World Space Week

    În baza protocolului de colaborare încheiat de Agenția Spațială Română (ROSA), coordonatorul național al activităților spațiale din România, cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, unitățile de învățămât sunt invitate să participle la Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic, 4-10 Octombrie.

    Sarbatorita în fiecare an din 1999, când a fost instituită de către Adunarea Generala a ONU, Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic este cel mai mare eveniment de popularizare a activităților spațiale dedicat publicului larg – anul trecut având loc peste 1.800 de manifestări susținute în 73 de țări, inclusiv în România.

În fiecare an, Asociația Săptămânii Mondiale a Spațiului (WSWA) alege o temă centrală a evenimentului, care în acest an va fi “Teledetecția Trasează Viitorul”, făcând referire la Observarea Pământului din spațiu, cu beneficii pentru omenire.

    În cadrul colegiului nostru Echipa Multitouchcnme și Atelier Transdisciplinar, Centrul Județean de Excelență, Satu Mare - Coordonator prof.dr. Cozma Georgeta, au organizat diverse activități popularizate pe pagina

World Space Week 2016 - Homo Cosmicus

Colaboratori: prof.: Cherecheș Nicoleta, Delia Seicean, Bianca Domuț, Nicoleta Șandor, Claudia Pop, Daniela Vălean, Gigelia Silaghi, Mariana Molnar, Edita Mali, Ioan Pop, Viorel Solschi, Liviu Rotaru, Francisc Szasz.