Festivalul de muzică francofonă ”Chants sons sur scène”

Festivalul de muzică francofonă ”Chants sons sur scène”, etapa regională de la Satu Mare, ediția 2022, organizat la Casa Meșteșugarilor, în data de 13.05, a revenit fizic, după doi ani de pauză. Ediția din acest an a fost organizată de echipa profesorilor de limba franceză și muzică de la Colegiul Național ”Doamna Stanca” în colaborare cu ARPF ( Asociația Română a Profesorilor de Franceză) și cu Casa Meșteșugarilor.

Muzica în limba franceză, interpretată de elevi talentați și pasionați a răsunat din nou, încântându-ne prin ritmul, eleganța și strălucirea vocilor participanților. Emoțiile au fost resimțite nu numai de către elevi, ci și de profesorii care i-au selectat, îndrumat și pregătit.

Colegiul Național ”Mihai Eminescu” a fost reprezentat la categoria 13-15 ani, de eleva Simuțiu Maia Teodora, care s-a clasat pe primul loc, calificându-se la etapa națională de la Baia Mare, 17-18 septembrie.

La categoria 16-17 ani, eleva Petric Maria a obținut Mențiune I.

Elevele au fost îndrumate de profesor Mariana Molnar, dar felicitările și mulțumirile sunt îndreptate și către profesorii lor de muzică, cei care le-au ajutat să își formeze vocile și să le pună în valoare.

Programul a fost completat de dansul spectaculos al tinerilor Gloria Mihai și Adam Kengye de la Loga Dance School.

Maia Teodora Simuțiu- Premiul I (13-15 ani)      Maria Petric – Mențiune I (16-17 ani)