Premiu național la sesiunea de referate și comunicări științifice la istorie

Premiul al II-lea pe țară la sesiunea de referate și comunicări științifice la istorie

    

    Luna lui cuptor a acestui an școlar se încheie, pentru Colegiul Național Mihai Eminescu, cu un rezultat de excepție obținut de proaspăta absolventă eminesciană, Karina Necșe, la Sesiunea de referate și comunicări științifice ale elevilor din ciclul liceal la istorie, Secțiunea Istoria românilor, la etapa națională, desfășurată la Focșani, în perioada 24-27 iulie 2017.

    Prin Premiul al II-lea obținut de eminenta elevă, aceasta confirmă, încă o dată, ceea ce a demonstrat în fiecare an de liceu, faptul că pasiunea pentru istorie poate fi demonstrată atât prin lectură de specialitate, cât și prin materializarea acesteia în premii obținute la olimpiade și concursuri de profil.

    Karina Necșe a participat anul acesta la concurs cu lucrarea Antagonism și virtute. Aspecte din activitatea tinerilor în Primul Război Mondial.

    Profesorul care i-a insuflat pasiunea pentru istorie este doamna Nicoleta Cherecheș, cea care cu dăruire a coordonat lucrarea participantă la concurs.

    La concurs au participat, la ambele secțiuni (Istoria Românilor, Istoria Universală), 69 de elevi.

    Karina Necșe este, începând din toamna acestui an, studentă a Facultății de Istorie și Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, în topul celor admiși.

    Speranța că absolventa Karina Necșe va confirma, în timp, bazele educației eminesciene, ne dă credința faptului că școala care a format-o, alături de dascălii ei, își găsește menirea.