Centenarul Institutului de Istorie ”George Barițiu” 

Elevii și profesorii de istorie ai Colegiului Național Mihai Eminescu au aderat la inițiativa Institului de istorie George Barițiu din Cluj Napoca, de a fi parte la aniversarea centenarului institutului.

Contribuția noastră a constat într-o activitate de o oră desfășurată sub semnul prezentării acestei importante instituții din perspectiva istoricului ei, dar și al rezultatelor cercetării și al istoriografiei românești, al publicațiilor importante apărute sub semnătura membrilor și colaboratorilor Institutului. 

La activitate au participat 50 de elevi din clasele XI-a F, clasa cu specializarea științe sociale, profesor de istorie Nicoleta Cherecheș și clasa XII-a D, specializare științele naturii bilingv engleză, profesor de istorie Marius Horșia.

A fost pentru noi, profesorii de istorie ai colegiului,  absolvenți ai Facultății de Istorie clujene, prilejul de a prezenta elevilor noștri personalități importante, profesori, cercetători, directorii acestei instituții, cei care vor reprezenta mereu adevărații noștri mentori, oameni dedicați profesiei, studiului și cercetării istorice.

La multi ani școlii istorice create în jurul Institutului George Barițiu!

La mulți ani istoricilor și cercetătorilor care au creat tradiția, numele și renumele său!