Evenimente 2023-2024

Informarea elevilor cu privire la gratuitatea abonamentelor  pentru transportul public, pentru promovarea educației civice și a educației pentru mediu 

Marți, 27.02.2024, în sala festivă a Colegiului  Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, a avut loc o activitate educațională pentru INFORMAREA ELEVILOR CU PRIVIRE LA GRATUITATEA ABONAMENTELOR  PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC, PENTRU PROMOVAREA EDUCAȚIEI CIVICE ȘI A EDUCAȚIEI PENTRU MEDIU. 

Proiectul educațional este  inițiat și organizat de SOCIETATEA “TRANSURBAN” S.A., în colaborare cu INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEȚEAN SATU MARE.

Activitatea a fost susținută de către doamna DIANA BRETAN, specialist în comunicare, Biroul Relații cu publicul, din cadrul  Societății “TRANSURBAN” S.A și doamna LARISA MOLDOVAN, din cadrul  Biroului MARKETING TRANSURBAN S.A. 

Prezentarea interactivă a fost însoțită de o sesiune de răspunsuri la întrebările elevilor noștri, cu privire la modalitatea și beneficiile transportului public și protejarea mediului înconjurător. Am fost informați despre utilizarea cardului abonament, pentru transportul public urban în orașul nostru, utilizarea Aplicației online TUSM, traseele de transport urban sătmărene, reguli și măsuri de protecție a mediului înconjurător. 

Activitatea a stârnit interesul elevilor participanți, majoritatea beneficiari ai transportului  public gratuit sau elevi navetiști, cu privire la identificarea unor modalități de transport ecologic, funcțional și fluent, la utilizarea corectă a mijloacelor  de transport în  comun, la avantajele acestui tip de călătorie pentru elevi, acordat de Primăria municipiului Satu Mare. 

Mulțumim reprezentantelor Societății “Transurban” S.A.  Satu Mare, pentru prezentarea făcută și disponibilitatea de a ne răspunde, în continuare, solicitărilor, întrebărilor noastre printr-o colaborare instituțională fructuoasā.

27.02.2024

Siguranța online. Prevenirea manifestărilor de cyberbullying

Azi, 22.02.2024, în sala festivă a Colegiului Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, a avut loc o nouă activitate, din cadrul Proiectului Internațional “The Harmony of Nature” și a Planului de prevenție și securitate în mediul școlar, pe tema: SIGURANȚA ONLINE. PREVENIREA MANIFESTĂRILOR DE CYBERBULLYING, activitate organizată în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare, o prioritate printre activitățile de prevenție, respectiv criminalitatea informatică.

Mulțumim doamnei comisar Liviana Chiorean, din cadrul Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalității, pentru informațiile de specialitate, transmise celor 215 elevi prezenți.

22.02.2024

Medalie de argint la Concursul Internațional de programare InfO(1)Cup 2024

Felicitări elevului Luca Mureșan, din clasa a VIII-a, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, pentru impresionanta sa performanță în cadrul celei de-a VIII-a ediții a concursului internațional de programare InfO(1)Cup 2024, unde a câștigat medalia de argint, reprezentând echipa României! 

Rezultatul obținut de Luca este o dovadă a abilităților sale remarcabile, în domeniul programării și a angajamentului său față de excelență.

Eforturile lui Luca au adus onoare și recunoaștere țării sale, România, și Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare.

Performanța sa este o inspirație pentru alți tineri pasionați de programare din întreaga țară, arătându-le că perseverența și dedicarea pot fi răsplătite cu succes remarcabil.

Mult succes elevului nostru, Luca Mureșan, în toate provocările viitoare și felicitări călduroase pentru acest succes remarcabil! Felicitări, doamnei profesoare Nicoleta Șandor!

19.02.2024

Proiectul ”Calea carierelor” l-a avut ca invitat pe Marcian Mihai

Cu ocazia primei ediții din activitățile  proiectului "Calea Carierelor" demarat de Consiliul Școlar al Elevilor din  Colegiului National ”Mihai Eminescu”, proiect ce își propune informarea  elevilor liceului în legătură cu viitorul lor universitar și profesional, oportunitatea de a primi detalii concrete despre diferite domenii științifice de activitate, l-am avut ca invitat pe absolventul colegiului nostru,  eminescianul și olimpicul național la fizică, Mihai Marcian. El este în prezent Asistent universitar la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, domeniul: ingineria sistemelor, catedra de Ingineria Reglării Automate și Model based software developer la SII, automotive engineering.  În  cadrul prezentării sale a reușit să captiveze, să impresioneze  cei peste 150 de elevi prezenți, precum și pe foștii săi profesori.

Pentru toți participanții a fost un prilej de a primi informații de specialitate, perspectivele unor profesii ale viitorului, într-un mediu deschis, comunicativ, colegial. Scopul acestor conferințe, dezbateri, dincolo de orientarea profesională este să mențină o strânsă legatură între generațiile școlii, să oferim modele de profesionalism, seriozitate, rigurozitate în studiu, cercetare și consacrare, apoi, în lumea științifică și academică. Ne propunem să oferim modele de personalități viabile, dezirabile care prin activitatea lor ne inspiră și ne  motivează.  

 Îi mulțumim pentru participare, pentru răspunsurile ferme și argumentate, pentru sfaturile oportune și așteptăm cu nerăbdare următoarele ediții!

Felicitări Mihai Marcian si succes în tot ceea ce faci! 

Mesajul întâlnirii a fost unul simplu, dar de impact pentru noi: "Fiţi oameni, în primul rând, aveți bun simț și fiți cei mai buni în tot ce faceți!

A fost o lecție de viață, optimistă, curajoasă, motivantă a unui eminescian de 25 de ani. Nota 10* din partea noastră, a tuturor și te așteptăm acasă, oricând!

09.02.2024

Dezbaterea cu tema “Drogurile-de la fascinație la dependență”

Azi,  31.01.2024,  la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, a avut loc dezbaterea cu tema “Drogurile-de la fascinație la dependență”, organizată de Clubul Rotary Satu Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Centrul Județean de Resurse si Asistență Educațională Satu Mare, avându-l ca invitat pe domnul Cătălin Țone, șeful Serviciului Antidrog România.

31.01.2024

Activitatea de voluntariat de la ”O masă caldă” a cucerit interesul și implicarea tinerilor din Satu Mare

30.01.2024

Concursul Interudețean  de Matematică „Argument”, editia a XIII-a, 13 ianuarie 2024

Concursul Interudețean  de Matematică „Argument” s-a desfășurat  la Colegiul Național ,,Gheorghe Șincai” Baia Mare în data de 13 ianuarie 2024 și au participat 390 de elevi din județele limitrofe.

 De la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Satu Mare, participanții au obținut următoarele rezultate:

1)    clasa a V-a: Secan Miruna Cezara – mențiune 1, Bretan Alesia – mențiune, Sasu Tudor Răzvan – mențiune, Șichet Patric – mențiune (prof. Moldovan Gheorghe)

2)    clasa a VI-a: Petruș Șerban – mențiune 2, Nistor David Ionuț – mențiune, Nădășan Alexandru – mențiune, Dorle Mihai David - mențiune (prof. Moldovan Gheorghe)

3)    clasa a VII-a: Fanea Adrian Ioan – mențiune, Sere Claudia Laura – mențiune, Săveanu Luca Andrei – mențiune, Uglai Maia Antonia - mențiune (prof. Daly Marciuc)

4)    clasa a VIII-a: Mureșan Luca Valentin - premiul I, Braica Rareș Petrișor - mențiune (prof. Braica Petru)

5)    clasa a IX-a: Domuț Alexandra – mențiune, Pietrar Damian - mențiune (prof. Braica Petru)

6)    clasa a X-a: Nicoară Lorena Maria – mențiune (prof. Braica Petru)

16.01.2024

DARUL CE NI S-A FĂCUT PRIN EMINESCU, Concursul Interjudețean de creație, recitare și interpretare, ediția a XI-a, 15.01.2024

15.01.2024

Ziua Culturii Naționale la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” - 15.01.2024

15.01.2024

Felicitări Mirunei Secan din clasa a V-a, pentru locul binemeritat obținut  la Competiția  Națională SuperCoders #2023!

23.12.2023

21.12.2023 - Serbarea de Crăciun!🎅

21.12.2023

21.12.2023 - Târgul de Crăciun!🎅

21.12.2023

Atelier de CREAȚIE DIGITALĂ

Magia Felicitărilor: Un prilej benefic de a împărtăși bucurie și apreciere

Ieri, elevii clasei a X-a B au creat felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Felicitările nu sunt doar cuvinte scrise sau imagini plăcute; ele sunt expresia sinceră a aprecierii și recunoștinței noastre față de ceilalți. Oferind o felicitare, nu numai că împărtășim bucuria unei ocazii speciale, ci și subliniem importanța celor cărora le transmitem gândurile noastre bune.

21.12.2023

Vizita clasei a X-a B la Penitenciarul Satu Mare

Vizita clasei a X-a B la Penitenciarul Satu Mare, în cadrul proiectului "Adolescența fără Delincvență", reprezintă o inițiativă valoroasă și educativă. Această experiență oferă adolescenților oportunitatea de a înțelege mai bine sistemul judiciar și impactul comportamentului delincvent asupra vieții individuale și a societății în ansamblu.

Vizita ne-a oferit o oportunitate unică de a privi în lumea dincolo de zidurile penitenciarului și de a înțelege mai bine complexitatea și seriozitatea unor decizii de viață.

21.12.2023

Instituția prefectului județului Satu Mare felicită elevul olimpic, Luca Mureșan.

20.12.2023

Azi, 19 decembrie 2023, împreună cu corul colegiului nostru, l-am colindat pe  Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din municipiul Baia Mare.

20.12.2023

Atelier de creație

Azi, elevii clasei a V- a, au ,,împachetat " povestea Sora de zăpadă, de Maja Lunde, în cutii de pizza.

Astfel, după lecturarea cărții, au avut de pregătit felii savuroase de pizza, care au cuprins conținutul cărții, personajele, mesajul și o recenzie personală.

Acompaniați de clinchetul colindelor, au intrat în atmosfera magică a Crăciunului și au pregătit, cu brio, livrarea produsului final, concluzionând că, atelierul nostru de creație, a fost  o activitate minunată. Copiii au lucrat frumos având la îndemână idei personale, creativitate multă implicare și,  bineînțeles,  o ciocolată  caldă sau un ceai savuros!!!Felicitări, tuturor!!!

20.12.2023

Corul Colegiului Național "Mihai Eminescu" din Satu Mare a colindat azi, 18.12.2023, la Instituția Prefectului din Satu Mare și la Inspectoratul Școlar Județean din Satu Mare.

18.12.2023

Prezentare Universitatea de Vest din Timișoara, 18.12.2023

18.12.2023

Elevii clasei a X-a B au transmis gândurile lor prin scrisori adresate persoanelor dragi

În agitatul cotidian al vieții noastre, în care suntem adesea absorbiți de griji și sarcini, uităm adesea puterea pe care o are un simplu cuvânt bun. Gesturile mărunte de amabilitate, precum a oferi un compliment sau a împărtăși un cuvânt încurajator, au capacitatea de a schimba atmosfera din jurul nostru și de a ilumina zilele celorlalți.

Elevii clasei a X-a B au transmis gândurile lor prin scrisori adresate persoanelor dragi, prietenilor, sau personalităților pe care le admiră.

Atunci când suntem generoși cu cuvintele noastre, creăm un mediu în care oamenii se simt valorizați și susținuți. Un compliment sincer poate ridica moralul cuiva și poate stimula încrederea în sine. O încurajare venită din suflet poate da putere cuiva să depășească provocări și să continue să lupte pentru visurile lor. 

18.12.2023

Elevi și profesori de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare, au vizitat, azi, 18.12.2023, Transilvanya College din Cluj Napoca.

18.12.2023

La clasa a V- a, ziua de azi, a stat sub semnul GENEROZITĂȚII! 

După ce am discutat despre ce înseamnă generozitatea și care sunt efectele ei, copiii și-au probat acestă calitate, oferindu-și, unii altora, daruri. Este minunat să îi privești și să le vezi fericirea pe chip! Au fost îmbrățișări multe și bucurii împărtășite! 

18.12.2023

Premii valoroase la Concursul Național  de Matematică „Teodor Topan”

Premii valoroase la Concursul Național  de Matematică „Teodor Topan”, editia a XVI-a, 15-16 decembrie 2023, Șimleu Silvaniei.

De la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Satu Mare la gimnaziu (prof. Moldovan Gheorghe) au fost obținute rezultatele:

1)    clasa a V-a Miruna Secan - mențiune și medalie de argint, Tudor Sasu - mențiune și medalie de argint.

2)    clasa a VI-a Mihai Dorle locul 6 - mențiune III și medalie de argint.

3)    clasa a VIII-a Mureșan Luca premiul al II-lea și medalie de aur.

La liceu (prof. Braica Petru):

4)    Mihai Mark, clasa a X-a mențiune și medalie de bronz

5)    Philip Mătase Ilea, clasa a X-a mențiune și medalie de bronz

Concursul Național de Matematică „Teodor Topan” s-a desfășurat  la Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei  la care au participat 285 de elevi din Sălaj, Cluj Napoca, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Bistrița, Tg.Mureș. La clasele a V-a au participat  64 de elevi, iar la clasa  a VI-a au participat tot 64 de elevi.

18.12.2023

Balul bobocilor, 15.12.2023

18.12.2023

Lecție interdisciplinară, despre importanța calității apei, modalități de protecție a surselor de apă

O activitate deosebită s-a desfășurat, ieri, 14.12.2023, la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Satu Mare,  o adevărată lecție interdisciplinară, despre importanța calității apei, modalități de protecție a surselor de apă.

Seminarul a fost susținut de reprezentanţi ai APASERV SATU MARE S.A., elevilor din clasa a VIII-a  și unui grup de profesori. 

Scopul activității desfășurate a fost informarea noastră, a beneficiarilor, cu privire la standardele de calitate ale apei potabile, ocrotirea sănătății, protecția surselor de apă și cunoașterea cerințelor legislative din domeniu. 

Ni s-au prezentat caracteristici ale utilizării apei, rețeaua potabilă a orașului nostru, monitorizarea surselor de apă, zonele de protecție sanitară și hidrogeologice, aspecte inedite legate de complexitatea activităților din laboratoarele de la Mārtinești, Micula, ca rezervoare de înmagazinare și stații de tratare a apei potabile.

Am aflat  multe lucruri interesante despre funcționarea acestor stații, forme și căi de aducţiune, protejarea lor, rețeaua de distribuție a apei potabile, arealul de protecție sanitară, rețeaua de canalizare, stațiile de epurare, care deservesc orasul nostru.

A fost o completare benefică a cunoștințelor noastre ecologice, biologice, chimice, fizice.

Activitatea se înscrie în cadrul sustenabilității Proiectului  Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă uzată din  județul Satu Mare/ Regiunea Nord Vest.

Mulțumim pentru ineditul prezentării, dar și pentru surprizele ecologice făcute elevilor, echipei de proiect APASERV SATU MARE S.A, consultanți experți în proiect:

Ing. Stelian Orlescu, Alida Boboș, Adrian Vlādārean, Erik Horvath.  

Și da, apa este esența vieții!

15.12.2023

Prezentare realizată de reprezentanți ai Universității de Științele Vieții "Regele Mihai I" din Timișoara, 15.12.2023

15.12.2023

Schimb de experiență cu o absolventă de prestigiu a colegiului

Orientarea școlară și profesională e mult mai eficientă când ne sunt expuse experiențe personale!  

Ioana Roman este absolventă a Colegiului Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, promoția 2020, în prezent masterand la Universitatea Oxford, specializarea Matematică. 

Ne-a vizitat și a interacționat cu elevii din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a. Întâlnirea cu Ioana a fost, cu adevărat, o lecție de viață! 

Mulțumim, Ioana, ești un model de perseverență, conștiinciozitate și reușită!

Suntem onorați că am contribuit la formarea ta personală și profesională! 

Îți dorim mult succes în continuare!

14.12.2023

Gala olimpicilor internaționali - 12.12.2023

Azi, 12 decembrie 2023, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București, a avut loc Festivitatea de premiere a elevilor, care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile internaționale, în anul 2023, și a profesorilor coordonatori, în cadrul “Galei Olimpicilor Internaționali, 2023”, organizată de Ministerul Educației. 

Felicitări, elevului nostru, Luca Mureșan și doamnei profesoare Nicoleta Șandor! 

Felicitări, părinților!

12.12.2023

Premii naționale la NextlabTech

La Concursul Național de Robotică NextlabTech, desfășurat ieri, în București, elevul Nistor Adam a obținut premiul Il, iar elevul Cucuiet Cezar a obținut diploma de robocampion.

10.12.2023

Micii eminescieni, prin darurile pregătite, au adus multă bucurie copiilor de la Casele de tip familial “Iris” și “Ștefania”!

Azi, 8 decembrie 2023, în cadrul evenimentului organizat de Asociația “Eliezer”, cadourile noastre au ajuns la destinatari! Moș Crăciun a avut ajutoare minunate și de această dată! Aprecieri și mulțumiri părinților, elevilor și diriginților din gimnaziu, de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare: clasa a V-a și doamnei dirigintă Anca Andreescu, clasa a VI-a și doamnei dirigintă Ioana Iura, clasa a VII-a și doamnei dirigintă Daly Marciuc și clasa a VIII-a, alături de doamna dirigintă Carmen Bratosin.

08.12.2023

Bucurie de Crăciun pentru elevii clasei a XII-a C!

Elevii clasei a XII-a C au învățat să confecționeze coronițe de Crăciun, la ”Atelierul Moșului”, din cadrul Târgului de Crăciun organizat de Primăria Municipiului Satu Mare. Această experiență inedită le-a adus sentimente de bucurie și satisfacție. Mulțumim organizatorilor și Florăriei Love Garden pentru oportunitatea oferită! 

07.12.2023

Felicitări, campionului nostru, Luca Mureșan!

05.12.2023

1 Decembrie 2023!

02.12.2023

O nouā echipă de cadre didactice de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” s-a alaturat misiunii Asociației "O masă caldă".

O nouā echipă de cadre didactice de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” s-a alaturat misiunii Asociației "O masă caldă" și au pregatit 80 de porții, pentru beneficiarii Adăpostului de Noapte din Satu Mare, azi 30 noiembrie.

“Există un singur lucru mai prețios decât timpul nostru și anume pentru cine îl cheltuim.” – Leo Christopher

02.12.2023