Olimpicii noștri 2017-2018

17 aprilie 2018

Victorii pentru elevii și profesorii de la Colegiul Național Mihai Eminescu

Colegiul Național Mihai Eminescu promovează și susține excelența în educație. În colaborare cu Centrul Județean de Excelență oferim, celor mai performanți elevi, șansa de a se evidenția în competiții naționale și internaționale.

În acord cu aceste principii colectivul didactic al acestei școli urmărește aprecierea și mediatizarea oricărei performanțe școlare care contribuie la evidențierea comunității sătmărene la nivel național sau internațional.

Pornind de la aceste premise este instaurată tradiția, ca în fiecare an, în perioada aceasta, să-i felicităm pe elevii eminescieni care s-au remarcat la olimpiadele și concursurile naționale. Olimpiada este competiția cea mai puternică a unei discipline dar, în afară de aceasta, există și numeroase concursuri care pot antrena competențele, abilitățile elevilor.

De la începutul prezentului an școlar și până în prezent 70 de elevi au participat la diverse concursuri, conferințe naționale și internaționale, culegând 29 de premii și mențiuni. La competițiile de bază, olimpiadele școlare pe discipline, au participat la etapa națională 39 de elevi. Dintre aceștia, șase elevi au participat la câte două olimpiade naționale, așadar numărul de participări este, de fapt, de 45.

Palmaresul premiilor obținute până acum la etapele naționale cuprinde: două premii II, două premii III și patru mențiuni. Cele opt premii sunt acordate de Ministerul Educației Naționale. În afară de aceste premii, eminescienii participanți au mai fost recompensați cu 12 premii speciale.

Este o mândrie pentru noi faptul că două eleve sunt calificate pentru a concura la etapa internațională a Olimpiadei Lectura ca abilitate de viață - 2018, iar un elev a fost selectat în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene - 2019.

Toate aceste rezultate sunt motive de mândrie pentru noi, dar și pentru sătmăreni, în general. Elevii și profesorii Colegiului Național Mihai Eminescu demonstrează încă o dată că sunt competitivi la nivel național și internațional.

Cel mai frumos dar pe care îl poate avea fiecare elev aflat într-o competiție este de a fi azi mai bun decât ieri.

Noi, dascălii, suntem convinși că fiecare elev participant la o competiție școlară este învingător. Credem în deviza eminesciană Învață să învingi!

https://photos.app.goo.gl/H0Cx3jSM60TxAQrx2

Premii și mențiuni MEN, etapa națională a olimpiadelor școlare (an școlar 2017-2018, până în 17 apr. 2018):

 

Lectura ca abilitate de viață

DAN ALEXANDRA NICOLETA, clasa a XII-a B, premiul II, coordonator prof. SEICEAN DELIA

RUBA MARIA SILVIA, clasa a X-a D, premiul III, coordonator prof. ZIMAN DORINA

Ambele eleve sunt calificate la Olimpiada Internațională de Lectură, 2018.

 

Fizică

POPAN COSMIN ANDREI, clasa a VII-a, premiul II și medalie de aur a Societății Române de Fizică (SRF), coordonator prof. SOLSCHI VIOREL

 

Biologie

NASTAI MIHNEA, clasa a IX-a D, premiul III, coordonator prof. dr. GROZA LAURA (CNME, CJE).

Elevul este selectat în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene – 2019 (EUSO).

 

Informatică

UZUM RĂZVAN VIOREL, clasa a VIII-a, mențiune și medalie de argint, coordonator prof. ȘANDOR NICOLETA (CNME, CJE).

COROIAN DAVID NICOLAE, clasa a IX-a B, mențiune și medalie de aur, coordonatori prof. DURLA PAȘCA ELENITA (CNME),  prof. ȘANDOR NICOLETA (CJE)

 

Limba engleză

LUNGU ALEXANDRA CRISTINA, clasa a XII-a A, mențiune, coordonator prof. CSIRAK MIRABELA

 

Limba și literatura română

RUBA MARIA SILVIA, clasa a X-a D, mențiune, coordonator prof. ZIMAN DORINA

Ne mândrim în egală măsură și cu ceilalți elevi și profesori participanți la etapele naționale ale olimpiadelor, menționați în tabelele de mai jos, puse la dispoziția dvs., unde sunt menționate meritele fiecăruia.