Lansare de carte - prof. Lucia Munteanu

Vineri, 18 mai 2018,

în Amfiteatrul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare

 

a avut loc lansarea cărții  Idealul libertății naționale la românii din Transilvania: O sinteză de istorie românească, având-o ca autoare pe d-na prof. Lucia Munteanu. Cartea a apărut la editura Academiei Române, în 2017.

Domnul director al Colegiului Național „Mihai Eminescu”, prof. Liviu Rotaru, a adresat un cuvânt de bun venit celor prezenți. A urmat prezentarea cărții de către scriitorul Ion Papuc, prefațatorul volumului. O amplă prezentare a volumului, specifică unui exeget în istorie, a prezentat doamna prof. Nicoleta Cherecheș, director adjunct la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Alături de dumneaei, au consemnat păreri pertinente despre autoare și despre carte, Voicu Şichet, fost elev al doamnei prof. Lucia Munteanu, doamna prof. Rozalia Cosma, fostă colegă de catedră cu autoarea, prof. Dorina Ziman, profesor de limba română la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

În sală au fost prezenți numeroși invitați, printre care și foști elevi ai doamnei profesor Lucia Munteanu.

După multele felicitări adresate d-nei profesoare, a venit rândul autoarei volumului să prezinte modul în care a gândit această carte, cu gândul de a o lăsa moștenire generațiilor următoare.

Moderatorul acțiunii a fost prof. dr. Ovidiu T. Pop. 

https://photos.app.goo.gl/BKKPlmv3uhQIWZO53