Team building în proiectul ”Oprește intimidarea”

    În cadrul programului Rotary sprijină inițiative locale pentru Satu Mare, Asociația de părinți a elevilor de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare, în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare și cu Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare se derulează proiectul OPREȘTE INTIMIDAREA / DELETE BULLYING.

Obiectivul general al proiectului este de a crește gradul de conștientizare privind fenomenul de bullying între tineri, respectiv de a-i încuraja să dezvolte inițiative de anti-bullying utilizând pozitiv noile tehnologii și de a-i implica în activități care reflectă un comportament împotriva violenței (ansambluri de teatru, ateliere de lucru).

Proiectul se desfășoară în anul școlar 2017-2018, în perioada octombrie 2017-februarie 2018. În această perioadă sunt proiectate activități care vizează obiectivul general al proiectului.

Joi, 26 octombrie a.c., luna de debut a proiectului, s-a desfășurat o activitate de Team building în spațiul Școlii de dans Bachata Feeling, cu amabilitatea și concursul gazdelor.

În activitatea de Team building au fost implicați elevi din clasele V-X și cei care sunt membri ai Clubului de teatru.

S-au desfășurat „jocuri de colaborare” cu scopul de a-i determina pe cei implicați să reflecteze la mesajul acestora, dezvoltându-le elevilor atitudini și comportamente pozitive. Jocurile au fost coordonate de către doamna psiholog Aurelia Havrincea.

Clubul de teatru, recent constituit, coordonat de către doamnele prof. dr. Georgeta Cozma și prof. Gigelia Silaghi, îl are ca trainer pe actorul Bogdan Ceteraș absolvent eminescian, respectiv al Facultății de Teatru din Târgu-Mureș. Clubul de teatru este constituit din elevi talentați în arta dramatică. Ei au realizat o primă lectură a rolurilor dintr-o piesă de teatru ce urmează să fie pusă în scenă în luna februarie a anului viitor, la închiderea proiectului. Piesa de teatru are tema bullying. Inedit este faptul că textul rolurilor este compus de către elevi din clasa a IX-a de la Colegiul Național Mihai Eminescu.

Momentul de poezie prezentat a completat orele de relaxare desfășurate în prezența dascălilor implicați în proiect, respectiv a directorilor Colegiului Național Mihai Eminescu, doamna prof. Nicoleta Cherecheș și domnul prof. Liviu Rotaru.

https://photos.app.goo.gl/qu3xFijVgP4mSE6v2