Tabăra de Matematică și Informatică, 12-15 februarie 2024

În perioada 12-15 februarie 2024, la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare, are loc un eveniment deosebit, pentru pasionații de matematică și informatică, Tabăra de Matematică și Informatică, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, în colaborare cu Centrul Județean de Excelență Satu Mare, Asociația Excelență în Informatică Satu Mare și Societatea de Științe Matematică din România, filiala Satu Mare.

Această tabără reunește elevi talentați și pasionați de la diferite școli din județul Satu Mare, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile în aceste domenii și de a interacționa cu alți tineri cu aceleași interese.

Prima zi a Taberei de Matematică și Informatică, de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare a fost plină de entuziasm și activități captivante, pentru toți participanții. 

Activitățile desfășurate au avut ca scop stimularea gândirii critice, dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor și explorarea unor concepte noi în matematică și informatică. 

Elevii au fost îndrumați de profesorii: POPESCU CĂLIN, VANȚ ANCA, MIC-OPREA DANIELA, DANCI NATALIA la matematică și de ȘANDOR NICOLETA, LOKOS ANNAMARIA, BEILAND ARNOLD ȘI SABOU RITA, la informatică. 

În paralel cu activitățile academice, au avut loc și activități de socializare și team building, sub îndrumarea domnilor profesori Jurge Raluca, Jurge Horea și a echipei de robotică B-ROBO TEAM, care au permis participanților să-și cunoască colegii și să-și formeze legături noi.  

Atmosfera din cadrul taberei a fost una prietenoasă și colaborativă, iar elevii s-au implicat activ, în toate activitățile propuse.

Masa a fost asigurată de Restaurant “Miorița” Satu Mare. 

La finalul primei zile, participanții și-au putut împărtăși impresiile. 

Prima zi a Taberei de Matematică și Informatică a fost un succes, oferind participanților oportunitatea de a învăța, de a se dezvolta și de a se distra, alături de colegii lor pasionați de știință și tehnologie.

Ziua a doua a Taberei de Matematică și Informatică, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, în parteneriat cu Centrul Județean de Excelență Satu Mare, Asociația Excelență în Informatică Satu Mare și Societatea de Științe Matematică din România, filiala Satu Mare, desfășurată la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare, în perioada 12-15 februarie 2024, a continuat să ofere participanților o mulțime de activități interesante și provocatoare.

Dimineața a început cu o serie de ateliere și seminarii concentrate pe diverse subiecte din matematică și informatică. 

Participanții au avut oportunitatea să exploreze concepte avansate, să lucreze la probleme practice și să primească îndrumare și feedback, din partea cadrelor didactice și a voluntarilor, foști olimpici, actuali studenți la Universitatea “Babeș Bolyai” din Cluj Napoca. Elevii au fost îndrumați de: prof. Manuela Popescu, prof. Adrian Bud, prof. Beata Matyas, prof. dr. Petru Braica, la matematică și de prof. Rita Sabou, prof. Felicia Vida, prof. Annamaria Lokos și studenții Alexandra Moroz și Răzvan Uzum, la informatică.

Masa a fost asigurată de “Istanbul fast food” Satu Mare.

După-amiaza a fost dedicată activităților sociale, de dezvoltare personală și de colaborare. 

Transmiterea de valori, atitudini și comportamente, care promovează un stil de viață sănătos a fost scopul activității coordonate de prof. consilier Raluca Jurge, prof. Horea Jurge, prof. Bianca Nica, alături de membrii echipei B-Robo, desfășurată azi, pentru participanții la Tabăra de Matematică și Informatică. Am pus în balanță dependența vs independența, iar argumentele pro independență au cântărit cel mai mult!

Cea de a doua zi a Taberei de Matematică și Informatică a fost plină de provocări, învățare și distracție, consolidând legăturile dintre participanți și oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta pasiunea și abilitățile în domeniile matematicii și informaticii.

În a treia zi a Taberei de Matematică și Informatică, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, în parteneriat cu Centrul Județean de Excelență Satu Mare, Asociația Excelență în Informatică Satu Mare și Societatea de Științe Matematică din România, filiala Satu Mare, desfășurată la Colegiul Național “Mihai Eminescu”  din Satu Mare, în perioada 12-15 februarie 2024, participanții au continuat să se bucure de o serie de activități captivante și provocatoare, menite să le dezvolte abilitățile și să le stimuleze pasiunea pentru aceste domenii.

Dimineața a început cu sesiuni practice intensive, în care elevii au avut ocazia să lucreze în grupuri sau individual, rezolvând probleme matematice și informatice, de complexitate variată. 

Aceste sesiuni au fost coordonate de profesori și elevi olimpici, voluntari, care au oferit îndrumare și suport pentru rezolvarea sarcinilor propuse. 

Elevii au fost îndrumați de: prof. Claudiu Mondici, prof. Liliana Vereș, prof. Ionela Turturean, prof. Traian Tămîian, la matematică și de prof. Rita Sabou, prof. Felicia Vida, prof. Nicoleta Șandor, prof. Arnold Beiland și de elevii Alex David și Andrei Ardelean, la informatică.

Prof. Horea Jurge și prof. Teodora Laza au coordonat și facilitat desfășurarea activităților, pe parcursul evenimentului.

Activitatea de astăzi din cadrul Taberei de Matematică și Informatică a continuat, după -amiază, cu o tematică inedită, care a oferit prilejul elevilor să cunoască, să aprofundeze cunoștințe din alte domenii, istorie și astrofizicā. Activitatea "Istorie locală - cultură și civilizație" le-a oferit prilejul unor călătorii virtuale, la cele mai importante obiective istorice din județ. Turul virtual istoric a fost prezentat de către Buda Luca, Micle Adriana și Pop Denisa, elevi ai grupei de istorie XI, coordonată de profesor Nicoleta Cherecheș, din cadrul Centrului Județean de Excelență Satu Mare. 

O activitate de mare atractivitate s-a dovedit a fi și prezentarea și aplicațiile Cercului de Astrofizicā, coordonat de profesorul Viorel Solschi. 

Elevii Teofil Boitor Socolan, David Mekker și Andrei Soponar, pasionați de astrofizicā au prezentat o expoziție deosebită, realizată personal cu ajutorul unor instrumente optice de filmat și fotografiat.

Astfel, a treia zi a Taberei de Matematică și Informatică a fost una plină de experiențe valoroase și momente de învățare și distracție, pentru toți participanții, consolidând astfel importanța și impactul acestui tip de evenimente în educația și dezvoltarea tinerilor.

Ultima zi a Taberei de Matematică și Informatică, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, în parteneriat cu Centrul Județean de Excelență Satu Mare, Asociația Excelență în Informatică Satu Mare și Societatea de Științe Matematice din România, filiala Satu Mare, desfășurată la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare, în perioada 12-15 februarie 2024, a fost marcată de momente speciale și emoționante, încheind, astfel, cu succes, o perioadă plină de învățare, descoperire și distracție, pentru toți participanții.

Dimineața a fost dedicată sesiunilor finale de lucru, în grupuri sau individual, oferind participanților oportunitatea să-și demonstreze, încă o dată, abilitățile și cunoștințele dobândite pe parcursul taberei. La informatică a fost organizat un concurs, care s-a desfășurat într-o atmosferă competitivă, dar prietenoasă, participanții având ocazia să își pună în aplicare toate cunoștințele și strategiile, în rezolvarea problemelor propuse.  

Elevii au fost îndrumați de: prof. Claudiu Ciordaș, prof. Ionela Turturean, prof. Andrei Cziprok și prof. Gigel Buth, la matematică și de prof. Rita Sabou, prof. Felicia Vida, prof. Annamaria Lokos, prof. Nicoleta Șandor, prof. Arnold Beiland,  la informatică.

Prof. Raluca Jurge, prof. Horea Jurge și prof. Teodora Laza au coordonat și facilitat desfășurarea activităților, pe parcursul evenimentului.

Ceremonia de închidere a Taberei de Matematică și Informatică a fost onorată de prezența doamnei prof. Anișoara Boitor, inspector școlar general, la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, a doamnei prof. Manuela Popescu, inspector școlar pentru matematică și a doamnei prof. Rita Sabou, inspector școlar pentru informatică. Atmosfera a fost una solemnă și plină de recunoaștere, pentru eforturile și realizările tuturor participanților și ale organizatorilor. 

Participanții au primit, cu bucurie și mândrie, certificatele de participare, simboluri ale muncii lor.

Doamna prof. Anișoara Boitor, inspector școlar general, la Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, a transmis felicitări și aprecieri participanților, pentru angajamentul și pasiunea lor, încurajându-i să continue să își urmeze interesele și să își dezvolte talentele în aceste domenii fundamentale pentru societatea modernă.

Doamna prof. dr. Natalia Manuela Boloș, director al Colegiului Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, a adresat cuvinte călduroase tuturor participanților, felicitându-i pentru angajamentul și pasiunea lor, pentru matematică și informatică, care au făcut ca această tabără să fie un succes deplin. 

Surpriza oferită de SC “Muller și Prietenii” SRL a adus un plus de bucurie și satisfacție în cadrul ceremoniei de închidere, îndulcind, astfel, încheierea unei tabere, plină de experiențe și amintiri valoroase, pentru toți cei prezenți. 

Masa a fost asigurată de “Varga Quattro” SRL și “Unicarm” SRL.

Ultima zi a taberei a fost și un moment de reflecție și recunoștință, pentru toate experiențele și prieteniile noi, legate pe parcursul acestei aventuri educaționale. 

Participanții au plecat acasă încărcați cu amintiri frumoase și cu dorința de a continua să exploreze și să se dezvolte, în lumea fascinantă a matematicii și informaticii.