Medalii de Bronz la Concursul Național  de Știință și Tehnologie ROSEF - ediția 2023

În perioada 30.10 – 01.11. 2023, s-a desfășurat la Suceava Concursul Național de Știință și Tehnologie, RoSEF, organizat de Societatea Științifică Cygnus, Centrul UNESCO pentru România și Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava. 

      Pentru juniorii Echipei Multitouchcnme a Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” și ,,Atelier Transdisciplinar” al Centrului Județean de Excelență Satu Mare concursul a constituit un moment de debut extrem de promițător, cele două echipe participante obținând Premiul III, Medalii de Bronz și calificare la fazele internaționale. Implicit, posibilitatea de a deveni studenți la Universitatea din Suceava. 

       Proiectele STEAM în metodologie transdisciplinară se înscriu în domeniul de cercetare al  sustenabilității și al ecologiei, propunând soluții reale și viabile pentru probleme identificate și prototipuri funcționale. Prin acest tip de proiecte, dezvoltăm elevilor abilități de cercetare și inovare, atât de importante în sec.21.

Echipele de proiect:

EcoVEST – autori: Maia Teodora Simuțiu, Ruxandra Rața, Andrei Dragos, Iulia Siliște (clasa a IX-a B), coordonați de: dr. Georgeta Cozma, prof. Bianca Domuț,dr. Adriana Prodan, prof. Liviu Rotarru și prof. Viorel Solschi. Mentor:Ioana Milea, studentă la Universitatea Tehnică, Facultatea de Fizică, Garching bei München și ing. Marian Stan, Continental Frankfurt.

Rechargeable future – autori: Teofil Boitor (XIC), Radu Paul, Șerban Vezentan (XE), coordonați de prof. Viorel Solschi, dr. Georgeta Cozma, prof. Claudia Pop. Mentori: ing. Marian Stan, Continental Frankfurt și Ioana Milea, studentă la Universitatea Tehnică, Facultatea de Fizică, Garching bei München.

Proiectele au beneficiat de echipamente oferite de organizația Narada, parte din Romanian Business Leaders Foundation  și @Bic România. 

Felicitări echipelor de proiecte!