Concursul TOPFIZ 2017

În intervalul 24-26 noiembrie 2017 a avut loc la Colegiul Emanuil Gojdu din Oradea a 30-a ediţie a Concursului interliceal de fizică TOPFIZ. Concursul a fost iniţiat în anul 1988 de profesorii din catedrele de fizică de la liceele care, azi, se numesc Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare. În timp, foarte repede, în competiţie s-au angajat elevi şi de la alte licee prestigioase: Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa-Năsăud, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea, Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău. Astfel concursul reunește cele mai reprezentative colegii din nord-vestul României.

    Concursul este un bun prilej de pregătire şi de verificare a cunoştinţelor celor mai buni elevi din şcolile mai sus menţionate, elevi pasionaţi de fizică, în vederea participării acestora la competiţii de nivel naţional. La acest concurs participă elevi din clasele VII-XII.

    Activitatea principală a concursului a constat în proba scrisă, la care subiectele au fost formulate de către prof. dr. Mihail Sandu, de la Liceul Tehnologic de Turism din Călimănești, autor a multor culegeri de probleme de fizică cu un conţinut extrem de interesant și prof. univ. dr. Florea Uliu, de la Facultatea de Fizică a Universităţii din Craiova. Preşedintele concursului este conf. univ. dr. Sebastian Popescu, preşedintele Comisiei Centrale în cadrul Olimpiadei Naționale de Fizică și Decan al Facultăţii de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

    De la colegiul nostru au participat următorii elevi: Popan Cosmin Andrei, clasa a VII-a (prof. Solschi Viorel), Pop Sebastian Mihai, clasa a VIII-a (prof. Rotaru Liviu), Angheluș Alin Gabriel, Cadar Andrei Călin, clasa a IX-a B (prof. Solschi Viorel), Tomșe Cosmin Vasile, clasa a IX-a E (prof. Racolța Otilia), Ardelean Andrei Gavril, Pop Bogdan Ioan, Rîpan George Iulian, clasa a X-a B (prof. Solschi Viorel), Arteni Dan, clasa a XI-a B (prof. Rotaru Liviu) și Horotan Grațian Alexandru, clasa a XII-a B (prof. Solschi Viorel).

Doi dintre elevi s-au remarcat obținând următoarele premii:

Popan Cosmin Andrei - premiul I,

Arteni Dan                  - premiul III.

Felicitări tuturor!

Concursul TOPFIZ 2017