Calificare în lotul național de juniori la matematică

Motto: Profesorii au un rol crucial în modelarea viitorului și în îndrumarea tinerilor către succes.

În perioada 2-7 aprilie 2024, s-a desfășurat la Huși, județul Vaslui, a 74 -a ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică . Au participat un număr de 194 elevi se clasele a VII -a și a VIII-a . De la CNME au participat trei elevi, Fanea Adrian , Profesor dr. coordonator Daly Marciuc, din clasa a VII -a , iar la clasa a VIII -a, elevii Mureșan Luca Valentin și David Miruna Elena,  Profesor dr. coordonator Petru Marian Braica.

În data de 3 aprilie, în urma probei de concurs, elevul Mureșan Luca Valentin a obținut medalia de argint și s-a calificat la proba de baraj pentru constituirea Lotului Național lărgit de juniori al României la Matematică.

În data de 6 aprilie a avut loc proba de baraj, care a constat în 5 probleme de dificulate foarte ridicată. Elevul Luca Mureșan, a obținut un rezultat remarcabil și a reușit să se califice în Lotul Național reușind al 14-lea punctaj din 38 de elevi medaliați cu aur și argint la ONM, din clasele a 7-a și a 8-a.

Urmează să aibă loc întrunirea lotului de juniori ai României, ocazie cu care vor avea loc atât pregătiri de specialitate cu profesorii care antrenează lotul olimpic, precum și alte testări în vederea constituirii lotului restrâns de șase juniori !

Suntem mândri de performața lui Luca care a dovedit tenacitate și un spirit de luptă ieșit din comun. Mult succes la următoarele baraje!

Membru în Comisia Centrală a Olimpiadei naționale de matematică an școlar 2023-2024, 

Profesor Dr. Petru Marian Braica