Eleve ale colegiului au reprezentat România la olimpiada internațională de lectură 

În săptămâna 01-05 septembrie, în acest an, s-a desfășurat la Constanța, etapa internațională a Olimpiadei de Lectură. La acest concurs au participat elevi din cinci țări: Qatar, Cipru, Republica Moldova, Ucraina și România. 

Județul nostru a fost reprezentat de două eleve ale Colegiului Național Mihai Eminescu, Silvia Ruba (clasa a X-a) și Alexandra Dan (clasa a XII-a), însoțite de doamna profesoară Carmen Bratosin.

După o perioadă de pregătire de două zile, desfășurată tot la Constanța, s-a derulat concursul propriu-zis.  Concursul a avut  doar probă scrisă, subiectul fiind tradus în limba engleză  pentru elevii sosiți din străinătate. Probele de concurs constituite în trei exerciții, vizează atenția, decodarea unor mesaje multimodale,  interpretarea de text, lectura și cultura.

Silvia, având-o profesoară pe d-na Dorina Ziman,  a obținut Premiul Special din partea comisiei care a apreciat-o pentru tratarea subiectului referitor la textul multimodal, ocupând locul al XI-lea, în clasamentul elevilor de la categoria ei.  Alexandra, cu emoțiile specifice aceluia care participă  la ultimul concurs din viața de licean, a fost a VII-a printre elevii de clasa a XII-a. Ea a fost pregătită de cea care i-a fost alături timp de opt ani și ca dirigintă, d-na profesoară Delia Seicean.

Felicitări  fetelor, felicitări doamnelor profesoare care le-au coordonat!