Ştafeta Veteranilor INVICTUS

    În data de 24 octombrie 2017 un grup de elevi ai colegiului, însoțiți de doamna director adjunct prof. Cherecheș Nicoleta și de prof. dr. Popdan Gheorghe, s-au alăturat prefectului județului Darius Filip întâmpinându-l, în fața Colegiului Economic Gheorghe Dragoș, pe maratonistul Daniel Macovei, cel care a adus la Satu Mare Ştafeta Veteranilor INVICTUS. Din respect față de veteranii de ieri și de azi ai României, împreună au alergat către Monumentul Ostaşului Român.

Ștafeta Veteranilor este organizată de Asociația Voluntarilor Invictus România, împreună cu Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu mai multe asociații ale veteranilor de război și ale cadrelor militare în rezervă și retragere.

Asociația Voluntarilor Invictus desfășoară, începând cu 11 octombrie 2017, a patra ediție a Ștafetei Veteranilor.

Ștafeta Veteranilor Invictus 2017 presupune alergare în ștafetă, pe 35 de tronsoane, măsurând un total de 2.396 de kilometri, de către aproximativ o sută de voluntari, bicicliști însoțitori și coordonatori pe trei trasee — albastru, galben și roșu. Aceste trasee se reunesc în 25 octombrie la Carei, ultima localitate românească eliberată în timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

Ştafeta Veteranilor este un eveniment organizat în contextul sărbătoririi la 25 Octombrie a Zilei Armatei României. Activitățile au continuat în 25 octombrie, prin participarea domnului director, prof. Liviu Rotaru și a prof. Dan Matei Ciurică, împreună elevi eminescieni, la ceremonia aniversării Zilei Armatei la Monumentul Ostaşului Român.

https://photos.app.goo.gl/E1dACrDbR3VsoDlr1