului a fost “Joc interactiv”.
    Tehnologia are un impact puternic asupra vieții, dar mai ales asupra muncii. În fiecare domeniu intâlnim sisteme, mașinării sau platforme online ce ușurează acțiunile ce pot fi destul de solicitante pentru oameni.
    Prin acest proiect, elevii au evidențiat partea pozitivă a tehnologiei – realizând un joc educativ pe o temă aleasă de ei. Obiectivul fiind simplificarea noțiunilor teoretice învățate prin transpunerea lor intr-un joc interactiv și captivant.
    Din școala noastră au participat numeroase echipaje, dintre care patru au fost selectate în etapa finală, la nivel național:
  • Ghișan Hannelore și Mihalca Ștefania, clasa a X-a A, cu proiectul "Basic english with the Smiths", prof. Nicoleta Șandor
  • Cioroga Rareș Ioan și Rus Lavinia Cristina, clasa a X-a A, cu proiectul ” Adevărul despre Dracula”, prof. Nicoleta Șandor 
  • Negru Antonia și Morar Mara, clasa a IX-a A, cu proiectul ”Geometria în spațiu”, prof. Nicoleta Șandor 
  • Dănuț Bogdan și Morar Antonio Axel, clasa a IX-a A, cu proiectul ”Planetele vecine”, prof. Nicoleta Șandor, distins cu Mențiune

Pagina competiției: adfaber.org/alice/

"TOPFIZ" - Fizică
În data de 5 noiembrie 2016 a avut loc la Satu Mare concursul interliceal TopFiz, cu participarea elevilor de la 6 colegii naționale din nord-vestul României: "Mihai Eminescu" Satu Mare, "Gheorghe Șincai" Baia Mare, "Emanuil Gojdu" Oradea, "Silvania" Zalău, "Liviu Rebreanu" Bistrița și "Emil Racoviță" Cluj-Napoca. 
Felicitări tuturor pentru efortul depus și mai ales laureaților!

Numele   Prenumele Clasa Profesori  Rezultat
Pop Sebastian Mihai 7 Rotaru Liviu  participare
Vraja Marco Mihai 7 Rotaru Liviu  participare
Anghelus Alin Gabriel 8 Solschi Viorel  participare
Cadar Andrei Călin 8 Solschi Viorel  Mențiune
Ardelean Andrei Gavril 9 B Solschi Viorel  Premiul III
Marciuc Ștefania Anca 9 B Solschi Viorel  participare
Pop Bogdan Ioan 9 B Solschi Viorel  Premiul II
Stan Ioana Ligia 9 B Solschi Viorel  participare
Stirbu Vlad Florin 9 B Solschi Viorel  participare
Arteni  Dan 10 B Rotaru Liviu, Rațiu Camelia  Mențiune
Horotan  Grațian Alexandru 11 B Solschi Viorel, Szasz Francisc  Premiul III
Mihai Marcian David 12 A Rotaru Liviu  Mențiune

Concursul "SCHWARTZ" - Fizică-Chimie
În data de 15 octombrie 2016 a avut loc la Oradea concursul de nivel național de fizică și chimie, la care participă și elevi, studenți din Ungaria și Republica Moldova. De la colegiul nostru au participat 4 elevi, care au obținut următoarele rezultate:
Numele   Prenumele Clasa Profesori  Rezultat
Arteni Dan 10 B  Rotaru Liviu, Rațiu Camelia, Domuț Bianca  Premiul III
Horotan Grațian 11 B  Solschi Viorel, Szasz Francisc, Pop Claudia  Premiul III
Cheregi Paul 11 B  Szasz Francisc, Pop Claudia  participare
Mihai Marcian 12 A
Rotaru Liviu, Domuț Bianca
 Premiul III