Ziua Francofoniei în Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare

La Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare Ziua Francofoniei a fost sărbătorită vineri, 24 martie a.c., începând de la ora 13, în Sala de festivă „Dr. Vasile Lucaciu” a liceului, printr-un spectacol organizat și coordonat de către doamna profesoară de limba franceză Mariana Molnar care, de altfel, a avut un cuvânt de început adresat celor prezenți.

Această sărbătoare a limbii franceze a fost un prilej de a înmâna în mod festiv diplomele de competențe lingvistice Delf celor care au promovat cu succes sesiunea 2016 (Iagher Oana, din clasa a XII-a D, nivel B1; Pop Livia, din clasa a XII-a D, nivel B1; Popa Bianca, din clasa a XII-a E, nivel B1; Dragoman Diana, din clasa a XII-a F, nivel B2; Diude Alexandra, din clasa a XII-a C, nivel B2; Borșa Mario, din clasa a XII-a C, nivel B2)  și  respectiv de  a-i felicita pe elevii care au promovat sesiunea februarie 2017, nivel B1 (Berci Sara, din clasa a XII-a D; Ciupac Miruna, din clasa a IX-a D; Fernea Tincuța, din clasa a XII-a F; Gale-Cazan Bogdana, din clasa a XI-a B; Ile Diana, din clasa a XII-a B; Lungu Alexandra, din clasa a XI-a A; Mașniță Valentina, din clasa a XI-a B; Necșe Karina, din clasa a XII-a F; Roas Claudia, din clasa a XI-a G; Roatiș Iris, din clasa a XI-a A). Înmânarea diplomelor a fost realizată de către profesoarele de limbă franceză a școlii, cele care au coordonat pregătirea acestor elevi, doamnele Mariana Molnar și Kiraly Irina.

Au fost felicitate elevele care vor reprezenta școala la Olimpiada Națională de Limba Franceză, Ciupac Miruna din clasa a IX-a D și Gherman Gabriela din clasa a X-a F.

 Moentele artistice au fost punctate de dansatorii Jurguț Luiza din clasa a XI-a B și Ignat Eduard din clasa a X-a B, iar eleva Erdos Luana din clasa a X-a D, acompaniată la chitară de un fost elev al liceului, Koka Gabriel, a cântat o melodie în limba franceză. 

Expoziția din fundalul scenei a fost un periplu imaginar original prin mai multe țări francofone din lumea întreagă prezentând citate și sintagme care promovează francofonia. 

În sală au fost prezenți elevi și profesori din liceu.  

Spre final, eleva Dragoman Diana, într-un mod adolescentin și optimist, a evidențiat importanța studiului limbii și civilizației franceze pentru orice tânăr în plină dezvoltare.

Acțiunea s-a încheiat prin cuvintele adresate celor prezenți de către doamna director adjunct  a Colegiului Național Mihai Eminescu, prof. Nicoleta Cherecheș, și respectiv domnul director prof. Liviu Rotaru.

Ziua Francofoniei în Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare