Alexandru Mitaru

    Primul olimpic al școlii distins cu premiul I la etapele naționale ale olimpiadelor școlare se numește Alexandru Mitaru. Distincția a fost obținută la olimpiada națională de fizică în anul 1965.

    Am avut astăzi onoarea să-l primim din nou în școala unde a absolvit liceul. Ne-am bucurat de reîntâlnirea cu un absolvent al promoției 1967, care face cinste colegiului prin cariera de succes care a urmat-o în Statele Unite ale Americii. Inginer, cercetător, specialist în domeniul ”Computer Science” , s-a distins prin două premii EMMY pentru tehnologie, care au încununat pasiunea de-o viață pentru matematică, fizică și informatică.

    Cu ocazia vizitei în școala noastră d-nul Mitaru și soția lui au avut o întîlnire cu elevi, profesori ai colegiului. Cu acest prilej s-a desfășurat un dialog despre secretele unei cariere de succes și satisfacția unor performanțe înalte.

    Ne bucurăm încă o dată că un absolvent care a adus prestigiu colegiului și României își aduce aminte cu plăcere de anii petrecuți la ”Eminescu”. 

27 septembrie 2016

Alexandru Mitaru