Învingători la șah

Echipa Colegiului Național “Mihai Eminescu” a câștigat etapa județeană la șah, din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, clasele 0-VIII.

La Liceul cu Program Sportiv Satu Mare s-a desfășurat sâmbătă, 25 februarie 2017, faza județeană din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la șah. Competiția a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean, inspector Dumitru Petru, și LPS Satu Mare, director Dorel Ziman.

Evenimentul a fost dedicat claselor 0-VIII, iar în cadrul ei s-au înscris 14 echipe, care au avut în componență 3 băieți și o fată (pot fi și mai multe fete). Totul s-a desfășurat într-un deplin spirit de fair-play, de apreciat fiind și numărul mare de echipe participante, dar și eforturile profesorilor de educație fizică și sport ai acestor elevi, cei care au stat câteva ore la această competiție într-o zi de sâmbătă.

La capătul celor 7 runde, pe primul loc s-a situat echipa Colegiului Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, pregătită de prof. dr. Gheorghe Popdan. A acumulat 14 puncte (punctaj maxim), iar în componența echipei s-au aflat Matei Dragoș (cl. a V-a), Răzvan Uzum (cl. a VII-a), Alin Angheluș (căpitanul echipei, cl. a VIII-a) și Patricia Riț (cl. a VI-a). Echipa de la C.N. “Mihai Eminescu” va participa la faza de zonă care se va desfășura în luna aprilie la Cluj-Napoca. (preluare Informația Zilei 26.02.2017)