Ziua colegiului 2017

Prin tradiție în luna mai a fiecărui an apreciem performanța și ne promovăm valorile. Anul acesta ziua colegiului a fost sărbătorită în 12 mai. Deși vremea a fost mohorâtă eminescienii au găsit motive de satisfacție în evenimentele derulate pe parcursul zilei. Festivitatea de premiere a olimpicilor a oferit un moment de bucurie tuturor elevilor participanți la olimpiadele naționale pe discipline sau la concursuri naționale/internaționale școlare. Asociația părinților a fost alături de școală în acest demers prin d-na președinte Daniela Culic.

https://goo.gl/photos/S9UMJLEx33EHjNiz9

Ziua a continuat cu ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative prof. dr. Vasile Scurtu, personalitate a învățământului și culturii sătmărene. Profesorul de limba și literatura română Vasile Scurtu și-a început cariera la Liceul Mihail Eminescu, în perioada interbelică și a devenit rapid un om apreciat atăt pentru talentul de dascăl cât și pentru preocupările de a scoate la lumină originile învățământului în limba română în zona Sătmarului. A fost prezentă fiica profesorului, Alexandra Chifu, primarul municipiului Satu Mare, d-nul Kereskenyi Gabor, consilierul ministrului educației naționale, prof. dr. Constantin Trăistaru, inspectorul școlar general al județului Satu Mare, prof. Călin Durla, numeroși invitați și oameni de cultură. Cu această ocazie a fost prezentat și un moment artistic susținut de eleva Silvia Ruba, premiantă I la olimpiada națională de limba și literatura română și grupul folk Galla, condus de prof. Carmen Bratosin. Evenimentul l-a avut ca inițiator pe prof. dr. Ovidiu T. Pop.

https://goo.gl/photos/TakHGqFUj15KYmtZ9

A urmat o întâlnire între consilierul ministrului educației naționale, prof. dr. Constantin Trăistaru și colectivul didactic al colegiului, alături de elevii olimpici ai școlii. Cu acest prilej d-nul consilier a citit mesajul minstrului și a înmânat o diplomă de onoare Colegiului Național Mihai Eminescu Satu Mare. Într-un mesaj personal d-nul consilier a transmis tinerilor olimpici îndemnul de a lua în considerare aportul pe care ei îl pot aduce la progresul României și a făcut o pledoarie pentru cariera de dascăl, ca profesie ce susține formarea generațiilor de care are nevoie țara pentru a atinge nivelul de dezvoltare dorit.

https://goo.gl/photos/RLnjYKBpgfrLkk3D7

După ora 12 a avut loc lansarea unui nou număr al revistei colegiului în limba franceză, Nos Essais, coordonată de prof. Molnar Mariana. Evenimentul a cuprins și un moment artistic. În paralel, școala a fost vizitată de elevii claselor a VIII-a, iar colegiul și-a prezentat oferta educațională. D-nul consilier a participat la un atelier transdisciplinar organizat de echipa Multitouch CNME, coordonată de prof. Cozma Georgeta. Numeroși elevi, alături de profesorii lor au prezentat vizitatorilor multiplele activități școlare și preocupările extrașcolare care îi ajută în formarea personalității lor.

https://goo.gl/photos/LKdoLToFB3UjpmMh6