Prezentare‎ > ‎Evenimente‎ > ‎

Ziua colegiului 2018

Prin tradiție în luna mai a fiecărui an apreciem performanța și ne promovăm valorile. Anul acesta ziua colegiului a fost sărbătorită în 11 mai.
Festivitatea de premiere a olimpicilor a oferit un moment de bucurie tuturor elevilor participanți sau premiați la olimpiadele naționale pe discipline sau la concursuri naționale/internaționale școlare. Asociația părinților a fost alături de școală în acest demers prin d-na președinte Daniela Culic.

Ziua a continuat cu ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative prof. univ. dr. Ioan Silaghi-Dumitrescu (1950-2009), membru corespondent al Academiei Române. După absolvirea Liceului Mihai Eminescu, în anul 1969, Ioan Silaghi-Dumitrescu a urmat o carieră în domeniul chimiei devenind cercetător și profesor al Facultății de Chimie și Inginerie Chimică a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. A fost prezentă soția și fiul profesorului, cadre didactice universitare la facultatea sus-menționată, viceprimarul municipiului Satu Mare, d-na prof. Doina Feher, colegi de clasă ai profesorului, dirigintele lui, prof. Gavril Cavași, numeroși invitați și oameni de cultură. Evenimentul l-a avut ca inițiator pe prof. dr. Ovidiu T. Pop.

După ora 11, colegiul a deschis porțile elevilor de clasa a VIII-a care aspiră să devină eminescieni din clasa a IX-a. Vizitatorii au avut ocazia să cunoască direct oferta educațională a școlii, oportunitățile oferite de fiecare catedră de studii, să asiste la programul artistic din curtea școlii sau să participe la activitățile sportive, pe noul teren cu iarbă artificială.

De la ora 12 a avut loc lansarea unui nou volum din seria caietelor eminesciene, cu titlul Corneliu Mezea - un destin prea repede frânt, avându-i ca autori pe: dr. Ovidiu T. Pop și dr. Viorel Câmpean. Au fost prezenți profesori ai Colegiului Național Samuil Vulcan din Beiuș, jud. Bihor, ca reprezentanți ai localității natale a prof. Corneliu Mezea și ca reprezentanți ai Liceului unde a fost, de asemenea profesor, Corneliu Mezea. La eveniment a participat inspectorul școlar general al județului Satu Mare, prof. Călin Durla, absolvent al Liceului din Beiuș. Lansarea de la Satu Mare va fi dublată de o lansare a volumului și la Beiuș, în data de 5 iunie și a deschis un frumos parteneriat între cele două colegii.