ȘCOALA ÎNCREDERII, o nouă activitate de succes, în anul III al participării Colegiului Național “Mihai Eminescu” Satu Mare!

Luni, 26.02.2024, în calendarul proiectului national ȘCOALA ÎNCREDERII, inițiat și coordonat de “Transylvania College” din Cluj- Napoca, Wellbeing Institut, am avut inclusā vizita și activitățile formatorului școlii noastre, doamna profesoară Mihaela Romaniuc.

Programul desfășurat a fost următorul: 

- ora 13.00 - 13.10, o scurtă întâlnire în sala profesoralā, cu echipa de profesori FAR -CNME, din cadrul proiectului -Comunicări generale despre proiect și planul de acțiune pentru anul III.

- ora 13.15 - 14.00 - Activitate tematică în cadrul proiectului Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiul Național "Mihai Eminescu" Satu Mare CALEA CARIERELOR, cu prezentarea activității doamnei profesoare Mihaela Romaniuc, absolventă a colegiului nostru, promoția 1996, la profil real, specializarea matematică informatică, bilingv engleză, clasa doamnei  profesoarei Margareta Vlad, ca dirigintā. 

Mihaela Romaniuc este de mai bine de 10 ani profesoară de limba engleză la renumitul “Transylvania College” din Cluj Napoca. Absolventă a Universității Oradea, Facultatea de Litere, în promoția anului 2000, doamna Mihaela Romaniuc știe că, prin educație, poate încerca să schimbe multe. Pe lângă activitatea de predare de la clasă, doamna Romaniuc este coordonator Leadership Pillar și High School Lighthouse Team, precum și facilitator Wellbeing Institute, în cadrul proiectului  Școala Încrederii . 

 A înțeles că schimbarea se face atât prin elevi, fiind lider de cercetași și coordonator al echipelor de leadership ale elevilor, cât și prin profesori mai bine pregătiți, excelând ca trainer în programe: precum Teach for the future și “Leader in me”. Am ascultat-o cu interes, având bucuria revederii.  Am înțeles, de la dânsa, că meseria de profesor este și va rămâne una din cele mai importante din societatea noastră, iar experiența ei în domeniul învățământului privat ne poate da o altă perspectivă despre ceea ce înseamnă să fii dascăl.

Mihaela, draga noastră eminesciană, cu o alurā adolescentinā, are amintiri deosebite despre  liceul său, gratitudine pentru formarea sa profesională, descriind  cu emoție, portrete emblematice ale dascălilor săi, pașii numeroși ai urcușului spre o cariera frumoasă, cea de profesor de limba și literatura engleză.  

Discuțiile au continuat cu prezentarea proiectului SCOALA ÎNCREDERII și a școlii, pe care o reprezintă, “Transylvania College”, din Cluj- Napoca. Au fost  prezenți în sala festivă a colegiului,  reprezentanții CSE din fiecare clasă, membrii Biroului Executiv al CŞE, numeroși elevi, profesori. În intervalul 14.00- 15.30, doamna profesor Romaniuc a organizat o sesiune de pregătire a echipei  de elevi ai CNME, din cadrul proiectului  Scoala Increderii și a solicitat un  feed- back  în urma vizitelor succesive pe care grupuri de profesori si elevi le-am efectuat în Cluj-Napoca, la “Transylvania College”. Discuțiile cu echipa ȘCOALA INCREDERII au fost antrenante, motivante pentru schimbările pe care le promovăm prin proiect, pentru crearea unui mediu școlar plăcut, pentru o stare de bine, emulație intelectuală și un ethos organizațional reprezentativ Școlilor Increderii, din proiect. 

Elevii si-au reorganizat echipa, și-au etapizat  acțiunile viitoare, am  convenit si planificat etapele  următoare ale sesiunilor de coaching,  mai ales a activității de formare și de utilizare a noii Platforme My SPARK. Ne-a fost transmis și mesajul coordonatorul proiectului, managerul general al “Transylvania College”.  doamna Ruxandra Mercea.

A fost o după -amiază deosebită!

Timpul a trecut pe nerăsuflate, elevii eminescieni prezenți având un nou prilej să cunoască o cale a unei cariere de succes, în profesia de dascăl. 

Mulțumim doamnei profesoare Mihaela Romaniuc, pentru prezentarea caldă, prieteneascā,  emoționantă, cu amprenta emoțiilor anilor de liceu. Așa, ca de la eminescian la eminescian, ca de la discipol la învățăcei.  Mihaela Romaniuc a devenit, în ultimii trei ani, de când suntem parte a acestui proiect național, omul care își pune problema cum să își ajute școala absolvitā, cu prețuirea și respectul față de ea, în spiritul respectului față de profesia urmată, după modelul exemplar al părinților și al dascălilor săi.

Succes, Mihaela, în toate proiectele tale, te așteptăm cu drag, acasă, de fiecare dată!