Ziua colegiului 2018

Prin tradiție în luna mai a fiecărui an apreciem performanța și ne promovăm valorile. Anul acesta ziua colegiului a fost sărbătorită în 11 mai.

Festivitatea de premiere a olimpicilor a oferit un moment de bucurie tuturor elevilor participanți sau premiați la olimpiadele naționale pe discipline sau la concursuri naționale/internaționale școlare. Asociația părinților a fost alături de școală în acest demers prin d-na președinte Daniela Culic.

https://photos.app.goo.gl/fh9aRm0QImQrB49N2

Ziua a continuat cu ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative prof. univ. dr. Ioan Silaghi-Dumitrescu (1950-2009), membru corespondent al Academiei Române. După absolvirea Liceului Mihai Eminescu, în anul 1969, Ioan Silaghi-Dumitrescu a urmat o carieră în domeniul chimiei devenind cercetător și profesor al Facultății de Chimie și Inginerie Chimică a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. A fost prezentă soția și fiul profesorului, cadre didactice universitare la facultatea sus-menționată, viceprimarul municipiului Satu Mare, d-na prof. Doina Feher, colegi de clasă ai profesorului, dirigintele lui, prof. Gavril Cavași, numeroși invitați și oameni de cultură. Evenimentul l-a avut ca inițiator pe prof. dr. Ovidiu T. Pop.

https://photos.app.goo.gl/K7cQN5joThBzjMav1

După ora 11, colegiul a deschis porțile elevilor de clasa a VIII-a care aspiră să devină eminescieni din clasa a IX-a. Vizitatorii au avut ocazia să cunoască direct oferta educațională a școlii, oportunitățile oferite de fiecare catedră de studii, să asiste la programul artistic din curtea școlii sau să participe la activitățile sportive, pe noul teren cu iarbă artificială.

https://photos.app.goo.gl/RctB2JjKVMM4cBar1

De la ora 12 a avut loc lansarea unui nou volum din seria caietelor eminesciene, cu titlul Corneliu Mezea - un destin prea repede frânt, avându-i ca autori pe: dr. Ovidiu T. Pop și dr. Viorel Câmpean. Au fost prezenți profesori ai Colegiului Național Samuil Vulcan din Beiuș, jud. Bihor, ca reprezentanți ai localității natale a prof. Corneliu Mezea și ca reprezentanți ai liceului unde a fost, de asemenea profesor, Corneliu Mezea. La eveniment a participat inspectorul școlar general al județului Satu Mare, prof. Călin Durla, absolvent al Liceului din Beiuș. Lansarea de la Satu Mare va fi dublată de o lansare a volumului și la Beiuș, în data de 5 iunie și a deschis un frumos parteneriat între cele două colegii.

https://photos.app.goo.gl/sROMORD0krQ8zYvV2

În aceeași zi a avut loc și Tărgul Educației, la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare. Colegiul nostru a avut un stand deosebit.

https://photos.app.goo.gl/2xVR6xciBxMvs6sl1