Concursul preolimpic de fizică România-Ungaria

În perioada 30 mai - 2 iunie 2017 a avut loc la colegiul nostru a XX-a ediție a concursului preolimpic de fizică, cu participarea loturilor naționale ale României și Ungariei. Acest concurs a fost găzduit pentru a doua oară de Colegiul Național Mihai Eminescu și de municipiul Satu Mare. Concursul reprezintă un antrenament serios pentru participanții celor două țări la olimpiada internațională de fizică. Concurenții în număr de 8 pentru fiecare lot, au susținut o probă teoretică și una experimentală, fiecare cu durata de 5 ore. Subiectele au fost propuse de profesorii care pregătesc lotul României: conf.univ.dr. Adrian Dafinei, conf.univ.dr. Sebastian Popescu, prof.dr. Delia Davidescu, prof.dr. Mihail Sandu. Deși la final s-a făcut o ierarhizare a candidaților cel mai important câștig a fost participarea și antrenarea lor pentru OIF și pentru viitoare concursuri internaționale.

Având sprijinul Ministerului Educației Naționale prin Inspectoratul Școlar Județean, al Primăriei Satu Mare, al Consiliului Județean Satu Mare și al unor sponsori generoși gazdele au asigurat participanților o experiență plăcută ce a inclus și activități de relaxare, socializare.

Inspectorul școlar general, inspectorul școlar de specialitate la fizică, colectivul catedrei de fizică de la CNME, personalul colegiului a asigurat buna desfășurare a concursului.

https://goo.gl/photos/R6TgJXM22wzGjR7E6

Participanți