Comemorare Vasile Lucaciu 2018

Dr. Vasile Lucaciu – Te Deum de mulțumire

 

Azi, 19 ianuarie 2018, elevi și profesori din Colegiul Național Mihai Eminescu au adus un Te Deum de mulțumire celui care a fost dr. Vasile Lucaciu.

Slujba religioasă a fost oficiată de către preoți greco-catolici din Satu Mare, cuvântul de salut și de recunoștință față de predecesorul domniei sale, adresat celor prezenți, revenind protopopului greco-catolic pr. Dumitru Roman.

Vasile Lucaciu, născut acum 166 de ani în data de 21 ianuarie, în comuna Apa din Comitatul Sătmar, rămâne o personalitate politică, culturală și istorică emblematică a județului nostru, respectiv una dintre cele mai importante ale românilor ardeleni.

Domnul director, prof. Liviu Rotaru, a reiterat apartenența părintelui dr. Vasile Lucaciu la Gimnaziul Catolic Regesc prin statutul pe care l-a avut, acela de profesor de Limba română și de religie greco-catolică.

Slujba de pomenire a avut loc la bustul lui Vasile Lucaciu, amplasat lângă Sala festivă a școlii, sală care îi poartă numele.

Anterior acestui moment un grup de elevi și profesori ai colegiului au depus o jerbă de flori la monumentul marelui memorandist, în parcul central al municipiului.

Dr. Vasile Lucaciu este prezent în istorie ca militant pentru drepturile românilor din Transilvania.

https://photos.app.goo.gl/ZihUtKotHsZBo9En1