Părinți

PROIECTE EDUCATIVE

Pe parcursul anului școlar 2019-2020 s-a derulat proiectul

CENTENARUL COLEGIULUI NAȚIONAL MIHAI EMINESCU, 1919-2019

Proiectul a fost finanțat de Consiliul Județean, Consiliul Local și Asociația de părinți. Scopul proiectului a fost readucerea în conștiința publică a contribuției pe care a avut-o Colegiul Național Mihai Eminescu la dezvoltarea, evidențierea comunității din județul Satu Mare, de-a lungul unui secol de existență ca instituție de învățământ cu predare în limba română.

Activitățile proiectului:

1.    Publicarea volumelor ”Centenarul Eminescienilor sătmăreni” și ”Colegiul Național Mihai Eminescu Satu Mare. 100 de ani în imagini”

2.    Publicarea unui număr aniversar al revistei ”Luceafărul și Noi”.

3.   Publicarea unei broșuri-pliant cu extrase din presa de început de secol XX

4.    Amplasarea unei plăci aniversare

5.    Organizarea unui tur al școlii pentru absolvenți și publicul sătmărean

6. Întâlnirea absolvenților colegiului și a colectivului didactic cu personalitățile de vârf care au absolvit acest liceu

7.    Realizarea și prezentarea filmului colegiului

8.    Desfășurarea spectacolului artistic dedicat centenarului colegiului

9. Promovarea evenimentelor

-Invitații, articole de presă, materiale de promovare

Pe parcursul anului școlar 2018-2019 s-a derulat proiectul

LEARN4YOU / AFACERI PENTRU VIITOR 

ce a avut ca obiectiv promovarea spiritului antreprenorial, încurajarea tinerilor între 15 -19 ani să-şi dezvolte abilităţi practice necesare pentru a transforma ideile în realitate sub supravegherea antreprenorilor sătmăreni şi a crea schimbări pozitive pentru propriul lor viitor şi pentru comunitatea locală. Proiectul a fost finanțat de Clubul Rotary Satu Mare și Asociația de părinți.

Prezentare ppt Learn4You

Pe parcursul anului 2018 s-a derulat proiectul

EMINESCIENII ȘI MAREA UNIRE

ce a avut ca obiectiv readucerea în conștiința publică a unor personalități legate de istoria locală și națională, făuritori ai Marii Uniri din 1918, care au influențat evoluția întregii comunități sătmărene și regionale.

În cadrul proiectului s-au publicat:

De asemenea s-a desfășurat un amplu eveniment cultural-artistic, sub genericul ”Celebrăm România”, în cadrul căruia prof. Radu Jugureanu a lansat pentru sătmăreni Enciclopedia digitală ”România 1918. Oameni, momente, imagini.”, iar elevii și profesorii colegiului au prezentat un emoționant spectacol dedicat Centenarului României. Finanțarea a fost asigurată de Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și Asociația de părinți.

Urmăriți prezentarea Enciclopediei digitale ”România 1918” și a spectacolului desfășurat la Casa de cultură în 7 noiembrie 2018.

Lansarea revistei Luceafărul, ediție jubiliară

Pe parcursul anului școlar 2017-2018 s-a derulat proiectul

OPREȘTE INTIMIDAREA / DELETE BULLYING 

ce a avut ca obiectiv conștientizarea existenței fenomenului de intimidare și acționarea pentru oprirea acestor comportamente. Proiectul a fost finanțat de Clubul Rotary Satu Mare și Asociația de părinți.

Prezentare ppt Delete Bullying.ppt

La finalul anului 2017 s-a desfășurat Serbarea de Crăciun, la Casa de Cultură a sindicatelor, eveniment susținut financiar de Asociația de părinți.

Pe parcursul anului 2017 s-a derulat proiectul

PERSONALITĂȚI EMINESCIENE ÎN CULTURA SĂTMĂREANĂ ȘI NAȚIONALĂ

ce a avut ca obiectiv readucerea în conștiința publică a unor personalități legate de istoria Liceului ”Mihai Eminescu” și care au influențat evoluția întregii comunități sătmărene și regionale.

În cadrul proiectului s-au publicat:

Finanțarea a fost asigurată de Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și Asociația de părinți.

Lansarea monografiei colegiului - iunie 2017

Pe parcursul anului școlar 2016-2017 s-a derulat proiectul

EVRICA 

Educat pentru Viaţă- Responsabil, 

In-dependent, Conştient, Atent

ce a avut ca obiectiv sensibilizarea şi conştientizarea elevilor și părinților de la CNME cu privire la implicaţiile distructive ale consumului de droguri, alcool sau tutun. Proiectul a fost finanțat de Clubul Rotary Satu Mare și Asociația de părinți.

Prezentare ppt EVRICA raport final.ppt