Activități metodice

În cadrul cercurilor pedagogice desfășurate în 14 noiembrie 2016, am avut invitați profesori de Fizică din liceele sătmărene. Au fost prezentate proiecte interdisciplinare ale Colegiului nostru, în care este implicată și Catedra de Matematică, printre care și proiectul ROEDUSEIS. Am prezentat primele înregistrări realizate de seismometrul instalat la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” în luna mai a acestui an: un cutremur cu epicentrul în zona seismică Vrancea, în 24 septembrie, cu magnitudinea 5.3, și un cutremur cu epicentrul în Serbia, la granița cu România, în 9 iunie, cu magnitudinea 4.8.

Înregistrare cu seismometrul de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

a cutremurului din 24 septembrie 2016. Magnitudinea 5.3, adâncimea 94 de km.

Prezentarea proiectului ROEDUSEIS

Luni, 2 noiembrie 2015, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” s-au desfășurat activități metodice ale profesorilor de matematică din Satu Mare, nivel liceal.

  • A fost organizat workshop-ul ”Construcții cu software-ul matematic GeoGebra”, moderator prof. drd. Daly Marciuc. A fost investigată posibilitatea utilizării GeoGebra pentru definirea funcțiilor trigonometrice. Applet-urile interactive create pot fi utilizate pentru vizualizarea cercului trigonometric și a proprietăților funcțiilor trigonometrice.

  • Prof. dr. Ovidiu Pop a prezentat Metode de rezolvare a unei clase de inegalități, iar prof. dr. Mircea Fărcaș a prezentat lucrarea Probleme de geometrie sintetică rezolvate analitic.