Activitate demonstrativă la ora de robotică a clasei a V-a

17.11.2021

Activitate demonstrativă la ora de robotică a clasei a V-a, în colaborare cu Smart Academy, partener BRobo Team!

La activitatea desfășurată, domnul Dorel Popa a  facut o mică prezentare/introducere în robotică pentru elevi. Cu această ocazie, elevii au aflat despre ce este și cum poate să arate un robot, despre platforme de programare și moduri de conectare cu roboții, au avut șansa de a vedea cum se fac câteva programari simple cu roboti, folosind tablete iPad și robotul Codey Rocky folosind platforma de programare mBlock, o platforma prietenoasă și ușor de folosit, bazată pe blocuri de programare. Pentru programarea robotului Codey s-au utilizat comenzi pentru elementele vizuale (display si leduri), dar și comenzi vocale. De asemenea elevilor li s-au prezentat o parte din echipamentele folosite la cursurile de robotică organizate de către Smart Academy, astfel: robotul pe 6 axe Niryo One, robotii Ozobot Evo, mBot 1 si mBot Neo, mBot Ranger, Robot Ultimate 10-1 si creioane 3D. 

Elevii, Alex Sebeni si Mara Nadoș, cursanți la Smart Academy  au programat bratul robotic pe 6 axe al robotului Niryo One  pentru a muta un obiect din puctul A in punctul B. 

Această activitate a fost o  deosebită ocazie pentru micii învățăcei de a se iniția în tainele roboticii. Evenimentul organizat de Catedra de Informatica a Colegiului Mihai Eminescu Satu Mare, promovează robotica și educația STEM. În cadrul acestor cursuri demo, elevii își vor folosi creativitatea și vor învăța prin joc elemente de programare cu roboții.