Echipa MultitouchCNME în competiții internaționale

ECHIPA MULTITOUCHCNME

a Colegiului Național Mihai Eminescu, în competiții internaționale

 1.      INFOMATRIX 2017

Medalia de argint – secțiunea COMPUTER ART cu proiectul  ,,Rechargeable Future - Electra Volta”

Echipa de proiect.

Design: Szollosi Thomas, XIIF, Filologie Bilingv Engleză

Profesori coordonatori: Georgeta Cozma, coordonator Echipa Multitouchcnme ; Pop Ioan, referent științific

Asistenți: David Gabor – XIIF, Filologie Bilingv Engleză; prof. Claudia Pop

INFOMATRIX  este un concurs internațional de proiecte pe calculator, născut din dorința de a aduce împreună elevi și studenți IT din lume. Concurența nu se limitează doar la promovarea excelenței profesionale; contribuie, de asemenea, la promovarea dialogului și a cooperării interculturale, prin implicarea  elevilor ,studenților și profesorilor din numeroase țări diferite. Pe lângă alți colaboratori, INFOMATRIX  este organizat sub egida  Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului din România.

Concursul internațional  INFOMATRIX  2017  s-a desfășurat la București, în perioada 25 aprilie – 1 mai,  întrunind 589 de proiecte din 45 de țări, de pe toate continentele.

Computer Art category SILVER medal winners are: 

1-Electra Volta by Szollosi Thomas and David Gabor from Romania

2-Flora And Fauna by Kateryna Zhykova from Ukraine 

3-Decebalus by Andrei Petrescu from Romania 

4-Simplemente Autenticos by Andrea Santana González and Abil Elisa Corona Ramirez from Mexico 

5- Deforestation by Burlacu Marius-Cosmin from Romania 

6-Futuristic Security by Viktor Meglenovski from Macedonia

Sursă: https://www.facebook.com/Infomatrix/?fref=ts

2. INTERNATIONAL LUMA StarT 2017

 O nouă recunoaștere la nivel internațional a valorii proiectelor Echipei Multitouchcnme

În cadrul concursului internațional de proiecte interdisciplinare „International Luma StarT 2017”, organizat de Luma Centre Finland în colaborare cu Universitatea din Helsinki, pe teme de proiecte inter și transdisciplinare, Echipa Multitouchcnme a participat cu 7 proiecte transdisciplinare,  la patru categorii. În competiție au fost înscrise peste 800 de proiecte din  37 de țări. Dintre acestea, juriul a selectat 10 proiecte, pentru a fi nominalizate pentru  premii și diplome de onoare. Între acestea se situează proiectul FLIGHT/ AVIATION, al Echipei Multitouchcnme, o pagină web, gândită ca rersursă educațională.

„StarT a inspirat copii, tineri și profesori din întreaga lume. Proiectele raportate și cele mai bune practici ale comunităților de învățare sunt la un  standard incredibil de înalt. Acestea transmit bucuria de a învăța și de a reuși, care este unul dintre principalele obiective ale StarT. Distribuirea celor mai bune idei prin videoclipurile de proiect ale echipelor înseamnă că toată lumea învață unul de celălalt", spune președintele juriului StarT, profesorul Maija Aksela de la LUMA Center Finland.

Echipa de proiect

Pagina web – Patrik Mihalca, clasa a IX-a A

Profesori coordonatori: Georgeta Cozma, coordonator Echipa Multitouchcnme, și prof. Nicoleta Cherecheș.

Asistenți tehnici: Mihai Olariu (IXA); Codruț Erdei, Anton Caia (XIB).

The International LUMA StarT Award 2017 nominees are shown below. Be inspired and learn something new!

 

Sursă : http://start.luma.fi/en/ideas/the-best-of-start-2017/

MISIUNE – Echipa Multitouchcnme

       În cadrul concursului național de proiecte inter și/ sau transdisciplinare, propus  de Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă – Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în parteneriat cu SIVECO ROMÂNIA şi Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, în 2011, Echipa Multitouchcnme a Colegiului Naţional Mihai Eminescu, Satu  Mare, coordonată de prof. Georgeta Cozma, incluzând profesori și elevi ai colegiului,  a participat cu proiectul ,,Omul de la Pământ la Cer”, cu care a obținut punctajul maxim pe Regiunea N-V și  laboratorul multi-touch. Acesta a devenit locul în care  sădim  semințe  întru Transdisciplinaritate experimentală și Studiul Complexității  în proiecte emergente, originale și inedite, prin care se  dezvoltă elevilor abilităţi  de ordin înalt şi capacităţi cross-curriculare, o atitudine transdisciplinară, caracterizată prin rigoare, deschidere şi toleranţă. Implicit, se aplică principiile Raportului Delors: a învăța să cunoști; a învăța să faci; a învăța să trăiești alături de ceilalți; a învăța să exiști. Proiectele Echipei Multitouchcnme au fost incluse în  Anuarul celor 100 de Proiecte de referință în educație 2015, 2016 – Edumanager.

Pagini de marketing: Echipa Multitouchcnme https://www.facebook.com/Multitouchcnme

The Multitouchcnme team projects: https://www.facebook.com/The-Multitouchcnme-Team-projects-1507764999235302/?fref=ts