Joc sportiv la finalul clasei a VIII-a, promoția 2017-2021

La inițiativa clasei a VII-a, s-a jucat un meci de fotbal între clasele a VII-a și a VIII-a pe terenul sintetic A.S. LUCEAFĂRUL 2002. Jocul a avut un caracter amical, de prietenie între cele două clase. De obicei se pune întrebarea cine a câștigat? Cred că în acest joc nu s-a urmărit neapărat un câștigător, urmărindu-se componenta cognitivă, afectivă și social-relațională dintre cele două clase de elevi, contribuind astfel la creșterea calității vieții - petrecerea plăcută a timpului liber prin sport.

Dictonul DUM LUDERE VIDEMUR – DISCIMUSDEŞI PARE CĂ NE JUCĂM - ÎNVĂŢĂM exprimă în câteva cuvinte marea și indiscutabila valoare a educației fizice și sportului, cu o însemnătate de neprețuit în opera de educație a copiilor. S. Miller (1973) considera că funcția primordială a jocului este sistematizarea și înțelegerea mai completă a fenomenelor, retrăirea unor emoții și sentimente insuficient de clare pentru vârsta lor.

 

Filmul jocului:

Cine a câștigat? Eu zic că a câștigat spiritul de fair – play, prietenia și colegialitatea, ambele echipe marcând și primind goluri.

 

Pe final, echipa clasei a VII-a înmânat câte o medalie omagială fiecărui elev din clasa a VIII-a, pe șnurul medaliei fiind inscripționat ABSOLVENT PROMOȚIA 2017-2021. La rândul lor și elevii clasei a VIII-a au înmânat câte o medalie jucătorilor din clasa VII-a. Medaliile au fost înmânate de componentele echipei de volei gimnaziu CNME. La eveniment a participat și d-na prof. Bratosin Carmen.

 

Componența echipelor:

 

CLASA a VIII-a

Batori Luca Ștefan (căpitanul echipei), Boldan Rareș, Bota Lucian, Brădeanu Mihai, Caracioni Octavian, Codrean Horea, Handrău Vlad, Oneț Valentin, Silaghi Vlad. Diriginte prof. dr. Marciuc Daly

CLASA a VII-a

Bratosin Luca (căpitanul echipei), Ardelean Dan, Bretan Alexandru, Costea Tudor, Lucaciu Alex, Pătcaș Raul,  Vasil Luca. Diriginte prof. Iura Ioana

GALERIA CLASEI a VII –a,  ECHIPA DE VOLEI FETE GIMNAZIU CNME

Bota Mara, Butean Mara, Cadar Oana, Chira Mara, Luca Cezara, Pavel Iris, Roșianu Ada.

Prof. dr. Popdan Gheorghe Iosif