Drepturile copilului și Bullying-ul

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare, a prilejuit desfășurarea unui concurs de discursuri publice ale elevilor.

Tema concursului, Drepturile copilului și Bullying-ul, s-a încadrat în programul Rotary sprijină inițiative locale pentru Satu Mare, unde Asociația de părinți a elevilor de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare, în parteneriat cu Centru Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare și cu Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare derulează proiectul OPREȘTE INTIMIDAREA / DELETE BULLYING. Obiectivul proiectului este de a crește gradul de conștientizare privind fenomenul de bullying între tineri, respectiv de a-i încuraja să dezvolte inițiative de anti-bullying.

După o amplă selecție, 26 de elevi s-au calificat în etapa finală desfășurată pe parcursul a două zile. Astfel, în 20 noiembrie a.c. au fost audiați 13 vorbitori din clasele a IX-a, iar în 21 noiembrie a.c. au fost audiați 13 vorbitori din clasele a X-a.

Juriul a fost format din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, ai Asociației de părinți a elevilor de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare și de la Rotary Club Satu Mare. Discursurile, de câte cinci minute pentru fiecare vorbitor, au fost departajate în clasament conform criteriilor care vizau stilul (40 de puncte), conținutul (40 de puncte) și originalitatea (20 de puncte) acestora.

Această etapă a concursului a fost precedată de cea locală, în care au fost implicați profesori de științe sociale, de limba română și o parte dintre diriginții claselor a IX-a și a X-a.

Rezultatele competiției vor fi făcute publice la finele proiectului, adică în luna februarie a anului 2018.

https://photos.app.goo.gl/ec0ilcx65aq70drn1