Catedra de matematică

Concursul Interjudețean de Matematică ”Argument”

Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia-Mare a găzduit cea de a XI-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică ”Argument”. Au participat elevi pasionați de matematică din județele Maramureș, Bihor, Bistrița, Satu Mare, Sălaj, Mureș. Elevii eminescieni au obținut și la această ediție rezultate remarcabile:

Felicitări elevilor și profesorilor antrenori: dr. Braica Petru, dr. Pop Ovidiu și dr. Marciuc Daly!

Concursul Interjudetean de Matematică Teodor Topan, Șimleul Silvaniei, 14-15 decembrie 2018 

În perioada 14-15 decembrie 2018, la Şimleu Silvaniei, s-a organizat cea de-a XIII-a ediţie a Concursului interjudeţean de matematică „Teodor TOPAN“. Tradiţionalul concurs a fost instituit în anul 2006, după trecerea la cele veşnice a profesorului şi poetului Teodor Topan, pentru a veni în sprijinul elevilor talentaţi şi capabili în domeniul matematicii. Concursul  a căpătat un caracter internaţional prin prezenţa elevilor din Republica Moldova. La această ediţie, au participat elevi din judeţele: Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Mureş, Satu Mare şi Sălaj şi din Republica Moldova. Elevii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare au obținut rezultate remarcabile:

Clasa a VI-a

Mențiune: Caracioni Octavian, prof. Marciuc Daly

Clasa a VII-a

Mentiune: David Alex, prof. Marciuc Daly

Clasa a VIII-a

Premiul II: Popan Cosmin, prof. Blaga Alexandru

Clasa a IX-a

Premiul II: Cornoc Roland, prof. Pop Ovidiu

Mentiune: Mihai Eduard, prof. Pop Ovidiu

Clasa a XII-a

Mentiune: Gorbatai Cristian, prof. Blaga Alexandru

Concursul Interjudetean de Matematică Tinere Speranțe, Baia Mare, 14-15 decembrie 2018 


Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Baia Mare, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, cu sprijinul Centrului Judetean pentru Tineri Capabili de Performantă, respectiv al Societăţii de Ştiinţe Matematice – filiala Maramureş, a organizat în perioada 14-15 decembrie 2018, cea de a XIV-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică „Tinere speranţe”, pentru elevii din clasele de excelență. Concursul a avut două probe: proba pe echipe, în data de 14 decembrie, și proba individuală, în data de 15 decembrie. Au participat elevi ai grupelor de excelență din judetele Cluj, Maramures, Bihor, Satu Mare, Sălaj. Elevii eminescieni au obtinut rezultate excepționale.

Proba pe echipe:

Premiul II: Caracioni Octavian, Boitor-Socolan Teofil, Hotea Alexia, prof. Marciuc Daly

Mențiune: Cuc Andrei, Frâncău Elisa, Silaghi Vlad, prof. Marciuc Daly

Premiul I: David Alex, Sârbu Laura, Lohan Larisa, prof. Marciuc Daly

Mențiune: Groșan-Cerneșteanu Alexia, Mateș Andra, Sabau-Svegler Hanna, prof. Marciuc Daly


Mențiune: Răcșan Rareș, Popan Cosmin, prof. Blaga Alexandru

Mențiune: Ciors Cristina, Andor Maria, Buth Radu, prof. Blaga Alexandru

Proba individuală 

Clasa a VI-a

Mențiuni: Hotea Alexia, Silaghi Vlad, Sas David, prof. Marciuc Daly

Clasa a VII-a

Mențiuni: Mateș Andra, Mic Mihnea, Sabau-Svegler Hanna, Groșan-Cerneșteanu Alexia, Tar Vanessza, Buga Vanessa, prof. Marciuc Daly

Clasa a VIII-a

Mențiune: Ciors Cristina, prof. Blaga Alexandru 

Prin labirintul matematicii!

Felicitări, Alex David!

Cu mare bucurie, anunțăm rezultatele obținute de elevii eminescieni la Concursul Interjudețean de Matematică ”Prin labirintul matematicii”. Concursul s-a desfășurat sub egida Societății de Științe Matematice din România, la Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare, sâmbătă, 24 noiembrie 2018, și a reunit elevi din școli prestigioase ale Transilvaniei. Președintele concursului a fost domnul lector universitar dr. Horvat-Marc Andrei de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare. Elevii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare au câștigat locuri fruntașe în clasamentul final:

Felicitări tuturor participanților și, în special, învingătorilor!

Concursul Interjudețean de Matematică ”Argument”

Concursul Interjudețean de Matematică ”Argument”, desfășurat în data de 10 noiembrie la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare, a reunit cei mai buni elevi matematicieni din județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj și Satu Mare. Elevii și-au testat talentul și priceperea în rezolvarea unor probleme inedite de matematică. Președintele concursului a fost conf. dr. Vasile Pop, de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca. Elevii Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare s-au regăsit printre elevii medaliați și premiați:

Congresul Internațional al elevilor MATh. en. JEANS 

În săptămâna 26-30 martie 2018, Congresul Internațional al elevilor MATh. en. JEANS, desfășurat la Padova, a reunit elevi din Italia, România și Franța, pasionați de cercetarea matematică. Echipa Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare, formată din elevii Ardelean Andrei, Chereji Iulia, Marciuc Ștefania, Opre Mihnea, Oșan Mihai, Pop Bogdan, Rîpan George, Roman Ioana, Stan Ioana și Știrbu Vlad, a prezentat la Congresul  din Padova rezultatele obținute în acest an școlar în cadrul Atelierelor de cercetare matematică MATh. en. JEANS.  Elevii au prezentat rezultatele lor atât în sesiunile în plen, cât și prin postere și discuții în cadrul Forumului. Congresul s-a desfășurat în centrul de conferințe Padova Fiere, sub egida Universității din Padova, Departamentul de Matematică. În sesiunile de deschidere și de închidere ale Congresului au susținut conferințe, adresate elevilor cercetători participanți la Congres, profesorii universitari invitați: Anna Salvadori și Primo Brandi, de la Universitatea din Perugia. Elevii au fost însoțiți de profesorii lor îndrumători, Daly Marciuc și Nicoleta Șandor.

In memoriam prof. Ioan Boț. Omagiu întru eternitate celui care și-a dedicat viața educării în ale Matematicii (și nu numai) zecilor de generații de elevi ai liceului nostru. 42 de ani  profesor de matematică la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” (1962-2004). Prinos de recunoștință domnului profesor Ioan Boț, care va rămâne mereu viu în inimile noastre.

Rezultate ale elevilor

Concursul interjudețean de matematică  „Tinere Speranțe” pentru elevii din clasele de excelență, Baia-Mare, 16-17.12.2017

La cea de a XIII-a ediție a acestui concurs prestigios, elevii eminescieni au obținut rezultate remarcabile. Concursul a fost organizat de Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” din Baia Mare, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, a Societății de Științe Matematice - Filiala Maramureș și a Centrului Județean pentru Tineri Capabili de Performanță din Maramureș. 

Vineri, 16 decembrie, la proba pe echipe, elevii noștri s-au situat în fruntea clasamentului, obținând următoarele distincții:

Sâmbătă, 17 decembrie, s-a desfășurat proba individuală a concursului, la care elevii noștri s-au remarcat prin următoarele rezultate:

Concursul interjudețean de matematică  „Teodor Topan”, Șimleu Silvaniei, 17.12.2017

Concursul de Matematică ”Teodor Topan”, aflat la cea de a XII-a ediție, organizat de Școala Gimnazială Silvania din Șimleu Silvaniei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Sălaj și cu susținerea Primăriei orașului Șimleu Silvaniei,  este unul dintre cele mai puternice concursuri de matematică din nord-vestul României. Elevii eminescieni au adus la Satu Mare o parte dintre premiile mult râvnite de toți participanții, cei mai buni elevi matematicieni, reprezentanți ai școlilor de elită din nord-vestul țării. 

Concursul județean de matematică  „Micul matematician”, Negrești-Oaș, 30.11.2017

Concursul interjudețean de matematică  „Prin labirintul matematicii”, Baia-Mare, 25.11.2017

Concursul interjudețean de matematică  „Argument”, Baia-Mare, 11.11.2017

Concursul interjudețean de matematică  „Sigma”, Sighetu Marmației, 4.11.2017

Concursul ”Matematica și Mediul”, 19 noiembrie 2016, clasa a V-a

Concursul interjudețean de matematică și informatică „Grigore Moisil”, Zalău, 31.03-2.04.2017

Olimpiada națională de matematică, Timișoara, 19-23 aprilie 2017

Concursul ”Matematica și Mediul”, etapa județeană, 5 mai 2017, clasa a V-a

Concursul interjudețean de matematică  „Dumitru Țiganetea”, Dej, 27 mai 2017

Resurse pentru elevi

Membrii catedrei de Matematică