TOPFIZ 2016

Imagini de la eveniment

https://drive.google.com/drive/folders/0B9Fi7uQv_qvzcUpjdW1Ha2w1Vzg?usp=sharing

    În intervalul 4-6 noiembrie 2016 a avut loc la colegiul nostru a 29-a ediţie a Concursului interliceal de fizică TOPFIZ. Concursul a fost iniţiat în anul 1988 de profesorii din catedrele de fizică de la liceele care, azi, se numesc Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare. În timp, foarte repede, în competiţie s-au angajat elevi şi de la alte licee prestigioase: Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa-Năsăud, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea, Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău. Astfel concursul reunește cele mai reprezentative colegii din nord-vestul României.

    Concursul este un bun prilej de pregătire şi de verificare a cunoştinţelor celor mai buni elevi din şcolile mai sus menţionate, elevi pasionaţi de fizică, în vederea participării acestora la competiţii de nivel naţional. Pentru prima dată, în acest an, la acest concurs participă şi elevi din gimnaziile acestor colegii.

    Activitatea principală a concursului a constat în proba scrisă, la care subiectele au fost formulate de către prof. dr. Mihail Sandu, de la Liceul Tehnologic de Turism din Călimănești, autor a multor culegeri de probleme de fizică cu un conţinut extrem de interesant și prof. univ. dr. Florea Uliu, de la Facultatea de Fizică a Universităţii din Craiova. Preşedintele concursului este prof. univ. dr. Florea Uliu, domnia sa fiind mulţi ani preşedintele Comisiei Naţionale de Fizică în cadrul Olimpiadei de Fizică, autor de cărţi şi de culegeri de fizică extrem de utile pentru competiţiile din mediul preuniversitar. A fost prezent pe toată durata concursului conf.univ.dr. Sebastian Dumitru Popescu, decan al Facultăţii de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, preşedintele Comisiei Centrale a Olimpiadei de Fizică.

    În afară de această probă elevii participanți și profesorii însoțitori ai acestora au avut ocazia să se întâlnească cu elevi și profesori ai Colegiului Național ”Mihai Eminescu” și să cunoască preocupările de studiu și cercetare ale lor. Astfel au susținut prezentări experimentale, teoretice, aplicative, transdisciplinare profesorii: Solschi Viorel, Marciuc Daly și Cozma Georgeta, alături de elevii îndrumați de aceștia.

    În urma evaluării lucrărilor scrise s-au acordat următoarele premii:

REZULTATE TOPFIZ 2016