Expoziție de idei de afaceri

„Learn4You” la Colegiul Național Mihai Eminescu

Miercuri, 27 februarie 2019, începând cu orele 13, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu Satu Mare s-a desfăşurat o nouă etapă în proiectul educaţional Learn4You/ Afaceri pentru viitor – Târgul StartUp Youth. Finanţat prin Programul „Rotary sprijină iniţiative locale pentru Satu Mare” proiectul a reunit ca parteneri Asociaţia de Părinţi a elevilor din C.N.M.E, Camera de Comerţ şi Industrie, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională. Scopul declarat al proiectului este de a promova spiritul antreprenorial, de a încuraja şi inspira tinerii între 15 – 19 ani să-şi dezvolte abilităţi practice necesare pentru a genera schimbări pozitive în comunitate.

Echipele formate din elevi ai claselor a X-a şi a XI-a au organizat standuri de prezentare şi au promovat ideile de afaceri în faţa unui juriu format din antreprenori sătmăreni, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, Rotary Club, Camera de Comerţ şi Industrie. Primele trei echipe antreprenoriale vor fi sprijinite să-şi concretizeze ideile de afaceri.

Premierea echipelor va fi realizată în luna martie la Conferinţa de Încheiere a Proiectului. Tot atunci vor fi premiaţi participanţii la Concursul de Discursuri publice, la Concursul de Afişe şi Logo precum şi realizatorii paginii web creată ca resursă metodică pentru profesori.

Aducem mulțumiri profesoarelor care au îndrumat echipele de elevi, Gigelia Silaghi și Claudia Dănuț.