Ziua Umanității

Se împlinește o lună de când, lângă noi, oameni nevinovați sunt constrânși să fugă din calea războiului!

     Echipa Încrederii (Far) din Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare s-a alăturat mișcării Humanity Day, inițiată de elevii din Transylvania College Cluj Napoca, pentru a ne exprima solidaritatea față de copiii refugiați și victimele războiului din Ucraina. Humanity Day este un eveniment de amploare mondială, peste 3000 de școli din lumea întreagă manifestând, prin activități non-formale, voința elevilor de a-și face auzită vocea compasiunii, nevoia de Pace și respingerea oricărei forme de violență.

     Programul specific al zilei de 24 Martie, declarată Ziua Umanității a cuprins:

-un meci de fotbal (clasele XF – XIA), în care echipele au fost îmbrăcate în culorile galben și albastru;

-expoziție de desene și colaje realizate de către elevi (din clasele de liceu);

-expoziție de carte în limba ucraineană (la Biblioteca Petru Bran);

-afișe cu mesaje de solidaritate și inimioare în culorile galben/albastru răspândite prin întreaga școală. În pauza mare, toți elevii din clasele de gimnaziu au alcătuit steagul Ucrainei din baloane, care au fost lansate în văzduh, pentru a transmite dorința de Pace și suportul moral pentru copiii refugiați.

     Educația pentru Pace, încurajarea unei atitudini proactive, de implicare, atât prin suport material, cât și prin suport moral constituie o componentă importantă în procesul prin care elevii noștri învață să devină lideri ai comunității.

    Umanitatea înseamnă, uneori, și gesturi mici, simbolice menite să schimbe mentalități!