Evenimente 2023-2024

Cutremur înregistrat de stația seismică a colegiului

Staţia seismică de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Satu Mare a înregistrat cutremurul produs în judeţul nostru, în apropiere de localitatea Săuca, la o distanţă de 43 km de municipiu. Cutremurul, produs la adâncimea de 1.7 km, în data de 10 iulie 2024, ora 19:07, a avut magnitudinea ml 3.0.

19.07.2024

Festivitatea de absolvire a elevilor din clasele V-VII și IX-XI, anul școlar 2023-2024.

Vă felicităm pentru minunatele rezultate obținute! 

Felicitări și părinților!

Vacanță plăcută vă dorim!

22.06.2024 - ALBUMUL 1
22.06.2024 - ALBUMUL 2

Premii la Festivalul- Concurs național “CDIdei în cărți”, etapa județeană

Elevii noștri culeg roade bogate prin participările la diferite concursuri.

Etapa județeană  a Festivalului-Concurs național ,,CDIdei în cărți",  desfășurată în data de 10 iunie, ne- a adus multă bucurie, elevii noștri obținând următoarele premii:

PREMIUL II, secțiunea machete: 

Clasa a V- a

PREMIUL II, secțiunea afiș digital:

Clasa a V- a

PREMIUL III, secțiunea afiș fizic:

Clasa a V-a

PREMIUL III, secțiunea machete:

Clasa a VII- a

MENȚIUNE, secțiunea machete:

Clasa a VI- a

MENȚIUNE, secțiunea machete:

Clasa a VII- a

MENȚIUNE, secțiunea afiș fizic: 

Clasa a VII- a

Produsele echipajului clasei  a V- a,  format din elevii  Cheregi Andrada, Marina Lucian și Tudor Sasu, au fost selectate pentru ETAPA NAȚIONALĂ. 

Vă dorim mult succes!

Elevii au fost coordonați de doamna profesoară, Anca- Teodora Andreescu, cu sprijinul doamnei Rodica Andercou.

Felicitări tuturor!

21.06.2024

15 iunie 2024 - 135 de ani de la plecarea la cer a poetului nostru național!

16.06.2024

Șefii promoției 2024 la gimnaziu

16.06.2024

Finalizarea proiectelor ”Semn că tu însemni” și “Bistro Antidrog”

”Un bunic se plimba pe plajă cu nepotul său. E plin de steluțe de mare pe plajă, spuse bunicul, probabil furtuna le-a adus pe țărm și nu au mai putut să se întoarcă în apă. Păcat de ele… In curând vor muri toate…

Dintr-o dată, copilul, fără a spune nimic nimănui, s-a desprins de mâna bunicului și a fugit spre plajă. A început să ia în mânuțele sale steluțele și să le ducă spre mare. Toți cei prezenți s-au uitat mirați la el. Cineva l-a întrebat:

-Ce faci, băiete? 

-Le duc înapoi în mare. Dacă mai stau mult aici, vor muri, răspunse copilul.

-Nu vezi cât de multe sunt? Crezi că va conta că vei salva câteva? 

-Va conta pentru această steluță, răspunse copilul, ridicând o steluță și ducând-o în mare.

Auzind răspunsul copilului, o altă fetiță o zbughi spre plajă și începu să facă același lucru. A mai apărut apoi un alt copil, apoi un adult și încă unul, până când s-au mobilizat toți oamenii să salveze steluțele de mare”.

“Povestea steluței de mare”, adaptată după povestea scrisă de Bruno Ferrero.

Asemeni copilului din poveste putem fi și noi, deschizători de drumuri, model pentru alții, prezenți și activi, acționând din respect și responsabilitate față de alții, iar prin activitatea desfășurată azi, 11 iunie 2024, la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare și în anul școlar 2023-2024, ne-am străduit să transmitem aceste valori elevilor noștri. 

Într-un cadru festiv, având alături partenerii noștri în lupta antidrog, respectiv reprezentați ai Inspectoratului Județean de Poliție, Biroul Siguranță Școlară, reprezentat de doamna agent șef adjunct Dănăilă Andrada, Compartimentul Analiză și Prevenirea Criminalității reprezentat de Comisar Chiorean Liviana și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere antidrog, reprezentat de doamna Tămășan Irina și conducerea unității noastre de învățământ, am marcat finalizarea proiectelor ”Semn că tu însemni” și “Bistro Antidrog”.

12.06.2024

Șefii promoției 2024 la liceu

06.06.2024

Proiect Erasmus+, aprobat pentru Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

Colegiul Național “Mihai Eminescu” a primit aprobare pentru proiectul Erasmus+, de mobilitate în domeniul formării profesionale a elevilor din clasa a XI-a profil matematică-informatică. Proiectul KA122-VET - Dezvoltarea competențelor în domeniul programării și dezvoltării web: un pas către cariera în informatică, profesor coordonator Mariana Brumboiu, reprezintă o oportunitate extraordinară de dezvoltare profesională și personală pentru toți cei implicați. Timp de 2 săptămâni, 20 de elevi își vor dezvolta competențe digitale avansate, într-un stagiu de practică desfășurat în centru de educatie si formare profesională SAPERE AUDE - EDUCAÇÃO E FORMAÇÃO UNIPESSOAL LDA din Lisabona, Portugalia.

05.06.2024

Serenada eminescienilor - 4.06.2024.

Felicitări! Mult succes la examenele viitoare! 

05.06.2024

Premierea olimpicilor la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare - 4.06.2024.

Felicitări, elevilor, profesorilor coordonatori și părinților! 

05.06.2024

Premiul I la Concursul Național “Sanitarii Pricepuți”, faza județeană. 

Azi, 31 mai 2024, a avut loc la Sala de Sport “Ecaterina Both” Satu Mare, Concursul Național “Sanitarii Pricepuți”, faza județeană. 

Într-o atmosferă deosebită, animată de spirit de competitivitate și-au demonstrat cunoștințele teoretice și abilitățile practice de acordare a primului ajutor, 11 echipaje liceale și 31 de echipaje gimnaziale.

Echipajul liceal al Colegiului Național “Mihai Eminescu “ Satu Mare, coordonați de doamna profesoară Laura Groza, a obținut Premiul I și calificarea la faza națională. 

Echipajul gimnazial, coordonați de doamna profesoară Adriana Prodan, a obținut mențiune.

Felicitări tuturor și mult succes  liceenilor la națională!

Felicitări, doamnelor profesoare coordonatoare!

02.06.2024

O nouă promoție a Echipei Multitouchcnme a Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” își ia  zborul. 

Pentru o perioadă am fost, cu toții, în aceeași ”aventură transdisciplinară”, elevi și mentori.

   Au trecut peste momentul dramatic al pandemiei, au exersat învățarea online, dar au găsit puterea să depășească obstacolele, să facă performanță, la nivel de excelență.

   Au exersat lecția Transdisciplinarității în proiecte premiate național și internațional, care au adus onoare școlii și Echipei Multitouchcnme, cel mai titrat proiect fiind ,,Ursa Major-Sanctuarul urșilor”, proiect funcțional, neconvențional, premiat cu Gold Award la International STEM Innovation Olympiad - ISIO 2023, Indonezia; Premiul II la Concursul Național de Inovație Tehnică și IT ,,Da Vinci”; Premiul III – II  la Concursul Național de Știință și Inginerie pentru elevi, RoSEF, Suceava, 2021, 2022; Mențiune la Olimpiada Națională de Creativitate Științifică 2022, Suceava.

  Echipa a fost formată din: Ioana Milea (ex.XIIA), Oana Șerba (XIIC), Mara Mureșan, Teodora Danciu, Darius Seremi (XIIF). Mentori:Concepție și perspectivă transdisciplinară dr.Geta Cozma; Inginerie Marian Stan, ing.Continental Frankfurt; Biologie dr. Laura Groza; Chimie prof. Claudia Pop; Fizică: prof. Mariana Brumboiu, Viorel Solschi, Liviu Rotaru; Istorie prof. Nicoleta Cherecheș; Marketing prof. Gigelia Silaghi.

  Au editat reviste premiate în competiții media: ,,MACH” (Centrul Judeșean de Excelență Satu Mare)  și ,,Luceafărul și Noi” (Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”); au participat la olimpiade și concursuri, îmbogățindu-și palmaresul personal; au căutat și au descoperit calea pe care vor continua zborul.  

    Sunt convinsă că vor face saltul în cunoaștere, că vor experimenta  educația 4.0. în universități din țară și străinătate și se vor împlini  în domenii de elită, dar, înainte de toate, vor depune mărturie ca Oameni.

Mulțumesc și mulțumim, noi, mentorii, pentru implicarea voastră în acești ani: OANA ȘERBA, MARA MUREȘAN, TEODORA DANCIU, DARIUS  SEREMI, RĂZVAN PETRU MONE, MĂDĂLINA PĂCURAR, MARIA FILIP, KARINA FILIP, LAVINIA SILAGHI, PETRUȚA BERINDE, DANUSIA CIORA, PAUL VIDA!

  Servus, eminescienilor! Cer senin, zboruri amețitoare și aterizări line!

Dr. Geta Cozma, Coordonator Echipa MultitouchCNME 

02.06.2024

Rezultate remarcabile la Olimpiada de Tehnologia Informației, 23-26 mai 2024

În perioada 23-26 mai 2024, Slobozia a fost gazda etapei naționale a Olimpiadei de Tehnologia Informației, eveniment care a reunit cei mai talentați elevi, în domeniu, din țară. Competiția a fost un prilej de excelență și inovare, evidențiind aptitudinile remarcabile ale tinerilor în utilizarea și dezvoltarea tehnologiei informației.

Lotul sătmărean a fost reprezentat, cu onoare, de 13 elevi, dintre care 8 sunt elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare. 

Aceștia au demonstrat competențe deosebite și o pregătire excelentă, reflectând dedicarea profesorilor și a instituției în promovarea educației de calitate, în domeniul tehnologiei informației.

Rezultatele obținute de elevii eminescieni:

Medalie de ARGINT și Mențiune ME:

Nojea Răzvan Ionuț, clasa a XII-a B (secțiunea C#), profesor coordonator Vida Felicia

Ardelean Andrei Horea, clasa a XII-a B (secțiunea C#), profesor coordonator Vida Felicia

Medalie de BRONZ:

Cucuiat Andrei, clasa a X-a A (secțiunea TIC), profesor coordonator Șandor Nicoleta

Kepes Kevin, clasa a XII-a B (secțiunea C#), profesor coordonator Vida Felicia

Secară Lucas, clasa a XII-a B (secțiunea C#), profesor coordonator Vida Felicia

Alături de ei, ne-au reprezentat cu mândrie elevii:

Chișluca Ana, clasa a XI-a C (secțiunea C#),, profesor coordonator Jurge Horea

Enea Sebastian Paul, clasa a XII-a B (secțiunea C#), profesor coordonator Vida Felicia 

Plaștin Vlad Cristian, clasa a XII-a C (secțiunea C#), profesor coordonator Vida Felicia

Kepes Kevin, clasa XII-a B (secțiunea C#), profesor coordonator Vida Felicia

Bria Mara Ayiana, clasa a XII-a B (secțiunea TIC), profesor coordonator Vida Felicia 

Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori  pentru aceste rezultate! Mult succes în continuare!

30.05.2024

Luca Valentin Mureșan, obține performanțe remarcabile în informatică și matematică

Elevul Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Satu Mare, Luca Valentin Mureșan, obține performanțe remarcabile în informatică și matematică

Luca Valentin Mureșan, elev al Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Satu Mare, continuă să impresioneze prin performanțele sale deosebite în domeniul informaticii. 

În perioada 24-28 mai 2024, la Orăștie, Luca a obținut o nouă realizare importantă, fiind selectat pentru al doilea an consecutiv în echipa României pentru competițiile internaționale la Informatică.

În cadrul Taberei de Pregătire și Selecție a Lotului Național Restrâns de Informatică al României, Luca a demonstrat încă o dată excelența sa, reușind să treacă, cu succes, ultimele probe de baraj și să se califice în echipa care va reprezenta România la competițiile internaționale în anul 2024. 

De asemenea, Luca Valentin Mureșan este multiplu medaliat internațional la informatică, consolidându-și poziția de top în rândul tinerilor informaticieni.

Pe lângă performanțele sale în informatică, Luca este și component al lotului restrâns al României la matematică, confirmându-și talentul și dedicarea în ambele domenii. Munca și pasiunea lui Luca, au dus la aceste rezultate de excepție.

Succesul presupune pregătire, disciplină și multă muncă. Luca merge pe acest drum de când era în clasele primare, reușind să obțină multe medalii și premii, datorită pasiunii sale pentru informatică și matematică. Performanțele sale sunt rezultatul unor eforturi repetate, zi de zi.

Prin implicarea activă a familiei și susținerea oferită de școală, Luca a reușit să își atingă potențialul maxim și să se afirme ca unul dintre cei mai talentați elevi din țară în domeniul informaticii și matematicii.

Suntem mândri de realizările lui Luca Valentin Mureșan și îi urăm mult succes în competițiile internaționale viitoare!

Suntem siguri că va reprezenta cu cinste România și va continua să obțină rezultate remarcabile!

Felicitări, Luca Valentin Mureșan! 

România are nevoie de tineri talentați și dedicați!

Felicitări, profesorilor coordonatori!

30.05.2024

Prezentare a Universității din Oradea, 28.05.2024. 

28.05.2024

Mențiune și Medalie de argint la secțiunea Informatică a Concursului Național Integrat de Matematică și Informatică ,,Sever Aurel Groze”

Felicitări elevului Petruș Șerban, de la Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Satu Mare, pentru performanța sa remarcabilă la secțiunea “Informatică” a Concursului Național Integrat de Matematică și Informatică "Sever Aurel Groze"! 

Petruș Șerban a obținut Medalie de ARGINT și MENȚIUNE, demonstrându-și abilitățile și pasiunea pentru informatică.

Concursul, desfășurat în perioada 24-26 mai 2024, a avut loc la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean, județul Bistrița-Năsăud, marcând cea de-a X-a ediție. Devenit concurs național în acest an școlar, evenimentul a reunit elevi talentați din 21 de județe ale țării, oferind o platformă, pentru cei mai buni tineri matematicieni și informaticieni, să își demonstreze cunoștințele și creativitatea.

Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Satu Mare se mândrește cu realizările și talentul elevilor săi!

Petruș Șerban, elev în clasa a VI-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, studiază informatică, la clasă, cu doamna prof. Nicoleta Șandor, iar în cadrul Centrului Județean de Excelență Satu Mare, cu doamna prof. Rita Sabou.

Felicitări, Șerban Petruș, pentru aceste realizări deosebite și îți dorim mult succes în continuare!

Felicitări și profesorilor coordonatori!

28.05.2024

Mențiuni la Concursul Național Integrat de Matematică și Informatică ,,Sever Aurel Groze”, ediția a X-a

În perioada 24-26 mai 2024, la Beclean, județul Bistrița, s-a desfășurat Concursul Național Integrat de Matematică și Informatică ,,Sever Aurel Groze”, ediția a X-a. De la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Satu Mare au participat 5 elevi din clasa a V-a, respectiv 5 elevi din clasa a VI-a, pregătiți de domnul profesor Moldovan Gheorghe.

S-au obținut următoarele rezultate la clasa a V-a:

1) Mențiune și Medalie de Aur Sasu Tudor

2) Mențiune și Medalie de Argint Șichet Patric

3) Mențiune și Medalie de Bronz Țuțuraș Haiduc Eduard

4) Mențiune și Medalie de Bronz Voicu Adam,

iar la clasa a VI-a:  

1) Mențiune și Medalie de Argint, Nistor David

2) Mențiune și Medalie de Argint, Petruș Șerban

3) Mențiune și Medalie de Bronz, Dorle Mihai.

Elevul Petruș Șerban, elev de clasa a VI-a, a concurat și la informatică, la clasa a VII-a, unde  a obținut mențiune și Medalie de Argint. 

La informatică el este pregătit de doamna profesoară Șandor Nicoleta.

La concursul desfășurat  la Colegiul ,,Petru Rareș” din Beclean, județul Bistrița au participat 354 de elevi din județele : Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Gorj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș.

Un concurs deosebit de interesant, cu subiecte foarte puternice și elevi foarte bine pregătiți, concurs  care face parte din Calendarul concursurilor școlare fără finanțare ME, nr.  24750 /24.01.2024.

Felicitări, elevilor!

Felicitări, domnule profesor Gheorghe Moldovan!

27.05.2024

Mențiuni la ”Maratonul pentru Educația antreprenorială”

În data de 23.05.2024 a avut loc la București, etapa națională a competiției “Maratonul pentru Educația antreprenorială” - un proiect inițiat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), în parteneriat cu Ministerul Educației, la care au participat 60 de echipe finaliste din întreaga țară, printre care și două echipe eminesciene. 

Competiția a fost o adevărată călătorie a cunoașterii și a inovației, în care elevii și-au dezvoltat abilități antreprenoriale valoroase. Cele două echipe sătmărene de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” au participat la competiție cu două proiecte inovatoare: 

Cele două echipe, sub coordonarea doamnei profesoare Dănuț Claudia, au obținut Mențiune, pentru creativitatea de care au dat dovadă, fiind analizate în detaliu de cei mai exigenți jurați ca: Dragoș Petrescu- fondator City Grill, Ionuț Ardelean - CEO Auchan, Daciana Sârbu-fondator MaraMura etc.

Participarea la această etapă națională a demonstrat faptul că cele mai îndrăznețe idei pot întâlni oportunități nesfârșite, schimbând, astfel, lumea în bine, pas cu pas!

Felicitări, elevilor!

Felicitări, doamnei profesoare Claudia Dănuț!

27.05.2024

Premii la Olimpiada Interdisciplinară “Cultură și spiritualitate românească"

Felicitări, elevilor de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” din Satu Mare, pentru performanțele obținute la  Olimpiada Interdisciplinară “Cultură și spiritualitate românească", etapa națională, desfășurată în perioada 22  – 26 mai 2024, la Baia Mare, județul Maramureș. 

  🌟 Epuran Teodora, mențiune,  clasa a XII-a C, profesori coordonatori: Boloș Natalia-Manuela și Pop Radu

 🌟 Haiduc Mihnea-Adrian, clasa a IX-a F, premiu special, profesori coordonatori Curtuzan Raluca și Onea Vasile-Marcian

 🌟  Breban Valentina , clasa a X-a C,  profesori coordonatori Bratosin Carmen și Pop Radu. 

Competiția a fost strânsă, dar frumoasă. Elevii au câștigat premii și diplome, dar și experiențe de viață.

Au fost liberi să-și asume alegerile, dar și responsabilitățile. Au dat dovadă de demnitate pe drumul cunoașterii, pășind spre sacru cu genuitate, dar și cu multă disciplină.

Felicitări, elevilor!

Felicitări, profesorilor coordonatori!

27.05.2024

“Concertul mic din pauza mare”

Sub genericul “Concertul mic din pauza mare”, elevi ai Școlii de Arte din Satu Mare, coordonați de domnul director Mircea Deac, au susținut, azi, 23.05.2024, un concert, în curtea Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare.

Vă mulțumim pentru momentele minunate de relaxare oferite și vă mai așteptăm și cu alte ocazii!

23.05.2024

O lecție de viață, unică, autentică, motivantā cu domnul Vasile Lup

Miercuri, 22.05.2024, în sala festivă a Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Satu Mare, peste 250 de elevi și profesori, au avut oportunitatea unei reîntâlniri cu domnul Vasile Lup, cunoscut antreprenor sătmărean, speaker motivațional.

Seminarul susținut a reprezentat o lecție complexă, predată atipic, cu conotații și aspecte multiple, răspunzând unor provocări ale lumii contemporane. Timpul a trecut pe nerăsuflate, vorbind cu determinare, cu atitudinea învingătorului, bucuria celui care dorește și oferă mult bine semenilor săi. 

Cunoscut ca unul din cei mai buni traineri motivaționali, cu titluri conferite, cu o experiență antreprenorialā bogată, Vasile Lup ne-a oferit perspectiva devenirii și dezvoltării personale, captivante, emoționante, motivante și foarte bine argumentate.

Ne-a cucerit din prima clipă, prin modestie, sinceritate, aplomb, atitudine si determinare! Un OM ADEVĂRAT, UN CARACTER PUTERNIC!

Ne-a învățat multe, ne-a oferit, cu mărinimie și bucurie, multe, multe sfaturi:

* cum să facem față provocărilor lumii contemporane, cum să ne ferim de dependenţe nocive;

* cum să ne identificăm talentele, abilitățile, pasiunile, pe care ne vom clădi viitorul, cariera;

* cum să ne cunoaștem și educa calitățile, pentru a deveni varianta noastră, cea mai bună;

* să fim curioși, interesați, mereu intr-un dialog al cunoașterii și învățării;

* sā învățăm, sā comunicăm, să ne exersăm memoria, pentru că doar așa vom găsi soluții la toate problemele cu care ne vom confrunta;

* să ne înconjurām de oameni puternici, pozitivi, buni, cu vise și obiceiuri sănătoase, cu principii și valori respectate;

* să comunicăm, să socializām real, să citim, cât putem de mult, în fiecare zi;

* să ne descoperim valorile, potențialul, să avem propria opinie și o stimă de sine puternică;

* să facem toate acțiunile noastre de CALITATE, să ne personalizeze viața, munca, relațiile, cuvântul.

Mulțumim domnului Vasile Lup pentru Lecția de viață, unică, autentică,  emoționantă si puternică!

Este lecția unui învingător!

PS: Nu uitați, elevii și profesorii eminescieni vă așteaptă cu interes, lecțiile următoare și cărțile scrise de dumnevoastră, dovada că "toate visele se pot împlini. Important să ți le fāureşti, altminteri vei contribui la realizarea viselor altcuiva”.

Domnule Vasile Lup, aveți gândul bun și recunoștința  noastră, pentru seminarul de astăzi!

23.05.2024

Examenul pentru obținerea atestatului de competență lingvistică, pentru absolvenții claselor cu profil bilingv engleză

În perioada 21-22 mai 2024, elevii claselor a XII-a A și a XII-a D, sub îndrumarea doamnei profesoare Csirak Mirabela,  au susținut, cu succes, examenul pentru obținerea atestatului de competență lingvistică, pentru absolvenții claselor cu profil bilingv engleză.

Promovarea acestui examen reflectă cunoștințele dobândite în domeniul Culturii și Civilizației Marii Britanii și a Statelor Unite ale Americii, pe parcursul liceului. Lucrările elaborate și susținute, în limba engleză, au acoperit teme variate din domenii, precum: geografia, istoria, științele, literatura, arta și sportul, reprezentative pentru spațiul cultural anglo-saxon.

Felicitări, dragi elevi, pentru efortul depus, pentru complexitatea temelor cercetate, pentru rigurozitatea elaborării lucrărilor și pentru expunerile deosebit de interesante din  cadrul examenului oral!

Felicitări și doamnei profesoare Mirabela Csirak!

23.05.2024

Premiul I la Concursul județean “Spelling Bee 2024”

Vineri, 17 mai 2024, a avut loc Concursul județean “Spelling Bee 2024”, la care au participat de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Satu Mare, elevii clasei a V-a: Sasu Tudor, Secan Miruna și Berko Carla, îndrumați de doamna prof. dr. Anițaș Tünde. 

Elevul Sasu Tudor a obținut premiul I.  

Evenimentul a reunit aproape 70 de participanți, din mai multe școli și licee din județul Satu Mare, pentru a testa abilitățile de recunoaștere și redare pe litere a cuvintelor în limba englezā. 

Competiția a fost acerbă, iar elevii au dat dovadă de determinare și de o bună cunoaștere a limbii engleze.  

Felicitări, elevilor!

Felicitări, doamnei Tunde Anițaș!

21.05.2024

Premii la concursul județean de arte plastice "Pictați cu noi"

La Concursul județean de arte plastice ,,Pictați cu noi", realizat în cadrul Proiectului regional de arte plastice ,,Pictați cu noi", desfășurat la Colegiul Național ,,Ioan Slavici" Satu Mare, în data de 18.05.2024, elevii noștri au obținut următoarele rezultate:

Premiul II - DRAGOȘ DARIA PATRICIA, clasa a VIII-a, pictură ( 97,5 puncte)

Mențiune - BOROȘ TEODORA IOANA, clasa a VIII-a – grafică (85 puncte)

Participare - ANDREICA RAUL VASILE, clasa a X-a F– pictură (67,5 puncte).

Felicitări, elevilor!

Felicitări, doamnei profesoare Zoița Suiugan!

20.05.2024

Locul II la concursul "Chants, sons sur scène", ediția XXIII

În perioada 18-19 mai 2024 , s-a desfășurat, la Baia Mare, etapa națională a Festivalului de muzică francofonă "Chants, sons sur scène", ediția XXIII.

Festivalul se organizează în fiecare an, având ca parteneri: Institutul Francez din România, Asociația Profesorilor de Franceză din România, Inspectoratul Școlar Județean, Baia Mare.

Participanții calificați la etapele județene se împart în trei categorii de vârstă: 13- 15 ani, 16-17 ani, 18-25 de ani.

Reprezentanta județului Satu Mare, la categoria 13-15 ani, eleva Maia Teodora Simuțiu, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Satu Mare a obținut locul II, din 15 candidați la această categorie.

Talentul, ambiția, munca asiduă, făcută cu pasiune, plăcerea de a cânta, deschiderea spre comunicare sunt doar câteva dintre nenumăratele calități ale acestei eleve, model de urmat pentru tinerii de azi. 

Felicitări pentru performanța realizată și, de asemenea profesorilor care au ajutat-o în pregătire, doamnei profesoare de canto, Pap Beata și doamnei Molnar Mariana, profesor de limba franceză.

Felicitări!

20.05.2024

Mențiune la Concursul Național  Transcurricular de Lectură si Interpretare ,,Ionel Teodoreanu"

Un rezultat excepțional vine de la Iași, în urma participării elevei noastre,  Ardelean Andreea, din clasa a V- a, la etapa națională a Concursului Național  Transcurricular de Lectură si Interpretare ,,Ionel Teodoreanu",  un concurs provocator și inedit, ce valorizează literatura și  interferența ei cu celelalte arte, sub cupola literaturii marelui scriitor Ionel Teodoreanu.

Eleva noastră a obținut Mențiune I, a patra notă pe țară, cu un punctaj excepțional,  140 de puncte,  fiind coordonată de doamna   profesoară  Anca- Teodora Andreescu.  Felicitări, Andreea!

19.05.2024

Premii la Olimpiada Interdisciplinară “Cultură și spiritualitate românească"

În cunoaşterea tainei lui Dumnezeu-Tatăl şi a lui Hristos sunt ascunse toate vistieriile înţelepciunii şi ale cunoştinţei. (Coloseni: 2: 2-3).

Împărtășim cu dumneavoastră bucuria elevilor noștri, venită în urma participării la etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare “Cultură și spiritualitate românească", desfășurată la Craiova.

Jurge Paul Filip, elev în clasa a V- a,  a obținut Mențiune I, al patrulea punctaj pe țară, având media 9.70.

Eleva Simo Cristina,  clasa a VIII- a, a obținut Premiu special, având un rezultat minunat, 9.25.

Felicitări, Paul!

Felicitări, Cristina!

Felicitări, profesorilor coordonatori!

Slavă lui Dumnezeu!

19.05.2024

Echipa B-Robo și-a prezentat activitatea

În vederea recrutării unor noi membri, din rândul micilor  eminescieni, echipa B-Robo și-a prezentat activitatea, palmaresul și a răspuns curiozităților elevilor, vineri, 17 mai 2024!

Ne mândrim cu membrii mai vechi sau noi ai echipei B-Robo, iar viitorilor recruți le dorim bun venit și să reprezinte cu succes, școala din care provin, în cadrul competițiilor de robotică FTC România.

“Together for progress!“

19.05.2024

O nouă activitate de selecție pentru Parlamentul European al Tinerilor,  EYP - România

O nouă activitate de selecție și  pregătire a delegației eminesciene la sesiunile regionale și naționale ale Parlamentului European al Tinerilor,  EYP - România

In 17 mai 2024,  în sala multimedia,  a Colegiului National "Mihai Eminescu" din Satu Mare, a avut loc o prezentare a PARLAMENTULUI EUROPEAN AL TINERILOR, European Youth Parliament,  (EYP - ROMANIA) și a modului de selecție a delegaților pentru următoarele sesiuni de dezbateri: sesiuni regionale și sesiune națională, care va avea loc la Ploiești, anul acesta, dar și pentru viitoarele sesiuni internaționale.

Prezentarea a fost susținută de către către absolventul nostru, Timotei Fane, student la  Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca,  actual coordonator regional

 EYP ROMANIA și eleva Larisa Lohan din clasa XII-B, membru al EYP ROMANIA. Peste 100 de elevii eminescieni și-au manifestat interesul pentru sesiunile EYP, sesiuni care le permit tinerilor să se familiarizeze cu modul de gândire și de viață al altor națiuni, să respecte diferențele dintre ele, să lucreze în echipă, să poată conversa și dezbate o problematică diversă a lumii contemporane și să înțeleagă modul de soluționare a acestora. EYP tinde, de asemenea, să dezvolte spiritul de inițiativă și dorința de acțiune constructivā in rândul tinerilor prin proiecte concrete, care permit fiecăruia dintre membri să aibă prima experiență civică, responsabilă, din viața lor sau, după dobândirea calității de membru EYP, să poată participa, în continuare, cu alt statut,  de organizator/coordonator, șef de comitet de lucru, jurnalist, etc.

In colegiu, activitatea de parteneriat cu EYP și participarea anuală la sesiunile regionale, nationale, internaționale este îndelungată. Din 2008, peste 350 de elevi eminescieni au cunoscut aceasta experienta inedită, în fiecare an, câțiva elevi fiind selectați și pentru sesiunile internaționale.

Cei mai recenți participanti EYP internaționali sunt Fane Timotei, Larisa Lohan, Rareș Boldan, la mai multe sesiuni internaționale,  din  Norvegia, Italia, Germania, Austria, Grecia, Bulgaria,  Azerbaidjan etc

Experiența participării la aceste dezbateri este unică, elevii dobândind o mulțime de competențe în contexte informale.

Felicităm echipa actuală de organizare, elevi din CŞE, membri ai EYP din colegiu, care au participat la sesiuni anterioare, majoritatea, elevi din clasele a XII-a, profesori implicați în acest proiect.

Orice proiect înseamnă o nouă experiență câștigată! Succes noii delegații eminesciene! 

19.05.2024

Premii I la Sesiunea de referate și comunicāri științifice ale elevilor de liceu, la disciplina istorie

Istorie trăită, istorie povestită, istorie scrisă - o datorie morală pentru tânăra generație

Joi, 16.05.2024, s-a desfășurat  Sesiunea de referate și comunicāri științifice ale elevilor de liceu, la disciplina istorie, etapa județeană. 

În urma jurizării comisiei de specialitate,  elevii  participanți, de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Satu Mare au obținut rezultate deosebite:  două locuri I, doi elevi fiind calificați la etapa națională, care se va desfășura la Galați, în iulie.

 1. Mekker David, clasa XI a A, cu lucrarea : Confesiuni în ascuns. Dosarul 1586, prof.coordonator, Nicoleta Cherecheș. 

 2. Soponar Andrei Florin, clasa XI -a B, Istorii regăsite în documente de familie. Veteran de război: sergent, Danciu Gh. Petru, profesor coordonator Nicoleta Cherecheș.

A fost o muncă de documentare în arhive, elevii au lucrat pe surse istorice diversificate, au utilizat tehnici de documentare specifice, au reușit să scrie, ambii, istorii biografice ale străbunicilor, cu un aparat critic bine fundamentat, cu o bibliografie bogată și au efectuat deplasări de documentare, în multe locuri din țară.

Adresăm felicitări elevilor, mulțumiri familiilor acestora, pentru toată susținerea si implicarea în acest proiect, de a cunoaște si de a scrie istoria.

Elevii fac parte și din grupa de istorie, clasa XI -a, a Centrului  Județean de Excelență, Satu Mare, prof.coord. Nicoleta Cherecheș. 

Pasionați de studiul istoriei, elevii au înțeles că a scrie istorie înseamnă autenticitate, lucrul cu izvoarele  istorice și efortul moral de a-ți cunoaște istoria propriei familii. Lucrările vor fi valorificate prin publicare.

Sperăm să continue istoria “Caietelor eminescienilor sătmăreni”, ca și ceilalți participanți și premiați la etapa națională a acestui concurs, astāzi, istorici, cercetători consacrați  sau cadre didactice universitare. Este emoționant să vezi cu cât interes și dăruire scriu despre oameni pe care ii cunosc, doar,  din fotografiile de familie. 

Aceasta este istoria adevărată! 

Felicitări elevilor și profesorului coordonator! 

Succes în continuare!

17.05.2024

Cariere Expres pentru liceenii sătmăreni

Elevii eminescieni din clasele a X-a și a XI-a au participat la 1st JOB  – Cariere Expres pentru liceenii sătmăreni, eveniment organizat  joi, 16 mai 2024, de către Asociația “Acces la viitor”, alături de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare, Asociația Grup de Acțiune Locală pentru Pescuit Satu Mare, la Shopping City Satu Mare.

“Candidații”, elevii aflați în căutarea unei oportunități de carieră au avut ocazia de a participa la interviuri, de a-și depune CV-uri pentru job-uri sezoniere, de a găsi oferte de voluntariat, dar și oferte educaționale. Felicitări, participanților! Mulțumim, organizatorilor!

16.05.2024

Premiul I la Concursul de recitări din lirica poeților sătmăreni ,,Recitațio", ediția a XVI- a.

Împărtășim cu dumneavoastră bucuria participarii la Concursul de recitări din lirica poeților sătmăreni ,,Recitațio", ediția a XVI- a.

Astfel, elevul nostru, LEONTIN HANTIG, elev în clasa a IX- a D, coordonat de doamna profesoară, Anca- Teodora Andreescu, a obținut Premiul I,  recitând un colaj de versuri,  ,,Semnele eternității", din lirica lui Felician Pop. 

Felicitări!

16.05.2024

Calificare în Lotul Național Restrâns de Informatică Juniori

În perioada 10-15 mai 2024, la Cluj- Napoca, s-a desfășurat Tabăra de pregătire a lotului național de informatică. 

Elevul Luca Mureșan s-a distins, prin obținerea celui mai mare punctaj, la cele două probe de baraj, câștigând Cupa SEPI și calificându-se în Lotul Național Restrâns de Informatică Juniori, pentru al doilea an consecutiv.

Cu o determinare fermă, Luca a demonstrat că pasiunea și devotamentul său pentru informatică îl plasează în fruntea viitoarei generații de tineri programatori. Performanța sa nu este doar o recunoaștere a talentului său natural, ci și o recompensă pentru munca și eforturile susținute.

Calificarea lui Luca, cu cel mai mare punctaj, în Lotul Național Restrâns de Informatică Juniori nu face decât să confirme potențialul său uriaș și să deschidă noi orizonturi pentru viitorul său promițător în domeniul informaticii.

Luca a dovedit că este un competitor formidabil, capabil să se ridice la cele mai înalte standarde din domeniul informaticii. Calificarea sa în Lotul Național Restrâns de Informatică Juniori este, nu doar o realizare personală deosebită, ci și o sursă de inspirație pentru colegii săi și pentru întreaga comunitate școlară.

Suntem mândri să fim martori la această realizare și suntem convinși că Luca va continua să strălucească și să aducă onoare, colegiului nostru, în competițiile viitoare.

15.05.2024

Premii la Olimpiada de Fizică, etapa națională

Succes al elevilor eminescieni la Olimpiada Națională de Fizică, desfășurată la Brașov, în perioada 22-26 aprilie 2024.

Participarea elevilor de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” la Olimpiada Națională de Fizică desfășurată la Brașov, s-a materializat în premii, elevii noștri demonstrând încă o dată că sunt adevărați ambasadori ai excelenței în educație.

Rezultate obținute:

Medalie de argint, mențiune ME: ARTENI Mihai – clasa a VIII-a, profesor Mariana BRUMBOIU

Diplomă de onoare – ARDELEAN Mihai – clasa a VIII-a, profesor Mariana BRUMBOIU

Diplomă de participare – BOITOR-SOCOLAN Teofil – clasa a XI-a, profesor Viorel SOLSCHI

Diplomă de participare – SÂRBU Laura – clasa a XII-a, profesor Liviu ROTARU

Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori pentru munca asiduă și pentru că au adus onoare comunității noastre. 

Aceste realizări nu doar că subliniază talentul și inteligența elevilor noștri, dar și angajamentul școlii noastre către excelența academică.

14.05.2024

Premii la Olimpiada de Religie Ortodoxă, pentru clasele V-VIII, etapa națională

În perioada 8-12 mai 2024 s-a desfășurat Olimpiada de Religie Ortodoxă, pentru clasele V-VIII, la Focșani.

Felicităm lotul sătmărean, care a obținut 5 premii speciale, printre care și elevul nostru, JURGE PAUL, din clasa a V-a.

Au fost 316 elevi la această competiție, iar elevul eminescian, s-a clasat în primii 15 elevi, la clasa a V-a.

Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

13.05.2024

Concursul Interjudețean de Matematică ,,DUMITRU ȚIGANETEA”, ediția a XXI-a

La Dej, la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu”, în 11 mai 2024,  s-a desfășurat Concursul Interjudețean de Matematică ,,DUMITRU ȚIGANETEA”, ediția a XXI-a, la care au  participat 12 elevi de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Satu Mare, pregătiți de domnul profesor Moldovan Gheorghe.

Au obținut 10 mențiuni -5 la clasa a VI-a: Nistor David, Pugner Donca Gerald, Dorle Mihai, Meșteșanu Darius, Cozma Octavian și 5 la clasa a V-a: Șichet Patric, Bretan Alesia, Sasu Tudor, Bob Antonia, Țuțuraș Haiduc Eduard.

A fost  un concurs deosebit de puternic, la care au fost prezenți aproximativ 250 de elevi, clasele III-VI din: Cluj -Napoca, Baia Mare, Satu Mare, Bistrița, Târgu-Mureș, Dej, Beclean.

Felicitări, tuturor elevilor, pentru rezultatele obținute!

Felicitări, domnului profesor!

13.05.2024

Premii la etapa națională a OLIMPIADEI DE MATEMATICĂ, clasele V-VI

La Vaslui, în perioada 9-12 mai 2024, s-a desfășurat etapa națională a OLIMPIADEI DE MATEMATICĂ, a 74-a ediție.

De la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Satu Mare, elevii care au reprezentat județul Satu Mare, din clasa a VI-a sunt: Nădășan Alexandru, Petruș Șerban, iar din clasa a V-a Ardelean Andreea și Secan Miruna, elevi pregătiți de domnul profesor Moldovan Gheorghe.

Rezultatele sunt deosebite:

-MEDALIE DE ARGINT ȘI MENȚIUNE a Ministerului Educației-SECAN MIRUNA-clasa a V-a, al 5-lea punctaj pe țară;

-MEDALIE DE ARGINT ȘI MENȚIUNE a Ministerului Educației-PETRUȘ ȘERBAN-clasa a VI-a, al 6-lea punctaj pe țară;

-MEDALIE DE ARGINT ȘI MENȚIUNE a Ministerului Educației-NĂDĂȘAN ALEXANDRU-clasa a VI-a, al 11-lea punctaj pe țară;

-MEDALIE DE BRONZ  -ARDELEAN ANDREEA-clasa a V-a, al 12 lea punctaj pe țară.

Felicitări, tuturor elevilor, pentru rezultatele obținute!

Felicitări, domnului profesor!

La etapa națională a OLIMPIADEI DE MATEMATICĂ, a 74-a ediție, desfășurată la Vaslui, în perioada 9-12 mai 2024 au fost prezenți 91 de elevi la clasa a V-a, respectiv 100 de elevi la clasa a VI- a, cei mai buni din toată țara, generând o competiție foarte puternică. 

13.05.2024

Rezultatele Concursului "Lazăr Edeleanu", faza națională, 12 mai 2024

Rezultatele Concursului "Lazăr Edeleanu", faza națională, 12 mai 2024:

Nistor Flavia, clasa a VIII- a, premiul II

Farcău- Bobon Matei, clasa a VIII-a, premiul III

Dobra Laurențiu, clasa a IX- a C, mențiune

Hosu Darlla, clasa a IX -a C, participare

Rațiu Antonia, clasa a X- a C, premiul II

Sabou Raluca, clasa a X- a B, premiul III

Valeanu Rareș, clasa a X- a B, participare.

Elevii au fost pregătiți de doamna profesoară Bianca Domuț.

Felicitări, elevilor!

Felicitări, doamna profesoară!

13.05.2024

Felicitări unui elev deosebit al școlii noastre!

La Olimpiada națională de istorie, ediția XLVII, desfășurată la Brașov, în 27 aprilie - 1 mai 2024, elevul DAN ANDREI ARDELEAN, din clasa a X -a A, de la Colegiul National "Mihai Eminescu" din Satu Mare,  a obţinut MENȚIUNE.

Elevul este coordonat de profesorul de istorie, Marius Horşia.

 Un rezultat deosebit, al unui studiu și documentari intense, uriașe, făcute cu pasiune pentru istorie!

Bravo Dan Andrei Ardelean!

Elevul Dan Andrei Ardelean participă pentru a treia oara la această competiție, cu rezultate deosebite.

Să fie debutul unor performanțe care să il propulseze spre cariera dorită!

Mândri de tine, Dan Andrei Ardelean!

Felicitări, Dănuț!

Felicitări, domnule profesor!

13.05.2024

10 mai 2024 - Întâlnirea promoției 1984

13.05.2024

Decernarea premiilor la Concursul "Olimpiadele comunicării"

Decernarea premiilor la Concursul "Olimpiadele comunicării", organizat de Universitatea Politehnică Timișoara, în cadrul evenimentului ”Un pas spre viitorul tău" - 10 mai 2024.

Secțiunea- Limba română- Miclea Adriana, clasa a XI-a E- Mențiune III, profesor coordonator: Petrovai Diana.

Secțiunea- Limba franceză- Glodan Gabriela, clasa a XII-a F -  Mențiune II, profesor coordonator, Molnar Mariana.

13.05.2024

8 mai 2024- Promovarea Universității Tehnice din Cluj- Napoca, la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare.

13.05.2024

10 mai 2024 -Târgul Educației. 

Vă așteptăm la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare!

10.05.2024

Performanțe obținute la Olimpiada Națională de Limba Engleză

Felicitări elevilor de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” din Satu Mare pentru performanțele obținute la  Olimpiada Națională de Limba Engleză, desfășurată în perioada 27 aprilie – 1 mai 2024, la Deva , Hunedoara.

Hossu Darlla Andrada  premiul III ,  clasa a IX-a C, profil bilingv, prof. coordonator Istrate Ramona 

Boitor Paul Mario Cristian, clasa a VII-a, prof. coordonator Istrate Ramona 

Neacsu Mark Alex - clasa a X-a D, prof. coordonator Anițaș Tunde

Torz Iulia Maria, clasa a XII-a A, profil bilingv, prof. coordonator Csirak Mirabela

Competiția a fost acerbă, însă munca susținută, pasiunea pentru limba engleză, determinarea și maturitatea în tratarea temelor din cadrul probelor, au dus la obținerea  unor rezultate frumoase de care suntem mândri.  

Fie ca această experiență minunată să fie  doar începutul unui lung șir de realizări! 

Remember to celebrate milestones as you prepare for the road ahead! 

01.05.2024

Performanțe realizate la Olimpiada Națională de Informatică- Liceu

Felicitări, celor trei elevi talentați și motivați, de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare, pentru performanțele obținute la Olimpiada Națională de Informatică- Liceu, desfășurată la București, în perioada 23-28 aprilie 2024!

Alexandru Bretan, clasa a X-a, medalie de BRONZ, prof. coordonator Șandor Nicoleta

Alex David, clasa a XII-a, medalie de BRONZ, prof. coordonator Vida Felicia

Alex Roman, clasa a IX-a, prof. coordonator Șandor Nicoleta

Reprezentarea, cu onoare, a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare în cadrul Olimpiadei Naționale de Informatică este o realizare remarcabilă și o dovadă a angajamentului și dedicării elevilor, în domeniul informaticii. Această experiență valoroasă le-a oferit oportunitatea de a-și testa abilitățile, dar și de a interacționa cu alți elevi pasionați de acest domeniu.

Le urăm mult succes, tuturor celor trei elevi, în competițiile viitoare și îi încurajăm să continue să își urmeze pasiunea pentru informatică și să își atingă potențialul maxim! 

Felicitări, din inimă, pentru realizările lor, ale profesorilor coordonatori, precum și pentru mândria pe care o aduc colegiului lor și comunității din Satu Mare!

30.04.2024

O activitate devenită tradiție, omagierea veteranilor de război

29.04.2024

26.04.2024 - Ziua Generațiilor la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare.

26.04.2024

Luca Valentin Mureșan, elev la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, se califică în Lotul național de juniori al României, cu punctaj maxim

Într-o nouă demonstrație a excelenței sale, în domeniul informaticii, Luca Valentin Mureșan, elev în clasa a VIII-a, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, a reușit să se califice în Lotul Național de Juniori al României, pentru al doilea an consecutiv.

În urma probei de baraj, desfășurată în data de 25 aprilie 2024, Luca a obținut punctajul MAXIM, confirmând competențele sale deosebite în rezolvarea problemelor complexe.

Rezultatul obținut de Luca Valentin Mureșan încununează un palmares impresionant, fiind  o îmbinare firească între pasiunea pentru informatică și perseverența sau tenacitatea, cu care evoluează în acest domeniu.

Această realizare este nu doar un succes personal pentru Luca, ci și o mândrie pentru școala sa, pentru comunitatea sa și pentru întregul județ Satu Mare. 

În calitate de membru al Lotului Național de Juniori al României, Luca are oportunitatea de a reprezenta țara la competițiile internaționale și de a-și demonstra talentul și abilitățile, la nivel global. Ne exprimăm întreaga admirație și susținere pentru Luca, în această etapă a călătoriei sale academice și îi urăm mult succes în toate provocările viitoare. 

Să fie această performanță o sursă de inspirație pentru toți tinerii pasionați de informatică!

Felicitări, Luca Mureșan!

Felicitări, doamna profesoară Nicoleta Șandor!

26.04.2024

25.04.2024 - elevii clasei a X-a F, în vizită la Adăpostul canin ,,Free Life".

25.04.2024

25.04.2024 - elevii claselor a IX-a B și a IX-a E, în vizită la Catedrala romano- catolică din Satu Mare. 

25.04.2024

Elevii clasei a VIII-a se bucură de activitățile din Săptămâna Verde la Luna Șes - 24.04.2024.

25.04.2024

Ziua Porților Deschise - Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, 24.04.2024

25.04.2024

Concursul de creație literară - “Eu iubesc biblioteca”- “Biblioteca, parte din viața mea” 

Am participat, azi, 24.04.2024, la Festivitatea de premiere a Concursului de creație literară - “Eu iubesc biblioteca”- “Biblioteca, parte din viața mea”, secțiunea Eseu, organizată de Biblioteca Județeană Satu Mare.

Eleva Teodora Epuran, din clasa a XII-a a obținut premiul I, iar elevul Păduraru Octavian Ianis, din clasa a X-a, a obținut premiul III. 

25.04.2024

Pregătiri pentru ziua porților deschise

Felicitări, dragilor noștri elevi, pentru dăruirea, implicarea și determinarea de care dau dovadă! 

23.04.2024

Campania "Din grijă pentru tine"

Programul "Săptămâna Verde", din perioada 22-26.04.2024 a debutat, astăzi, în Colegiul National "Mihai Eminescu" din Satu Mare,  cu o tematicā diversificată, care se circumscrie specificului acestei săptămâni.

S-a desfășurat în sala festivă a colegiului nostru, o activitate deosebită, la care au participat peste 200 de elevi ai colegiului, din clasele a IX-a, împreună cu profesorii diriginți.

În cadrul Campaniei "Din grijă pentru tine", organizată în cadrul parteneriatului educațional dintre Inspectoratul Școlar al Județului Satu Mare și Asociația "Respiro", reprezentanți ai Asociației menționate  au prezentat și coordonat o dezbatere interesantă, actuală, interactivă, abordând o tematica de interes pentru adolescenți, profesori, părinți.

Câteva dintre subiectele prezentate au fost:

*Efectele negative ale tehnologiei

*Siguranța comunicării pe rețele de socializare și pe platformele social-media

*Prioritizarea timpului liber

*Consiliere în abuzul de utilizare a internetului, a comunicării pe  platforme social-media

*Promovarea unui stil de viață echilibrat, sănătos

*Comunicarea socială și consiliere în diferite dependențe etc.

Au fost două ore de dezbateri sincere, pragmatice, între generații, pe teme care suscitā interes maxim, atât din partea adolescenților, cât și a profesorilor și a părinților.

Având expertiză în realizarea unor seminarii și pe alte teme de actualitate, sperăm într -o colaborare eficientă și pe viitor, în cadrul unor alte întâlniri.

Mulțumim reprezentanților Asociației "Respiro", cei care au susținut și coordonat dezbaterea, domnii Dan Robinson și Cristian Dorgo, pentru profesionalismul expunerilor, dar, mai ales, pentru promptitudinea răspunsurilor oferite elevilor.

Îi mulțumim pentru că ne-a onorat cu prezența, la această activitate, doamnei inspector pentru activități extrașcolare, prof. Nicoleta Foldeş.

Activitățile acestei săptămâni continuă zilele următoare, cu o implicare a multor invitați, parteneri instituționali, părinți, absolvenți, pe o tematică care pune în centrul atenției noastre,  protejarea mediului înconjurător, a naturii, sustenabilitatea și echilibrul în toate activitățile noastre.

În școală, în activități aplicative sau în excursii de documentare, în areale geografice protejate, institute de cercetare, locuri verzi, agreabile, drumeții, eminescienii și-au propus multe obiective. Bucuria și  ineditul acestor zile le vom împărtăși și cu dumneavoastră! 

22.04.2024

Elevul de excepție Luca Mureșan a câștigat Medalia de Aur la Turneul de Informatică de la Shumen

Luca Valentin Mureșan, un elev talentat și dedicat de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare, a adus mândrie și prestigiu școlii și țării noastre, câștigând Medalia de Aur la Turneul de Informatică de la Shumen, Bulgaria. Evenimentul, adresat atât Seniorilor, cât și Juniorilor, s-a desfășurat în perioada 16-21 aprilie 2024 și a reunit cei mai buni tineri programatori.

Luca a demonstrat nu doar abilități tehnice remarcabile, ci și o determinare și o pasiune deosebite pentru domeniul informaticii, câștigând Medalia de Aur la categoria Juniori.

Această performanță excepțională nu face decât să confirme talentul și potențialul său în domeniul informaticii și să îi ofere o recunoaștere pe măsură.

Elev al Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Satu Mare, Luca Mureșan este un exemplu de excelență academică și de dedicare față de pasiunea sa pentru informatică. Succesul său la Turneul de Informatică de la Shumen este o recunoaștere binemeritată a muncii sale asidue.

Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare se mândrește cu astfel de elevi talentați și dăruiți. Elevul Luca Mureșan reprezintă un exemplu demn de urmat pentru ceilalți tineri pasionați de informatică. Victoria sa la Turneul de Informatică de la Shumen este o sursă de inspirație și motivare pentru toți cei care își propun să atingă excelența în acest domeniu.

Felicitări, Luca Mureșan, pentru această realizare excepțională! Sperăm că această victorie îți va oferi nu doar satisfacție personală, ci și inspirație pentru a continua să îți urmezi pasiunea și să atingi noi înălțimi în domeniul informaticii.

22.04.2024

Promovarea  Colegiului Național “Mihai Eminescu” la școlile gimnaziale din Satu Mare:

22.04.2024

Concursul de lectură, în limba germană, “Seitenweise”

În data de 18.04.2024, a avut loc faza națională a concursului de lectură, în limba germană, “Seitenweise”. 

Echipa Colegiului Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, compusă din Popa Ioana (IXF), Mocan Daria-Iarina (XA), Roșianu Ada (XC) și Vida Alesia-Maria (XC), coordonată de prof. Hegeto Eniko, a obținut premiul I, și va participa la etapa internațională, în Leipzig, Germania. 

Felicitări, echipei!

Felicitări, doamnei profesoare!

19.04.2024

105 ani de la intrarea Armatei Române în Satu Mare.

19.04.2024

Maratonul pentru educație antreprenorială

Azi, 17.04.2024, echipele eminesciene au participat la Concursul ,,Maratonul educației antreprenoriale”, unde au strălucit: premiul I a fost obținut de echipa “Wastee”, premiul II de echipa “Helpbee” și mențiune a obținut echipa “Felin Cafe”. Avem două calificări la etapa națională, care se va desfășura la București. Felicitări, tuturor!

17.04.2024

Proiectul ”Bistro Antidrog”

Despre realitatea dependențelor am discutat marți, 16 aprilie 2024, cu elevii clasei a X-a B, într-un mod captivant și într-un mediu nonformal. 

Proiectul “Bistro Antidrog” continuă, iar feedback-ul beneficiarilor (direcți și indirecți) ne face să îl considerăm eficient și de succes! 

Mulțumim partenerilor noștri, Teen Challenge, Biroul Siguranță Școlară, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare și “Cinque Bistro”!

17.04.2024

Elevii colegiului au devenit parte a schimbării de care societatea actuală are nevoie.

Schimbarea autentică se produce prin conștientizarea convigerilor noastre greșite și înlocuirea lor cu o perspectivă corectă despre lume și viață. Un set de convingeri corecte va crea un caracter frumos și principii sănătoase, care vor duce la un comportament dezirabil. 

Ca de fiecare dată, membrii echipei “Teen Challenge”, prin prezența lor la activitățile cu și pentru elevi își aduc o contribuție esențială la ceea ce ne dorim cu toții: formarea unui caracter frumos, stil de viață sănătos și viitori adulți responsabili! 

Activitatea de azi, 9 aprile 2024, desfășurată la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare și “Bistro antidrog” au fost apogeul programului de prevenție, desfășurat în această perioadă.

“Singuri putem face atât de puțin, împreună putem face atât de mult”  e mesajul după care ne ghidăm în lupta împotriva dependenței și a drogurilor, în cadrul campaniei antidrog, implementată in parteneriat cu Inspectoratul  Județean de Poliție-Biroul Siguranța Școlară, “Teen Challenge” și “Cinque Bistro”! Elevii Colegiului Național  “Mihai Eminescu” din Satu Mare au devenit, astfel, parte a schimbării de care societatea actuală are nevoie!

Mulțumiri, aprecieri și recunoștință celor de la “Teen Challenge” și doamnei agent șef adjunct de la Biroul de Siguranță Școlară din cadrul Inspecoratului Județean de Poliție Satu Mare, Andrada Dănăilă.

10.04.2024

Elevii noștri, în vizită la Instituția Prefectului, cu prilejul Zilelor Porților Deschise, 3.04.2024.

03.04.2024

Diplomă de excelență 

30.03.2024

Campania de promovare a forțelor aeriene 

Statul Major al Forțelor Aeriene, în colaborare cu Centrul Militar Județean Satu Mare și cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, au prezentat azi, 28.03.2024, la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, “Campania de promovare a forțelor aeriene”.

29.03.2024

Premiul Judges Award la Campionatul National de Robotica FTC 

Echipa B-Robo a primit premiul Judges Award la Campionatul National de Robotica FTC de la Iasi. B-Robo a impresionat  echipa de 20 judge, formată din profesori universitari de la universitatile tehnice din Iasi si Bucuresti, la toate categoriile tehnice si non-tehnice.

26.03.2024

Junior Summer University

Astăzi, elevele Buga Vanessa din clasa a XIIa B și Sârbu Laura din clasa a XIIa C au susținut o prezentare elevilor de clasa a XIa despre Junior Summer University, o universitate de vară organizată de Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB). Acest proiect cu tradiție le oferă șanșa elevilor de clasa a XIa din toată țara să experimenteze viața de student la Cluj pentru 2 săptămâni prin participarea la cursuri cu profesori universitari, vizitarea tuturor facultăților din cadrul UBB și prin diferite activități extra-curriculare ce îi vor ajuta pe elevi să-și facă prieteni din toate colțurile țării. Perioada desfășurării proiectului este 17-31 iulie la Cluj-Napoca, iar înscrierile sunt în perioada 22 martie-5 aprilie. 

La această prezentare au fost prezenți peste 100 de elevi de clasa a XIa, majoritatea fiind doritori să aplice pentru acest proiect. Mult succes și sperăm să vă vedem la Cluj în luna iulie!

Mai multe detalii despre ediția de acest an dar și despre edițiile anterioare găsiți pe conturile JSU de Facebook și Instagram:

https://www.facebook.com/juniorsummeruniversity

https://www.instagram.com/juniorsummeruniversity?igsh=bmQwN3Vzcmt6NG9l

22.03.2024

Campania “Fii tu schimbarea!”

Elevii claselor a X-a  A și D ale Colegiului Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, coordonați de domnii diriginți Laura Groza și Ovidiu Mareș  au participat azi, 18 martie 2024, la o amplă actiune de plantare de puieți de stejar și carpen, la marginea pădurii din localitatea Viile Satu Mare, în cadrul Campaniei “Fii tu schimbarea!”.

Ne-am bucurat de o zi minunată în aer liber, muncind și făcând un bine mediului!

19.03.2024

Proiectul de orientare în carieră “Compas Vocațional”

La Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, în săptămâna 11-15 martie 2024, au început activitățile din cadrul proiectului de orientare în carieră “Compas Vocațional” implementat în parteneriat cu Asociația EduAct. Prin participarea la sesiuni și workshop-uri vocaționale, susținute de reprezentați din diverse domenii profesionale, elevii claselor a XI-a au șansa de a se familiariza cu lumea ocupațiilor. Mulțumim doamnei Laura Seucan, branch manager la agenția de recrutare și resurse umane Adecco, doamnei Ioana Bâlea, specialist relații publice la Zollner - fostă absolventă a colegiului nostru și domnului Tiberiu Markos, Director Executiv la TechnoSam.  

“Din inimă pentru viitor!” EduAct

16.03.2024

Caravana Universității "Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca

Caravana Universității "Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca a ajuns, azi, 14.03.2024, la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Satu Mare.

15.03.2024

Maratonul pentru Educație Antreprenorială

CONAF(Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin), în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, derulează Proiectul Național “Maratonul pentru Educație Antreprenorială”, un proiect cu impact național pentru susținerea educației antreprenoriale, inițiativei și dezvoltării durabile. Scopul competiției este de a susține spiritul antreprenorial al elevilor și pregătirea acestora pentru un mediu antreprenorial competitiv. 

În cadrul acestui proiect, azi 12.03.2024, membrii echipelor eminesciene înscrise în competiție, alături de doamna profesoară Dănuț Claudia, au participat la un atelier de educație antreprenorială, susținut de domnul Bota Cosmin, reprezentant CONAF Satu Mare și domnul Pașca Cristian, antreprenor local. Activitatea a avut scopul de a încuraja elevii să-și dezvolte ideile de afaceri și să -și exerseze competențele antreprenoriale, prin elaborarea unui plan de afaceri, care va fi prezentat în cadrul competiției județene în luna aprilie.

13.03.2024

Activitate pentru siguranța școlară

Marți, 12 martie 2024, s-a desfășurat la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare o activitate prevăzută în Planul Cadru de actiune în vederea prevenirii violenței în mediul școlar, în colaborare cu  Inspectoratul Județean de Politie, avându-le ca invitate pe doamnele Chiorean Liviana, coordonator al Compartimentului "Analiză si Prevenire a Criminalității" și Dănăilă Andrada, responsabil pentru Siguranța Școlară, în unitatea noastră de învățământ. Informarea,  buna colaborare și comunicare interinstituțională au ca scop creșterea gradului de siguranță școlară pentru elevi și cadre didactice, prevenirea cazurilor de bullying și reducerea riscului de expunere a elevilor la infracțiuni. Mulțumim invitatelor pentru participare, sprijin și disponibilitate în proiectele și parteneriatele școlii noastre!

12.03.2024

Informarea elevilor cu privire la gratuitatea abonamentelor  pentru transportul public, pentru promovarea educației civice și a educației pentru mediu 

Marți, 27.02.2024, în sala festivă a Colegiului  Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, a avut loc o activitate educațională pentru INFORMAREA ELEVILOR CU PRIVIRE LA GRATUITATEA ABONAMENTELOR  PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC, PENTRU PROMOVAREA EDUCAȚIEI CIVICE ȘI A EDUCAȚIEI PENTRU MEDIU. 

Proiectul educațional este  inițiat și organizat de SOCIETATEA “TRANSURBAN” S.A., în colaborare cu INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEȚEAN SATU MARE.

Activitatea a fost susținută de către doamna DIANA BRETAN, specialist în comunicare, Biroul Relații cu publicul, din cadrul  Societății “TRANSURBAN” S.A și doamna LARISA MOLDOVAN, din cadrul  Biroului MARKETING TRANSURBAN S.A. 

Prezentarea interactivă a fost însoțită de o sesiune de răspunsuri la întrebările elevilor noștri, cu privire la modalitatea și beneficiile transportului public și protejarea mediului înconjurător. Am fost informați despre utilizarea cardului abonament, pentru transportul public urban în orașul nostru, utilizarea Aplicației online TUSM, traseele de transport urban sătmărene, reguli și măsuri de protecție a mediului înconjurător. 

Activitatea a stârnit interesul elevilor participanți, majoritatea beneficiari ai transportului  public gratuit sau elevi navetiști, cu privire la identificarea unor modalități de transport ecologic, funcțional și fluent, la utilizarea corectă a mijloacelor  de transport în  comun, la avantajele acestui tip de călătorie pentru elevi, acordat de Primăria municipiului Satu Mare. 

Mulțumim reprezentantelor Societății “Transurban” S.A.  Satu Mare, pentru prezentarea făcută și disponibilitatea de a ne răspunde, în continuare, solicitărilor, întrebărilor noastre printr-o colaborare instituțională fructuoasā.

27.02.2024

Siguranța online. Prevenirea manifestărilor de cyberbullying

Azi, 22.02.2024, în sala festivă a Colegiului Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, a avut loc o nouă activitate, din cadrul Proiectului Internațional “The Harmony of Nature” și a Planului de prevenție și securitate în mediul școlar, pe tema: SIGURANȚA ONLINE. PREVENIREA MANIFESTĂRILOR DE CYBERBULLYING, activitate organizată în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare, o prioritate printre activitățile de prevenție, respectiv criminalitatea informatică.

Mulțumim doamnei comisar Liviana Chiorean, din cadrul Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalității, pentru informațiile de specialitate, transmise celor 215 elevi prezenți.

22.02.2024

Medalie de argint la Concursul Internațional de programare InfO(1)Cup 2024

Felicitări elevului Luca Mureșan, din clasa a VIII-a, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, pentru impresionanta sa performanță în cadrul celei de-a VIII-a ediții a concursului internațional de programare InfO(1)Cup 2024, unde a câștigat medalia de argint, reprezentând echipa României! 

Rezultatul obținut de Luca este o dovadă a abilităților sale remarcabile, în domeniul programării și a angajamentului său față de excelență.

Eforturile lui Luca au adus onoare și recunoaștere țării sale, România, și Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare.

Performanța sa este o inspirație pentru alți tineri pasionați de programare din întreaga țară, arătându-le că perseverența și dedicarea pot fi răsplătite cu succes remarcabil.

Mult succes elevului nostru, Luca Mureșan, în toate provocările viitoare și felicitări călduroase pentru acest succes remarcabil! Felicitări, doamnei profesoare Nicoleta Șandor!

19.02.2024

Proiectul ”Calea carierelor” l-a avut ca invitat pe Marcian Mihai

Cu ocazia primei ediții din activitățile  proiectului "Calea Carierelor" demarat de Consiliul Școlar al Elevilor din  Colegiului National ”Mihai Eminescu”, proiect ce își propune informarea  elevilor liceului în legătură cu viitorul lor universitar și profesional, oportunitatea de a primi detalii concrete despre diferite domenii științifice de activitate, l-am avut ca invitat pe absolventul colegiului nostru,  eminescianul și olimpicul național la fizică, Mihai Marcian. El este în prezent Asistent universitar la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, domeniul: ingineria sistemelor, catedra de Ingineria Reglării Automate și Model based software developer la SII, automotive engineering.  În  cadrul prezentării sale a reușit să captiveze, să impresioneze  cei peste 150 de elevi prezenți, precum și pe foștii săi profesori.

Pentru toți participanții a fost un prilej de a primi informații de specialitate, perspectivele unor profesii ale viitorului, într-un mediu deschis, comunicativ, colegial. Scopul acestor conferințe, dezbateri, dincolo de orientarea profesională este să mențină o strânsă legatură între generațiile școlii, să oferim modele de profesionalism, seriozitate, rigurozitate în studiu, cercetare și consacrare, apoi, în lumea științifică și academică. Ne propunem să oferim modele de personalități viabile, dezirabile care prin activitatea lor ne inspiră și ne  motivează.  

 Îi mulțumim pentru participare, pentru răspunsurile ferme și argumentate, pentru sfaturile oportune și așteptăm cu nerăbdare următoarele ediții!

Felicitări Mihai Marcian si succes în tot ceea ce faci! 

Mesajul întâlnirii a fost unul simplu, dar de impact pentru noi: "Fiţi oameni, în primul rând, aveți bun simț și fiți cei mai buni în tot ce faceți!

A fost o lecție de viață, optimistă, curajoasă, motivantă a unui eminescian de 25 de ani. Nota 10* din partea noastră, a tuturor și te așteptăm acasă, oricând!

09.02.2024

Dezbaterea cu tema “Drogurile-de la fascinație la dependență”

Azi,  31.01.2024,  la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, a avut loc dezbaterea cu tema “Drogurile-de la fascinație la dependență”, organizată de Clubul Rotary Satu Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Centrul Județean de Resurse si Asistență Educațională Satu Mare, avându-l ca invitat pe domnul Cătălin Țone, șeful Serviciului Antidrog România.

31.01.2024

Activitatea de voluntariat de la ”O masă caldă” a cucerit interesul și implicarea tinerilor din Satu Mare

30.01.2024

Concursul Interudețean  de Matematică „Argument”, editia a XIII-a, 13 ianuarie 2024

Concursul Interudețean  de Matematică „Argument” s-a desfășurat  la Colegiul Național ,,Gheorghe Șincai” Baia Mare în data de 13 ianuarie 2024 și au participat 390 de elevi din județele limitrofe.

 De la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Satu Mare, participanții au obținut următoarele rezultate:

1)    clasa a V-a: Secan Miruna Cezara – mențiune 1, Bretan Alesia – mențiune, Sasu Tudor Răzvan – mențiune, Șichet Patric – mențiune (prof. Moldovan Gheorghe)

2)    clasa a VI-a: Petruș Șerban – mențiune 2, Nistor David Ionuț – mențiune, Nădășan Alexandru – mențiune, Dorle Mihai David - mențiune (prof. Moldovan Gheorghe)

3)    clasa a VII-a: Fanea Adrian Ioan – mențiune, Sere Claudia Laura – mențiune, Săveanu Luca Andrei – mențiune, Uglai Maia Antonia - mențiune (prof. Daly Marciuc)

4)    clasa a VIII-a: Mureșan Luca Valentin - premiul I, Braica Rareș Petrișor - mențiune (prof. Braica Petru)

5)    clasa a IX-a: Domuț Alexandra – mențiune, Pietrar Damian - mențiune (prof. Braica Petru)

6)    clasa a X-a: Nicoară Lorena Maria – mențiune (prof. Braica Petru)

16.01.2024

DARUL CE NI S-A FĂCUT PRIN EMINESCU, Concursul Interjudețean de creație, recitare și interpretare, ediția a XI-a, 15.01.2024

15.01.2024

Ziua Culturii Naționale la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” - 15.01.2024

15.01.2024

Felicitări Mirunei Secan din clasa a V-a, pentru locul binemeritat obținut  la Competiția  Națională SuperCoders #2023!

23.12.2023

21.12.2023 - Serbarea de Crăciun!🎅

21.12.2023

21.12.2023 - Târgul de Crăciun!🎅

21.12.2023

Atelier de CREAȚIE DIGITALĂ

Magia Felicitărilor: Un prilej benefic de a împărtăși bucurie și apreciere

Ieri, elevii clasei a X-a B au creat felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Felicitările nu sunt doar cuvinte scrise sau imagini plăcute; ele sunt expresia sinceră a aprecierii și recunoștinței noastre față de ceilalți. Oferind o felicitare, nu numai că împărtășim bucuria unei ocazii speciale, ci și subliniem importanța celor cărora le transmitem gândurile noastre bune.

21.12.2023

Vizita clasei a X-a B la Penitenciarul Satu Mare

Vizita clasei a X-a B la Penitenciarul Satu Mare, în cadrul proiectului "Adolescența fără Delincvență", reprezintă o inițiativă valoroasă și educativă. Această experiență oferă adolescenților oportunitatea de a înțelege mai bine sistemul judiciar și impactul comportamentului delincvent asupra vieții individuale și a societății în ansamblu.

Vizita ne-a oferit o oportunitate unică de a privi în lumea dincolo de zidurile penitenciarului și de a înțelege mai bine complexitatea și seriozitatea unor decizii de viață.

21.12.2023

Instituția prefectului județului Satu Mare felicită elevul olimpic, Luca Mureșan.

20.12.2023

Azi, 19 decembrie 2023, împreună cu corul colegiului nostru, l-am colindat pe  Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din municipiul Baia Mare.

20.12.2023

Atelier de creație

Azi, elevii clasei a V- a, au ,,împachetat " povestea Sora de zăpadă, de Maja Lunde, în cutii de pizza.

Astfel, după lecturarea cărții, au avut de pregătit felii savuroase de pizza, care au cuprins conținutul cărții, personajele, mesajul și o recenzie personală.

Acompaniați de clinchetul colindelor, au intrat în atmosfera magică a Crăciunului și au pregătit, cu brio, livrarea produsului final, concluzionând că, atelierul nostru de creație, a fost  o activitate minunată. Copiii au lucrat frumos având la îndemână idei personale, creativitate multă implicare și,  bineînțeles,  o ciocolată  caldă sau un ceai savuros!!!Felicitări, tuturor!!!

20.12.2023

Corul Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Satu Mare a colindat azi, 18.12.2023, la Instituția Prefectului din Satu Mare și la Inspectoratul Școlar Județean din Satu Mare.

18.12.2023

Prezentare Universitatea de Vest din Timișoara, 18.12.2023

18.12.2023

Elevii clasei a X-a B au transmis gândurile lor prin scrisori adresate persoanelor dragi

În agitatul cotidian al vieții noastre, în care suntem adesea absorbiți de griji și sarcini, uităm adesea puterea pe care o are un simplu cuvânt bun. Gesturile mărunte de amabilitate, precum a oferi un compliment sau a împărtăși un cuvânt încurajator, au capacitatea de a schimba atmosfera din jurul nostru și de a ilumina zilele celorlalți.

Elevii clasei a X-a B au transmis gândurile lor prin scrisori adresate persoanelor dragi, prietenilor, sau personalităților pe care le admiră.

Atunci când suntem generoși cu cuvintele noastre, creăm un mediu în care oamenii se simt valorizați și susținuți. Un compliment sincer poate ridica moralul cuiva și poate stimula încrederea în sine. O încurajare venită din suflet poate da putere cuiva să depășească provocări și să continue să lupte pentru visurile lor. 

18.12.2023

Elevi și profesori de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare, au vizitat, azi, 18.12.2023, Transilvanya College din Cluj Napoca.

18.12.2023

La clasa a V- a, ziua de azi, a stat sub semnul GENEROZITĂȚII! 

După ce am discutat despre ce înseamnă generozitatea și care sunt efectele ei, copiii și-au probat acestă calitate, oferindu-și, unii altora, daruri. Este minunat să îi privești și să le vezi fericirea pe chip! Au fost îmbrățișări multe și bucurii împărtășite! 

18.12.2023

Premii valoroase la Concursul Național  de Matematică „Teodor Topan”

Premii valoroase la Concursul Național  de Matematică „Teodor Topan”, editia a XVI-a, 15-16 decembrie 2023, Șimleu Silvaniei.

De la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Satu Mare la gimnaziu (prof. Moldovan Gheorghe) au fost obținute rezultatele:

1)    clasa a V-a Miruna Secan - mențiune și medalie de argint, Tudor Sasu - mențiune și medalie de argint.

2)    clasa a VI-a Mihai Dorle locul 6 - mențiune III și medalie de argint.

3)    clasa a VIII-a Mureșan Luca premiul al II-lea și medalie de aur.

La liceu (prof. Braica Petru):

4)    Mihai Mark, clasa a X-a mențiune și medalie de bronz

5)    Philip Mătase Ilea, clasa a X-a mențiune și medalie de bronz

Concursul Național de Matematică „Teodor Topan” s-a desfășurat  la Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei  la care au participat 285 de elevi din Sălaj, Cluj Napoca, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Bistrița, Tg.Mureș. La clasele a V-a au participat  64 de elevi, iar la clasa  a VI-a au participat tot 64 de elevi.

18.12.2023

Balul bobocilor, 15.12.2023

18.12.2023

Lecție interdisciplinară, despre importanța calității apei, modalități de protecție a surselor de apă

O activitate deosebită s-a desfășurat, ieri, 14.12.2023, la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Satu Mare,  o adevărată lecție interdisciplinară, despre importanța calității apei, modalități de protecție a surselor de apă.

Seminarul a fost susținut de reprezentanţi ai APASERV SATU MARE S.A., elevilor din clasa a VIII-a  și unui grup de profesori. 

Scopul activității desfășurate a fost informarea noastră, a beneficiarilor, cu privire la standardele de calitate ale apei potabile, ocrotirea sănătății, protecția surselor de apă și cunoașterea cerințelor legislative din domeniu. 

Ni s-au prezentat caracteristici ale utilizării apei, rețeaua potabilă a orașului nostru, monitorizarea surselor de apă, zonele de protecție sanitară și hidrogeologice, aspecte inedite legate de complexitatea activităților din laboratoarele de la Mārtinești, Micula, ca rezervoare de înmagazinare și stații de tratare a apei potabile.

Am aflat  multe lucruri interesante despre funcționarea acestor stații, forme și căi de aducţiune, protejarea lor, rețeaua de distribuție a apei potabile, arealul de protecție sanitară, rețeaua de canalizare, stațiile de epurare, care deservesc orasul nostru.

A fost o completare benefică a cunoștințelor noastre ecologice, biologice, chimice, fizice.

Activitatea se înscrie în cadrul sustenabilității Proiectului  Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă uzată din  județul Satu Mare/ Regiunea Nord Vest.

Mulțumim pentru ineditul prezentării, dar și pentru surprizele ecologice făcute elevilor, echipei de proiect APASERV SATU MARE S.A, consultanți experți în proiect:

Ing. Stelian Orlescu, Alida Boboș, Adrian Vlādārean, Erik Horvath.  

Și da, apa este esența vieții!

15.12.2023

Prezentare realizată de reprezentanți ai Universității de Științele Vieții "Regele Mihai I" din Timișoara, 15.12.2023

15.12.2023

Schimb de experiență cu o absolventă de prestigiu a colegiului

Orientarea școlară și profesională e mult mai eficientă când ne sunt expuse experiențe personale!  

Ioana Roman este absolventă a Colegiului Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, promoția 2020, în prezent masterand la Universitatea Oxford, specializarea Matematică. 

Ne-a vizitat și a interacționat cu elevii din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a. Întâlnirea cu Ioana a fost, cu adevărat, o lecție de viață! 

Mulțumim, Ioana, ești un model de perseverență, conștiinciozitate și reușită!

Suntem onorați că am contribuit la formarea ta personală și profesională! 

Îți dorim mult succes în continuare!

14.12.2023

Gala olimpicilor internaționali - 12.12.2023

Azi, 12 decembrie 2023, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București, a avut loc Festivitatea de premiere a elevilor, care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile internaționale, în anul 2023, și a profesorilor coordonatori, în cadrul “Galei Olimpicilor Internaționali, 2023”, organizată de Ministerul Educației. 

Felicitări, elevului nostru, Luca Mureșan și doamnei profesoare Nicoleta Șandor! 

Felicitări, părinților!

12.12.2023

Premii naționale la NextlabTech

La Concursul Național de Robotică NextlabTech, desfășurat ieri, în București, elevul Nistor Adam a obținut premiul Il, iar elevul Cucuiet Cezar a obținut diploma de robocampion.

10.12.2023

Micii eminescieni, prin darurile pregătite, au adus multă bucurie copiilor de la Casele de tip familial “Iris” și “Ștefania”!

Azi, 8 decembrie 2023, în cadrul evenimentului organizat de Asociația “Eliezer”, cadourile noastre au ajuns la destinatari! Moș Crăciun a avut ajutoare minunate și de această dată! Aprecieri și mulțumiri părinților, elevilor și diriginților din gimnaziu, de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare: clasa a V-a și doamnei dirigintă Anca Andreescu, clasa a VI-a și doamnei dirigintă Ioana Iura, clasa a VII-a și doamnei dirigintă Daly Marciuc și clasa a VIII-a, alături de doamna dirigintă Carmen Bratosin.

08.12.2023

Bucurie de Crăciun pentru elevii clasei a XII-a C!

Elevii clasei a XII-a C au învățat să confecționeze coronițe de Crăciun, la ”Atelierul Moșului”, din cadrul Târgului de Crăciun organizat de Primăria Municipiului Satu Mare. Această experiență inedită le-a adus sentimente de bucurie și satisfacție. Mulțumim organizatorilor și Florăriei Love Garden pentru oportunitatea oferită! 

07.12.2023

Felicitări, campionului nostru, Luca Mureșan!

05.12.2023

1 Decembrie 2023!

02.12.2023

O nouā echipă de cadre didactice de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” s-a alaturat misiunii Asociației "O masă caldă".

O nouā echipă de cadre didactice de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” s-a alaturat misiunii Asociației "O masă caldă" și au pregatit 80 de porții, pentru beneficiarii Adăpostului de Noapte din Satu Mare, azi 30 noiembrie.

“Există un singur lucru mai prețios decât timpul nostru și anume pentru cine îl cheltuim.” – Leo Christopher

02.12.2023