Evenimente 2023-2024

15 iunie 2024 - 135 de ani de la plecarea la cer a poetului nostru național!

16.06.2024

Șefii promoției 2024 la gimnaziu

16.06.2024

Finalizarea proiectelor ”Semn că tu însemni” și “Bistro Antidrog”

”Un bunic se plimba pe plajă cu nepotul său. E plin de steluțe de mare pe plajă, spuse bunicul, probabil furtuna le-a adus pe țărm și nu au mai putut să se întoarcă în apă. Păcat de ele… In curând vor muri toate…

Dintr-o dată, copilul, fără a spune nimic nimănui, s-a desprins de mâna bunicului și a fugit spre plajă. A început să ia în mânuțele sale steluțele și să le ducă spre mare. Toți cei prezenți s-au uitat mirați la el. Cineva l-a întrebat:

-Ce faci, băiete? 

-Le duc înapoi în mare. Dacă mai stau mult aici, vor muri, răspunse copilul.

-Nu vezi cât de multe sunt? Crezi că va conta că vei salva câteva? 

-Va conta pentru această steluță, răspunse copilul, ridicând o steluță și ducând-o în mare.

Auzind răspunsul copilului, o altă fetiță o zbughi spre plajă și începu să facă același lucru. A mai apărut apoi un alt copil, apoi un adult și încă unul, până când s-au mobilizat toți oamenii să salveze steluțele de mare”.

“Povestea steluței de mare”, adaptată după povestea scrisă de Bruno Ferrero.

Asemeni copilului din poveste putem fi și noi, deschizători de drumuri, model pentru alții, prezenți și activi, acționând din respect și responsabilitate față de alții, iar prin activitatea desfășurată azi, 11 iunie 2024, la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare și în anul școlar 2023-2024, ne-am străduit să transmitem aceste valori elevilor noștri. 

Într-un cadru festiv, având alături partenerii noștri în lupta antidrog, respectiv reprezentați ai Inspectoratului Județean de Poliție, Biroul Siguranță Școlară, reprezentat de doamna agent șef adjunct Dănăilă Andrada, Compartimentul Analiză și Prevenirea Criminalității reprezentat de Comisar Chiorean Liviana și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere antidrog, reprezentat de doamna Tămășan Irina și conducerea unității noastre de învățământ, am marcat finalizarea proiectelor ”Semn că tu însemni” și “Bistro Antidrog”.

12.06.2024

Șefii promoției 2024 la liceu

06.06.2024

Proiect Erasmus+, aprobat pentru Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

Colegiul Național “Mihai Eminescu” a primit aprobare pentru proiectul Erasmus+, de mobilitate în domeniul formării profesionale a elevilor din clasa a XI-a profil matematică-informatică. Proiectul KA122-VET - Dezvoltarea competențelor în domeniul programării și dezvoltării web: un pas către cariera în informatică, profesor coordonator Mariana Brumboiu, reprezintă o oportunitate extraordinară de dezvoltare profesională și personală pentru toți cei implicați. Timp de 2 săptămâni, 20 de elevi își vor dezvolta competențe digitale avansate, într-un stagiu de practică desfășurat în centru de educatie si formare profesională SAPERE AUDE - EDUCAÇÃO E FORMAÇÃO UNIPESSOAL LDA din Lisabona, Portugalia.

05.06.2024

Serenada eminescienilor - 4.06.2024.

Felicitări! Mult succes la examenele viitoare! 

05.06.2024

Premierea olimpicilor la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare - 4.06.2024.

Felicitări, elevilor, profesorilor coordonatori și părinților! 

05.06.2024

Premiul I la Concursul Național “Sanitarii Pricepuți”, faza județeană. 

Azi, 31 mai 2024, a avut loc la Sala de Sport “Ecaterina Both” Satu Mare, Concursul Național “Sanitarii Pricepuți”, faza județeană. 

Într-o atmosferă deosebită, animată de spirit de competitivitate și-au demonstrat cunoștințele teoretice și abilitățile practice de acordare a primului ajutor, 11 echipaje liceale și 31 de echipaje gimnaziale.

Echipajul liceal al Colegiului Național “Mihai Eminescu “ Satu Mare, coordonați de doamna profesoară Laura Groza, a obținut Premiul I și calificarea la faza națională. 

Echipajul gimnazial, coordonați de doamna profesoară Adriana Prodan, a obținut mențiune.

Felicitări tuturor și mult succes  liceenilor la națională!

Felicitări, doamnelor profesoare coordonatoare!

02.06.2024

O nouă promoție a Echipei Multitouchcnme a Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” își ia  zborul. 

Pentru o perioadă am fost, cu toții, în aceeași ”aventură transdisciplinară”, elevi și mentori.

   Au trecut peste momentul dramatic al pandemiei, au exersat învățarea online, dar au găsit puterea să depășească obstacolele, să facă performanță, la nivel de excelență.

   Au exersat lecția Transdisciplinarității în proiecte premiate național și internațional, care au adus onoare școlii și Echipei Multitouchcnme, cel mai titrat proiect fiind ,,Ursa Major-Sanctuarul urșilor”, proiect funcțional, neconvențional, premiat cu Gold Award la International STEM Innovation Olympiad - ISIO 2023, Indonezia; Premiul II la Concursul Național de Inovație Tehnică și IT ,,Da Vinci”; Premiul III – II  la Concursul Național de Știință și Inginerie pentru elevi, RoSEF, Suceava, 2021, 2022; Mențiune la Olimpiada Națională de Creativitate Științifică 2022, Suceava.

  Echipa a fost formată din: Ioana Milea (ex.XIIA), Oana Șerba (XIIC), Mara Mureșan, Teodora Danciu, Darius Seremi (XIIF). Mentori:Concepție și perspectivă transdisciplinară dr.Geta Cozma; Inginerie Marian Stan, ing.Continental Frankfurt; Biologie dr. Laura Groza; Chimie prof. Claudia Pop; Fizică: prof. Mariana Brumboiu, Viorel Solschi, Liviu Rotaru; Istorie prof. Nicoleta Cherecheș; Marketing prof. Gigelia Silaghi.

  Au editat reviste premiate în competiții media: ,,MACH” (Centrul Judeșean de Excelență Satu Mare)  și ,,Luceafărul și Noi” (Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”); au participat la olimpiade și concursuri, îmbogățindu-și palmaresul personal; au căutat și au descoperit calea pe care vor continua zborul.  

    Sunt convinsă că vor face saltul în cunoaștere, că vor experimenta  educația 4.0. în universități din țară și străinătate și se vor împlini  în domenii de elită, dar, înainte de toate, vor depune mărturie ca Oameni.

Mulțumesc și mulțumim, noi, mentorii, pentru implicarea voastră în acești ani: OANA ȘERBA, MARA MUREȘAN, TEODORA DANCIU, DARIUS  SEREMI, RĂZVAN PETRU MONE, MĂDĂLINA PĂCURAR, MARIA FILIP, KARINA FILIP, LAVINIA SILAGHI, PETRUȚA BERINDE, DANUSIA CIORA, PAUL VIDA!

  Servus, eminescienilor! Cer senin, zboruri amețitoare și aterizări line!

Dr. Geta Cozma, Coordonator Echipa MultitouchCNME 

02.06.2024

Rezultate remarcabile la Olimpiada de Tehnologia Informației, 23-26 mai 2024

În perioada 23-26 mai 2024, Slobozia a fost gazda etapei naționale a Olimpiadei de Tehnologia Informației, eveniment care a reunit cei mai talentați elevi, în domeniu, din țară. Competiția a fost un prilej de excelență și inovare, evidențiind aptitudinile remarcabile ale tinerilor în utilizarea și dezvoltarea tehnologiei informației.

Lotul sătmărean a fost reprezentat, cu onoare, de 13 elevi, dintre care 8 sunt elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare. 

Aceștia au demonstrat competențe deosebite și o pregătire excelentă, reflectând dedicarea profesorilor și a instituției în promovarea educației de calitate, în domeniul tehnologiei informației.

Rezultatele obținute de elevii eminescieni:

Medalie de ARGINT și Mențiune ME:

Nojea Răzvan Ionuț, clasa a XII-a B (secțiunea C#), profesor coordonator Vida Felicia

Ardelean Andrei Horea, clasa a XII-a B (secțiunea C#), profesor coordonator Vida Felicia

Medalie de BRONZ:

Cucuiat Andrei, clasa a X-a A (secțiunea TIC), profesor coordonator Șandor Nicoleta

Kepes Kevin, clasa a XII-a B (secțiunea C#), profesor coordonator Vida Felicia

Secară Lucas, clasa a XII-a B (secțiunea C#), profesor coordonator Vida Felicia

Alături de ei, ne-au reprezentat cu mândrie elevii:

Chișluca Ana, clasa a XI-a C (secțiunea C#),, profesor coordonator Jurge Horea

Enea Sebastian Paul, clasa a XII-a B (secțiunea C#), profesor coordonator Vida Felicia 

Plaștin Vlad Cristian, clasa a XII-a C (secțiunea C#), profesor coordonator Vida Felicia

Kepes Kevin, clasa XII-a B (secțiunea C#), profesor coordonator Vida Felicia

Bria Mara Ayiana, clasa a XII-a B (secțiunea TIC), profesor coordonator Vida Felicia 

Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori  pentru aceste rezultate! Mult succes în continuare!

30.05.2024

Luca Valentin Mureșan, obține performanțe remarcabile în informatică și matematică

Elevul Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Satu Mare, Luca Valentin Mureșan, obține performanțe remarcabile în informatică și matematică

Luca Valentin Mureșan, elev al Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Satu Mare, continuă să impresioneze prin performanțele sale deosebite în domeniul informaticii. 

În perioada 24-28 mai 2024, la Orăștie, Luca a obținut o nouă realizare importantă, fiind selectat pentru al doilea an consecutiv în echipa României pentru competițiile internaționale la Informatică.

În cadrul Taberei de Pregătire și Selecție a Lotului Național Restrâns de Informatică al României, Luca a demonstrat încă o dată excelența sa, reușind să treacă, cu succes, ultimele probe de baraj și să se califice în echipa care va reprezenta România la competițiile internaționale în anul 2024. 

De asemenea, Luca Valentin Mureșan este multiplu medaliat internațional la informatică, consolidându-și poziția de top în rândul tinerilor informaticieni.

Pe lângă performanțele sale în informatică, Luca este și component al lotului restrâns al României la matematică, confirmându-și talentul și dedicarea în ambele domenii. Munca și pasiunea lui Luca, au dus la aceste rezultate de excepție.

Succesul presupune pregătire, disciplină și multă muncă. Luca merge pe acest drum de când era în clasele primare, reușind să obțină multe medalii și premii, datorită pasiunii sale pentru informatică și matematică. Performanțele sale sunt rezultatul unor eforturi repetate, zi de zi.

Prin implicarea activă a familiei și susținerea oferită de școală, Luca a reușit să își atingă potențialul maxim și să se afirme ca unul dintre cei mai talentați elevi din țară în domeniul informaticii și matematicii.

Suntem mândri de realizările lui Luca Valentin Mureșan și îi urăm mult succes în competițiile internaționale viitoare!

Suntem siguri că va reprezenta cu cinste România și va continua să obțină rezultate remarcabile!

Felicitări, Luca Valentin Mureșan! 

România are nevoie de tineri talentați și dedicați!

Felicitări, profesorilor coordonatori!

30.05.2024

Prezentare a Universității din Oradea, 28.05.2024. 

28.05.2024

Mențiune și Medalie de argint la secțiunea Informatică a Concursului Național Integrat de Matematică și Informatică ,,Sever Aurel Groze”

Felicitări elevului Petruș Șerban, de la Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Satu Mare, pentru performanța sa remarcabilă la secțiunea “Informatică” a Concursului Național Integrat de Matematică și Informatică "Sever Aurel Groze"! 

Petruș Șerban a obținut Medalie de ARGINT și MENȚIUNE, demonstrându-și abilitățile și pasiunea pentru informatică.

Concursul, desfășurat în perioada 24-26 mai 2024, a avut loc la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean, județul Bistrița-Năsăud, marcând cea de-a X-a ediție. Devenit concurs național în acest an școlar, evenimentul a reunit elevi talentați din 21 de județe ale țării, oferind o platformă, pentru cei mai buni tineri matematicieni și informaticieni, să își demonstreze cunoștințele și creativitatea.

Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Satu Mare se mândrește cu realizările și talentul elevilor săi!

Petruș Șerban, elev în clasa a VI-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, studiază informatică, la clasă, cu doamna prof. Nicoleta Șandor, iar în cadrul Centrului Județean de Excelență Satu Mare, cu doamna prof. Rita Sabou.

Felicitări, Șerban Petruș, pentru aceste realizări deosebite și îți dorim mult succes în continuare!

Felicitări și profesorilor coordonatori!

28.05.2024

Mențiuni la Concursul Național Integrat de Matematică și Informatică ,,Sever Aurel Groze”, ediția a X-a

În perioada 24-26 mai 2024, la Beclean, județul Bistrița, s-a desfășurat Concursul Național Integrat de Matematică și Informatică ,,Sever Aurel Groze”, ediția a X-a. De la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Satu Mare au participat 5 elevi din clasa a V-a, respectiv 5 elevi din clasa a VI-a, pregătiți de domnul profesor Moldovan Gheorghe.

S-au obținut următoarele rezultate la clasa a V-a:

1) Mențiune și Medalie de Aur Sasu Tudor

2) Mențiune și Medalie de Argint Șichet Patric

3) Mențiune și Medalie de Bronz Țuțuraș Haiduc Eduard

4) Mențiune și Medalie de Bronz Voicu Adam,

iar la clasa a VI-a:  

1) Mențiune și Medalie de Argint, Nistor David

2) Mențiune și Medalie de Argint, Petruș Șerban

3) Mențiune și Medalie de Bronz, Dorle Mihai.

Elevul Petruș Șerban, elev de clasa a VI-a, a concurat și la informatică, la clasa a VII-a, unde  a obținut mențiune și Medalie de Argint. 

La informatică el este pregătit de doamna profesoară Șandor Nicoleta.

La concursul desfășurat  la Colegiul ,,Petru Rareș” din Beclean, județul Bistrița au participat 354 de elevi din județele : Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Gorj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș.

Un concurs deosebit de interesant, cu subiecte foarte puternice și elevi foarte bine pregătiți, concurs  care face parte din Calendarul concursurilor școlare fără finanțare ME, nr.  24750 /24.01.2024.

Felicitări, elevilor!

Felicitări, domnule profesor Gheorghe Moldovan!

27.05.2024

Mențiuni la ”Maratonul pentru Educația antreprenorială”

În data de 23.05.2024 a avut loc la București, etapa națională a competiției “Maratonul pentru Educația antreprenorială” - un proiect inițiat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), în parteneriat cu Ministerul Educației, la care au participat 60 de echipe finaliste din întreaga țară, printre care și două echipe eminesciene. 

Competiția a fost o adevărată călătorie a cunoașterii și a inovației, în care elevii și-au dezvoltat abilități antreprenoriale valoroase. Cele două echipe sătmărene de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” au participat la competiție cu două proiecte inovatoare: 

Cele două echipe, sub coordonarea doamnei profesoare Dănuț Claudia, au obținut Mențiune, pentru creativitatea de care au dat dovadă, fiind analizate în detaliu de cei mai exigenți jurați ca: Dragoș Petrescu- fondator City Grill, Ionuț Ardelean - CEO Auchan, Daciana Sârbu-fondator MaraMura etc.

Participarea la această etapă națională a demonstrat faptul că cele mai îndrăznețe idei pot întâlni oportunități nesfârșite, schimbând, astfel, lumea în bine, pas cu pas!

Felicitări, elevilor!

Felicitări, doamnei profesoare Claudia Dănuț!

27.05.2024

Premii la Olimpiada Interdisciplinară “Cultură și spiritualitate românească"

Felicitări, elevilor de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” din Satu Mare, pentru performanțele obținute la  Olimpiada Interdisciplinară “Cultură și spiritualitate românească", etapa națională, desfășurată în perioada 22  – 26 mai 2024, la Baia Mare, județul Maramureș. 

  🌟 Epuran Teodora, mențiune,  clasa a XII-a C, profesori coordonatori: Boloș Natalia-Manuela și Pop Radu

 🌟 Haiduc Mihnea-Adrian, clasa a IX-a F, premiu special, profesori coordonatori Curtuzan Raluca și Onea Vasile-Marcian

 🌟  Breban Valentina , clasa a X-a C,  profesori coordonatori Bratosin Carmen și Pop Radu. 

Competiția a fost strânsă, dar frumoasă. Elevii au câștigat premii și diplome, dar și experiențe de viață.

Au fost liberi să-și asume alegerile, dar și responsabilitățile. Au dat dovadă de demnitate pe drumul cunoașterii, pășind spre sacru cu genuitate, dar și cu multă disciplină.

Felicitări, elevilor!

Felicitări, profesorilor coordonatori!

27.05.2024

“Concertul mic din pauza mare”

Sub genericul “Concertul mic din pauza mare”, elevi ai Școlii de Arte din Satu Mare, coordonați de domnul director Mircea Deac, au susținut, azi, 23.05.2024, un concert, în curtea Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare.

Vă mulțumim pentru momentele minunate de relaxare oferite și vă mai așteptăm și cu alte ocazii!

23.05.2024

O lecție de viață, unică, autentică, motivantā cu domnul Vasile Lup

Miercuri, 22.05.2024, în sala festivă a Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Satu Mare, peste 250 de elevi și profesori, au avut oportunitatea unei reîntâlniri cu domnul Vasile Lup, cunoscut antreprenor sătmărean, speaker motivațional.

Seminarul susținut a reprezentat o lecție complexă, predată atipic, cu conotații și aspecte multiple, răspunzând unor provocări ale lumii contemporane. Timpul a trecut pe nerăsuflate, vorbind cu determinare, cu atitudinea învingătorului, bucuria celui care dorește și oferă mult bine semenilor săi. 

Cunoscut ca unul din cei mai buni traineri motivaționali, cu titluri conferite, cu o experiență antreprenorialā bogată, Vasile Lup ne-a oferit perspectiva devenirii și dezvoltării personale, captivante, emoționante, motivante și foarte bine argumentate.

Ne-a cucerit din prima clipă, prin modestie, sinceritate, aplomb, atitudine si determinare! Un OM ADEVĂRAT, UN CARACTER PUTERNIC!

Ne-a învățat multe, ne-a oferit, cu mărinimie și bucurie, multe, multe sfaturi:

* cum să facem față provocărilor lumii contemporane, cum să ne ferim de dependenţe nocive;

* cum să ne identificăm talentele, abilitățile, pasiunile, pe care ne vom clădi viitorul, cariera;

* cum să ne cunoaștem și educa calitățile, pentru a deveni varianta noastră, cea mai bună;

* să fim curioși, interesați, mereu intr-un dialog al cunoașterii și învățării;

* sā învățăm, sā comunicăm, să ne exersăm memoria, pentru că doar așa vom găsi soluții la toate problemele cu care ne vom confrunta;

* să ne înconjurām de oameni puternici, pozitivi, buni, cu vise și obiceiuri sănătoase, cu principii și valori respectate;

* să comunicăm, să socializām real, să citim, cât putem de mult, în fiecare zi;

* să ne descoperim valorile, potențialul, să avem propria opinie și o stimă de sine puternică;

* să facem toate acțiunile noastre de CALITATE, să ne personalizeze viața, munca, relațiile, cuvântul.

Mulțumim domnului Vasile Lup pentru Lecția de viață, unică, autentică,  emoționantă si puternică!

Este lecția unui învingător!

PS: Nu uitați, elevii și profesorii eminescieni vă așteaptă cu interes, lecțiile următoare și cărțile scrise de dumnevoastră, dovada că "toate visele se pot împlini. Important să ți le fāureşti, altminteri vei contribui la realizarea viselor altcuiva”.

Domnule Vasile Lup, aveți gândul bun și recunoștința  noastră, pentru seminarul de astăzi!

23.05.2024

Examenul pentru obținerea atestatului de competență lingvistică, pentru absolvenții claselor cu profil bilingv engleză

În perioada 21-22 mai 2024, elevii claselor a XII-a A și a XII-a D, sub îndrumarea doamnei profesoare Csirak Mirabela,  au susținut, cu succes, examenul pentru obținerea atestatului de competență lingvistică, pentru absolvenții claselor cu profil bilingv engleză.

Promovarea acestui examen reflectă cunoștințele dobândite în domeniul Culturii și Civilizației Marii Britanii și a Statelor Unite ale Americii, pe parcursul liceului. Lucrările elaborate și susținute, în limba engleză, au acoperit teme variate din domenii, precum: geografia, istoria, științele, literatura, arta și sportul, reprezentative pentru spațiul cultural anglo-saxon.

Felicitări, dragi elevi, pentru efortul depus, pentru complexitatea temelor cercetate, pentru rigurozitatea elaborării lucrărilor și pentru expunerile deosebit de interesante din  cadrul examenului oral!

Felicitări și doamnei profesoare Mirabela Csirak!

23.05.2024

Premiul I la Concursul județean “Spelling Bee 2024”

Vineri, 17 mai 2024, a avut loc Concursul județean “Spelling Bee 2024”, la care au participat de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Satu Mare, elevii clasei a V-a: Sasu Tudor, Secan Miruna și Berko Carla, îndrumați de doamna prof. dr. Anițaș Tünde. 

Elevul Sasu Tudor a obținut premiul I.  

Evenimentul a reunit aproape 70 de participanți, din mai multe școli și licee din județul Satu Mare, pentru a testa abilitățile de recunoaștere și redare pe litere a cuvintelor în limba englezā. 

Competiția a fost acerbă, iar elevii au dat dovadă de determinare și de o bună cunoaștere a limbii engleze.  

Felicitări, elevilor!

Felicitări, doamnei Tunde Anițaș!

21.05.2024

Premii la concursul județean de arte plastice "Pictați cu noi"

La Concursul județean de arte plastice ,,Pictați cu noi", realizat în cadrul Proiectului regional de arte plastice ,,Pictați cu noi", desfășurat la Colegiul Național ,,Ioan Slavici" Satu Mare, în data de 18.05.2024, elevii noștri au obținut următoarele rezultate:

Premiul II - DRAGOȘ DARIA PATRICIA, clasa a VIII-a, pictură ( 97,5 puncte)

Mențiune - BOROȘ TEODORA IOANA, clasa a VIII-a – grafică (85 puncte)

Participare - ANDREICA RAUL VASILE, clasa a X-a F– pictură (67,5 puncte).

Felicitări, elevilor!

Felicitări, doamnei profesoare Zoița Suiugan!

20.05.2024

Locul II la concursul "Chants, sons sur scène", ediția XXIII

În perioada 18-19 mai 2024 , s-a desfășurat, la Baia Mare, etapa națională a Festivalului de muzică francofonă "Chants, sons sur scène", ediția XXIII.

Festivalul se organizează în fiecare an, având ca parteneri: Institutul Francez din România, Asociația Profesorilor de Franceză din România, Inspectoratul Școlar Județean, Baia Mare.

Participanții calificați la etapele județene se împart în trei categorii de vârstă: 13- 15 ani, 16-17 ani, 18-25 de ani.

Reprezentanta județului Satu Mare, la categoria 13-15 ani, eleva Maia Teodora Simuțiu, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Satu Mare a obținut locul II, din 15 candidați la această categorie.

Talentul, ambiția, munca asiduă, făcută cu pasiune, plăcerea de a cânta, deschiderea spre comunicare sunt doar câteva dintre nenumăratele calități ale acestei eleve, model de urmat pentru tinerii de azi. 

Felicitări pentru performanța realizată și, de asemenea profesorilor care au ajutat-o în pregătire, doamnei profesoare de canto, Pap Beata și doamnei Molnar Mariana, profesor de limba franceză.

Felicitări!

20.05.2024

Mențiune la Concursul Național  Transcurricular de Lectură si Interpretare ,,Ionel Teodoreanu"

Un rezultat excepțional vine de la Iași, în urma participării elevei noastre,  Ardelean Andreea, din clasa a V- a, la etapa națională a Concursului Național  Transcurricular de Lectură si Interpretare ,,Ionel Teodoreanu",  un concurs provocator și inedit, ce valorizează literatura și  interferența ei cu celelalte arte, sub cupola literaturii marelui scriitor Ionel Teodoreanu.

Eleva noastră a obținut Mențiune I, a patra notă pe țară, cu un punctaj excepțional,  140 de puncte,  fiind coordonată de doamna   profesoară  Anca- Teodora Andreescu.  Felicitări, Andreea!

19.05.2024

Premii la Olimpiada Interdisciplinară “Cultură și spiritualitate românească"

În cunoaşterea tainei lui Dumnezeu-Tatăl şi a lui Hristos sunt ascunse toate vistieriile înţelepciunii şi ale cunoştinţei. (Coloseni: 2: 2-3).

Împărtășim cu dumneavoastră bucuria elevilor noștri, venită în urma participării la etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare “Cultură și spiritualitate românească", desfășurată la Craiova.

Jurge Paul Filip, elev în clasa a V- a,  a obținut Mențiune I, al patrulea punctaj pe țară, având media 9.70.

Eleva Simo Cristina,  clasa a VIII- a, a obținut Premiu special, având un rezultat minunat, 9.25.

Felicitări, Paul!

Felicitări, Cristina!

Felicitări, profesorilor coordonatori!

Slavă lui Dumnezeu!

19.05.2024

Echipa B-Robo și-a prezentat activitatea

În vederea recrutării unor noi membri, din rândul micilor  eminescieni, echipa B-Robo și-a prezentat activitatea, palmaresul și a răspuns curiozităților elevilor, vineri, 17 mai 2024!

Ne mândrim cu membrii mai vechi sau noi ai echipei B-Robo, iar viitorilor recruți le dorim bun venit și să reprezinte cu succes, școala din care provin, în cadrul competițiilor de robotică FTC România.

“Together for progress!“

19.05.2024

O nouă activitate de selecție pentru Parlamentul European al Tinerilor,  EYP - România

O nouă activitate de selecție și  pregătire a delegației eminesciene la sesiunile regionale și naționale ale Parlamentului European al Tinerilor,  EYP - România

In 17 mai 2024,  în sala multimedia,  a Colegiului National "Mihai Eminescu" din Satu Mare, a avut loc o prezentare a PARLAMENTULUI EUROPEAN AL TINERILOR, European Youth Parliament,  (EYP - ROMANIA) și a modului de selecție a delegaților pentru următoarele sesiuni de dezbateri: sesiuni regionale și sesiune națională, care va avea loc la Ploiești, anul acesta, dar și pentru viitoarele sesiuni internaționale.

Prezentarea a fost susținută de către către absolventul nostru, Timotei Fane, student la  Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca,  actual coordonator regional

 EYP ROMANIA și eleva Larisa Lohan din clasa XII-B, membru al EYP ROMANIA. Peste 100 de elevii eminescieni și-au manifestat interesul pentru sesiunile EYP, sesiuni care le permit tinerilor să se familiarizeze cu modul de gândire și de viață al altor națiuni, să respecte diferențele dintre ele, să lucreze în echipă, să poată conversa și dezbate o problematică diversă a lumii contemporane și să înțeleagă modul de soluționare a acestora. EYP tinde, de asemenea, să dezvolte spiritul de inițiativă și dorința de acțiune constructivā in rândul tinerilor prin proiecte concrete, care permit fiecăruia dintre membri să aibă prima experiență civică, responsabilă, din viața lor sau, după dobândirea calității de membru EYP, să poată participa, în continuare, cu alt statut,  de organizator/coordonator, șef de comitet de lucru, jurnalist, etc.

In colegiu, activitatea de parteneriat cu EYP și participarea anuală la sesiunile regionale, nationale, internaționale este îndelungată. Din 2008, peste 350 de elevi eminescieni au cunoscut aceasta experienta inedită, în fiecare an, câțiva elevi fiind selectați și pentru sesiunile internaționale.

Cei mai recenți participanti EYP internaționali sunt Fane Timotei, Larisa Lohan, Rareș Boldan, la mai multe sesiuni internaționale,  din  Norvegia, Italia, Germania, Austria, Grecia, Bulgaria,  Azerbaidjan etc

Experiența participării la aceste dezbateri este unică, elevii dobândind o mulțime de competențe în contexte informale.

Felicităm echipa actuală de organizare, elevi din CŞE, membri ai EYP din colegiu, care au participat la sesiuni anterioare, majoritatea, elevi din clasele a XII-a, profesori implicați în acest proiect.

Orice proiect înseamnă o nouă experiență câștigată! Succes noii delegații eminesciene! 

19.05.2024

Premii I la Sesiunea de referate și comunicāri științifice ale elevilor de liceu, la disciplina istorie

Istorie trăită, istorie povestită, istorie scrisă - o datorie morală pentru tânăra generație

Joi, 16.05.2024, s-a desfășurat  Sesiunea de referate și comunicāri științifice ale elevilor de liceu, la disciplina istorie, etapa județeană. 

În urma jurizării comisiei de specialitate,  elevii  participanți, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Satu Mare au obținut rezultate deosebite:  două locuri I, doi elevi fiind calificați la etapa națională, care se va desfășura la Galați, în iulie.

 1. Mekker David, clasa XI a A, cu lucrarea : Confesiuni în ascuns. Dosarul 1586, prof.coordonator, Nicoleta Cherecheș. 

 2. Soponar Andrei Florin, clasa XI -a B, Istorii regăsite în documente de familie. Veteran de război: sergent, Danciu Gh. Petru, profesor coordonator Nicoleta Cherecheș.

A fost o muncă de documentare în arhive, elevii au lucrat pe surse istorice diversificate, au utilizat tehnici de documentare specifice, au reușit să scrie, ambii, istorii biografice ale străbunicilor, cu un aparat critic bine fundamentat, cu o bibliografie bogată și au efectuat deplasări de documentare, în multe locuri din țară.

Adresăm felicitări elevilor, mulțumiri familiilor acestora, pentru toată susținerea si implicarea în acest proiect, de a cunoaște si de a scrie istoria.

Elevii fac parte și din grupa de istorie, clasa XI -a, a Centrului  Județean de Excelență, Satu Mare, prof.coord. Nicoleta Cherecheș. 

Pasionați de studiul istoriei, elevii au înțeles că a scrie istorie înseamnă autenticitate, lucrul cu izvoarele  istorice și efortul moral de a-ți cunoaște istoria propriei familii. Lucrările vor fi valorificate prin publicare.

Sperăm să continue istoria “Caietelor eminescienilor sătmăreni”, ca și ceilalți participanți și premiați la etapa națională a acestui concurs, astāzi, istorici, cercetători consacrați  sau cadre didactice universitare. Este emoționant să vezi cu cât interes și dăruire scriu despre oameni pe care ii cunosc, doar,  din fotografiile de familie. 

Aceasta este istoria adevărată! 

Felicitări elevilor și profesorului coordonator! 

Succes în continuare!

17.05.2024

Cariere Expres pentru liceenii sătmăreni

Elevii eminescieni din clasele a X-a și a XI-a au participat la 1st JOB  – Cariere Expres pentru liceenii sătmăreni, eveniment organizat  joi, 16 mai 2024, de către Asociația “Acces la viitor”, alături de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare, Asociația Grup de Acțiune Locală pentru Pescuit Satu Mare, la Shopping City Satu Mare.

“Candidații”, elevii aflați în căutarea unei oportunități de carieră au avut ocazia de a participa la interviuri, de a-și depune CV-uri pentru job-uri sezoniere, de a găsi oferte de voluntariat, dar și oferte educaționale. Felicitări, participanților! Mulțumim, organizatorilor!

16.05.2024

Premiul I la Concursul de recitări din lirica poeților sătmăreni ,,Recitațio", ediția a XVI- a.

Împărtășim cu dumneavoastră bucuria participarii la Concursul de recitări din lirica poeților sătmăreni ,,Recitațio", ediția a XVI- a.

Astfel, elevul nostru, LEONTIN HANTIG, elev în clasa a IX- a D, coordonat de doamna profesoară, Anca- Teodora Andreescu, a obținut Premiul I,  recitând un colaj de versuri,  ,,Semnele eternității", din lirica lui Felician Pop. 

Felicitări!

16.05.2024

Calificare în Lotul Național Restrâns de Informatică Juniori

În perioada 10-15 mai 2024, la Cluj- Napoca, s-a desfășurat Tabăra de pregătire a lotului național de informatică. 

Elevul Luca Mureșan s-a distins, prin obținerea celui mai mare punctaj, la cele două probe de baraj, câștigând Cupa SEPI și calificându-se în Lotul Național Restrâns de Informatică Juniori, pentru al doilea an consecutiv.

Cu o determinare fermă, Luca a demonstrat că pasiunea și devotamentul său pentru informatică îl plasează în fruntea viitoarei generații de tineri programatori. Performanța sa nu este doar o recunoaștere a talentului său natural, ci și o recompensă pentru munca și eforturile susținute.

Calificarea lui Luca, cu cel mai mare punctaj, în Lotul Național Restrâns de Informatică Juniori nu face decât să confirme potențialul său uriaș și să deschidă noi orizonturi pentru viitorul său promițător în domeniul informaticii.

Luca a dovedit că este un competitor formidabil, capabil să se ridice la cele mai înalte standarde din domeniul informaticii. Calificarea sa în Lotul Național Restrâns de Informatică Juniori este, nu doar o realizare personală deosebită, ci și o sursă de inspirație pentru colegii săi și pentru întreaga comunitate școlară.

Suntem mândri să fim martori la această realizare și suntem convinși că Luca va continua să strălucească și să aducă onoare, colegiului nostru, în competițiile viitoare.

15.05.2024

Premii la Olimpiada de Fizică, etapa națională

Succes al elevilor eminescieni la Olimpiada Națională de Fizică, desfășurată la Brașov, în perioada 22-26 aprilie 2024.

Participarea elevilor de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” la Olimpiada Națională de Fizică desfășurată la Brașov, s-a materializat în premii, elevii noștri demonstrând încă o dată că sunt adevărați ambasadori ai excelenței în educație.

Rezultate obținute:

Medalie de argint, mențiune ME: ARTENI Mihai – clasa a VIII-a, profesor Mariana BRUMBOIU

Diplomă de onoare – ARDELEAN Mihai – clasa a VIII-a, profesor Mariana BRUMBOIU

Diplomă de participare – BOITOR-SOCOLAN Teofil – clasa a XI-a, profesor Viorel SOLSCHI

Diplomă de participare – SÂRBU Laura – clasa a XII-a, profesor Liviu ROTARU

Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori pentru munca asiduă și pentru că au adus onoare comunității noastre. 

Aceste realizări nu doar că subliniază talentul și inteligența elevilor noștri, dar și angajamentul școlii noastre către excelența academică.

14.05.2024

Premii la Olimpiada de Religie Ortodoxă, pentru clasele V-VIII, etapa națională

În perioada 8-12 mai 2024 s-a desfășurat Olimpiada de Religie Ortodoxă, pentru clasele V-VIII, la Focșani.

Felicităm lotul sătmărean, care a obținut 5 premii speciale, printre care și elevul nostru, JURGE PAUL, din clasa a V-a.

Au fost 316 elevi la această competiție, iar elevul eminescian, s-a clasat în primii 15 elevi, la clasa a V-a.

Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

13.05.2024

Concursul Interjudețean de Matematică ,,DUMITRU ȚIGANETEA”, ediția a XXI-a

La Dej, la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu”, în 11 mai 2024,  s-a desfășurat Concursul Interjudețean de Matematică ,,DUMITRU ȚIGANETEA”, ediția a XXI-a, la care au  participat 12 elevi de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Satu Mare, pregătiți de domnul profesor Moldovan Gheorghe.

Au obținut 10 mențiuni -5 la clasa a VI-a: Nistor David, Pugner Donca Gerald, Dorle Mihai, Meșteșanu Darius, Cozma Octavian și 5 la clasa a V-a: Șichet Patric, Bretan Alesia, Sasu Tudor, Bob Antonia, Țuțuraș Haiduc Eduard.

A fost  un concurs deosebit de puternic, la care au fost prezenți aproximativ 250 de elevi, clasele III-VI din: Cluj -Napoca, Baia Mare, Satu Mare, Bistrița, Târgu-Mureș, Dej, Beclean.

Felicitări, tuturor elevilor, pentru rezultatele obținute!

Felicitări, domnului profesor!

13.05.2024

Premii la etapa națională a OLIMPIADEI DE MATEMATICĂ, clasele V-VI

La Vaslui, în perioada 9-12 mai 2024, s-a desfășurat etapa națională a OLIMPIADEI DE MATEMATICĂ, a 74-a ediție.

De la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Satu Mare, elevii care au reprezentat județul Satu Mare, din clasa a VI-a sunt: Nădășan Alexandru, Petruș Șerban, iar din clasa a V-a Ardelean Andreea și Secan Miruna, elevi pregătiți de domnul profesor Moldovan Gheorghe.

Rezultatele sunt deosebite:

-MEDALIE DE ARGINT ȘI MENȚIUNE a Ministerului Educației-SECAN MIRUNA-clasa a V-a, al 5-lea punctaj pe țară;

-MEDALIE DE ARGINT ȘI MENȚIUNE a Ministerului Educației-PETRUȘ ȘERBAN-clasa a VI-a, al 6-lea punctaj pe țară;

-MEDALIE DE ARGINT ȘI MENȚIUNE a Ministerului Educației-NĂDĂȘAN ALEXANDRU-clasa a VI-a, al 11-lea punctaj pe țară;

-MEDALIE DE BRONZ  -ARDELEAN ANDREEA-clasa a V-a, al 12 lea punctaj pe țară.

Felicitări, tuturor elevilor, pentru rezultatele obținute!

Felicitări, domnului profesor!

La etapa națională a OLIMPIADEI DE MATEMATICĂ, a 74-a ediție, desfășurată la Vaslui, în perioada 9-12 mai 2024 au fost prezenți 91 de elevi la clasa a V-a, respectiv 100 de elevi la clasa a VI- a, cei mai buni din toată țara, generând o competiție foarte puternică. 

13.05.2024

Rezultatele Concursului "Lazăr Edeleanu", faza națională, 12 mai 2024

Rezultatele Concursului "Lazăr Edeleanu", faza națională, 12 mai 2024:

Nistor Flavia, clasa a VIII- a, premiul II

Farcău- Bobon Matei, clasa a VIII-a, premiul III

Dobra Laurențiu, clasa a IX- a C, mențiune

Hosu Darlla, clasa a IX -a C, participare

Rațiu Antonia, clasa a X- a C, premiul II

Sabou Raluca, clasa a X- a B, premiul III

Valeanu Rareș, clasa a X- a B, participare.

Elevii au fost pregătiți de doamna profesoară Bianca Domuț.

Felicitări, elevilor!

Felicitări, doamna profesoară!

13.05.2024

Felicitări unui elev deosebit al școlii noastre!

La Olimpiada națională de istorie, ediția XLVII, desfășurată la Brașov, în 27 aprilie - 1 mai 2024, elevul DAN ANDREI ARDELEAN, din clasa a X -a A, de la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Satu Mare,  a obţinut MENȚIUNE.

Elevul este coordonat de profesorul de istorie, Marius Horşia.

 Un rezultat deosebit, al unui studiu și documentari intense, uriașe, făcute cu pasiune pentru istorie!

Bravo Dan Andrei Ardelean!

Elevul Dan Andrei Ardelean participă pentru a treia oara la această competiție, cu rezultate deosebite.

Să fie debutul unor performanțe care să il propulseze spre cariera dorită!

Mândri de tine, Dan Andrei Ardelean!

Felicitări, Dănuț!

Felicitări, domnule profesor!

13.05.2024

10 mai 2024 - Întâlnirea promoției 1984

13.05.2024

Decernarea premiilor la Concursul "Olimpiadele comunicării"

Decernarea premiilor la Concursul "Olimpiadele comunicării", organizat de Universitatea Politehnică Timișoara, în cadrul evenimentului ”Un pas spre viitorul tău" - 10 mai 2024.

Secțiunea- Limba română- Miclea Adriana, clasa a XI-a E- Mențiune III, profesor coordonator: Petrovai Diana.

Secțiunea- Limba franceză- Glodan Gabriela, clasa a XII-a F -  Mențiune II, profesor coordonator, Molnar Mariana.

13.05.2024

8 mai 2024- Promovarea Universității Tehnice din Cluj- Napoca, la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare.

13.05.2024