Parlamentul European al Tinerilor,sesiunea regională 2018

25 aprilie 2018

O nouă delegație de eminescieni la

Sesiunea Regională de Selecție Primăvara 2018 a Parlamentului European al Tinerilor

https://photos.app.goo.gl/cg7V0crI7mQnb1na2

Noua delegație a Colegiului Național Mihai Eminescu, în perioada 30.03-01.04.2018, a participat la Sesiunea Regională de Selecție Primăvara Transilvania 2018 a Parlamentului European al Tinerilor / European Youth Parliament (EYP). Această sesiune s-a desfășurat la Bușteni. 

Parlamentul European al Tinerilor este o simulare a prezentării rezoluțiilor în Parlamentul European, creând un context în care tinerii europeni învață despre cum funcționează luarea deciziilor în Uniunea Europeană și găsesc soluții la diverse probleme dezbătute.

Echipa de eminescieni, formată din 11 elevi și coordonată de către doamna profesor Nicoleta Cherecheș, director adjunct la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare, a reprezentat județul Satu Mare în sesiunea regională din această primăvară. Elevii, însoțiți de doamna profesor Romina Tuns, sunt din clasele a X-a și a XI-a: Botiș Bogdan, ambasador; Mîndruț Alesia, artist; Iancu Rareș, Manoliu Mara, Pop Răzvan, Surdu Bianca, Cioroga Rareș, Apan Octavia, Buze Alexandra, Olaru Paul, Moiș Naomi - membri.

Delegația sătmăreană, în această sesiune, a dezbătut o temă juridică.

În prima zi, organizatorii i-au antrenat pe cei prezenți în activități de teambuilding. Acest debut al sesiunii s-a încheiat cu proba de Euro Village, moment unic, unde elevii au prezentat bucate culinare reprezentative zonei din care provin, gătite chiar de ei. Specificul național a fost reflectat și în prezentarea unui program  artistic și a unui film, ambele concepute de către membrii echipei sătmărene.

În a doua zi, membrii delegației au demonstrat spirit de echipă în toate acțiunile lor, fiind supuși unor sesiuni intense de Committee Work, pregătind moțiunile și dezbătând tema la modul superlativ. În seara acelei zile, delegația, la proba de EusoConcert, a susținut un spectacol inedit.

La proba finală de General Assembly, delegația din Satu Mare s-a remarcat prin faptul că fiecare membru a dovedit că s-a pregătit minuțios pentru dezbatere. 

Detalii cu referire la desfășurarea Sesiunii Regionale de Selecție Primăvară 2018 de la Bușteni se regăsesc și la adresa URL http://www.eypromania.eu/